משרד התקשורת בניסיון נוסף להאיץ פריסת סיבים אופטיים בבזק

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
מיכאל25
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 155
הצטרף: 15 יוני 2019, 04:32

משרד התקשורת בניסיון נוסף להאיץ פריסת סיבים אופטיים בבזק

שליחה על ידי מיכאל25 »

המשרד מנסה לתמרץ את החברה להפעיל את רשת הסיבים שלה במהירות האפשרית באמצעות קביעת מחירי שימוש מעודכנים ודרך הקלות בשיווק חבילות אינטרנט.

משרד התקשורת מפרסם היום (ד') שני שימועי המשך במטרה לנסות ולחלץ את העגלה התקועה בבוץ של פרויקט הסיבים בבזק, שבעצם מעכב את כל פיתוח תשתיות התקשורת במדינת ישראל. מדובר בשימוע המשך בנושא מחירי השוק הסיטונאי שיחול על הסיבים, ובהקלות בנושא שיווק חבילות האינטרנט על ידי בזק, מה שקרוי הבאנדל ההפוך במסגרתו בזק מוכרת ללקוחות חבילות אינטרנט הכוללות ספק ותשתית.

הנושא הראשון והיותר חשוב הוא כאמור מחירי השוק הסיטונאי שיחולו על רשת הסיבים של בזק לכשתיפרס. מדובר על המחירים שישלמו ספקיות האינטרנט שמשתמשות בתשתיות בזק לחברה. כיום הנושא מוסדר רק ברשת הנחושת אבל מדיניות השוק הסיטונאי עומדת לחול גם על רשת הסיבים ולכן ללא הסדרה מוקדמת של התעריפים בזק לא יכלה לגשת לפרויקט כיוון שהיא לא יכלה לדעת מה יהיו המחירים שהיא תחויב למכור למתחרותיה.

כעת מפרסם המשרד את המחירים הסיטונאיים לפיהם קצב גלישה של עד 400 מגה יעמוד על 71 שקל (לפני מע"מ) וקצב של 1 ג'יגה יעמוד על 85 שקלים (לפני מע"מ). נציין כי נדרש ניתוח מקיף על מנת להבין האם המחירים הם מחירים שמשקפים את עלויות ההקמה והשימוש ברשת בזק וקשה לחוות על כך עמדה בקריאה ראשונית.

יחד עם זאת, נזכיר כי שוק סיטונאי שמושת על רשת סיבים הוא אירוע קיצוני ויוצא דופן בעליל. רשתות סיבים אופטיים בעולם הן רשתות שמושקעות בהן עלויות גבוהות מאד, ומתן זכות שימוש ברשתות אלה אינו טריוויאלי כלל וכלל, ולכן רגולטורים בעולם מאד זהירים בהענקת הזכות הזאת למתחרים בידיעה שהדבר מדכא את התמריץ של חברות הבזק להשקיע. בישראל נדמה כאילו הדבר מובן מאליו, וזאת מפני שהמשרד הצליח לדכא את הוט ובזק עד עפר ברגולציית השוק הסיטונאי, אבל זה לא מצב טבעי בעולם, שיותר ויותר מבין שתחרות על בסיס תשתיות עצמאיות הוא המודל הנכון.

בשעת כתיבת שורות אלה השימוע המלא טרם התפרסם, ולכן לא ברורה התמונה המלאה של המהלך, אך ללא ספק הוא יחייב דיון מעמיק.

שימוע משני נוסף הוא בנושא הבאנדל ההפוך. כמוסבר מדובר בחבילות האינטרנט שבזק משווקת ואשר כוללות תשתית וספק אינטרנט, בדומה לחבילות שמשווקות החברות המתחרות בה בשוק הסיטונאי. מהודעת משרד התקשורת ניתן ללמוד על השינויים הבאים: בזק לא תחויב לשווק בבאנדל הפוך את סלקום ופרטנר, שזה שינוי חשוב מאד שלוקח בחשבון שיש שוק סיטונאי שבו הן ממילא פועלות ולכן זה לא הכרחי שבזק תשווק חברות גדולות ומבוססות, אלא רק את הקטנות באמת שתלויות בשיווק של בזק. הקלה חשובה נוספת היא שהבאנדל ההפוך כבר לה יהיה מוגבל בזמן, כלומר בזק תצרף אליה מנויים מבלי חשש שתידרש לגייסם מחדש אחרי שנה שאז הבאנדל מתפרק.

בנוסף, לבזק יתאפשר לעשות שימוש בשליחת SMS למנויים פוטנציאליים במעמד שיחת המכירה במסגרת הבאנדל ההפוך לטובת העברת זהות ספקי הגישה המוצעים בבאנדל ההפוך ותעריפיהם במקום להציע את כלל הספקים באופן מילולי במהלך השיחה כפי שנדרש עד כה.

המשרד הוסיף תנאי קריטי - שהבאנדל ההפוך במתכונת החדשה, שאמור להקל על בזק, ייכנס לתוקפו רק כאשר החברה תדליק את רשת הסיבים שלה, וזאת במטרה לעודד את החברה להדליק כמה שיותר מהר את הרשת החדשה.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... f7tC2q7WFk

האם לדעתכם המהלך הזה יעזור לציבור?
אני מקווה שההקלה הזאת לא אומרת שגם מותר יהיה לחברת בזק להעלאות את המחירים ללקוחות פרטים שרוצים להיות באינטרנט של בזק, אם וכאשר גם לקוחות פרטים יוכלו להתחבר לסיבים האופטים של בזק.

עוד שאלה חשובה, אם בזק לא תחוייב לשווק בבאנדל הפוך את סלקום ופרטנר, אז מה יעשו לקוחות סלקום ופרטנר שאין להם תשתית של סלקום ופרטנר? ויש גם מקומות שאין שם גם פריסה של הוט.
אני זה רמי.א
שלח תגובה