האם יש כאן חברים בעלי צלחת 1.80 מטר ממונעת עם מנוע 24 אינט'ש,
המצליחים להזיז את הצלחת מ-30w ועד 90e ?
האם מנוע 24 מספיק, או נדרש מנוע 36 אינט'ש לשם כך ?
מתקין מקצועי, יש !
מנוע 36, אין !!!
חוץ מזה ,יש לי בעיה קטנה עם המתקן עיגון של הצלחת (ייצור עצמי) , וכחלק מההכנות, אני נדרש להגביה אותו במעט.
איפה ניתן לרכוש מנוע 36 אינטש ?
דרך אגב.....ברוך הבא לפורום 47sat.
גם חבר חדש, וגם מתמצא בממונעת? איפה היית עד עכשיו ?
אם כאשר את מנתק את המנוע הגב נע מאופק לאופק אז אין שום בעיה למנע אותו. זה דורש התאמה של הזרוע שהמנוע מתחבר אליה שצריך להרחיקו מהגב כדי שהמנוע לא יפגע בגב במצבים הקיצוניים.
ניתן להגיע מ34 עד 113 עם מנוע 24 יש לבצע שינויים בגב הצלחת זאת לא בעיה הבעיה היא ה LNB
עם הוא מכוון ל30 W לקליטה מקסימלית אז בלווינים האחרים הקליטה יורדת ובאסטרא במיוחד
אני רוצה לבנות מיתקן כמו שהיה פעם שמסובב את הLNB 45 מעלות ימינה או שמואלה וזה יפתור את הבעיה
אם למישהו יש רעיון אני ישמח לקבל
בניתי גב מיוחד
יציב והוספתי קפיצים שנימתחים כאשר הצלחת יורדת לכיוון
30w ולכיון 105eוזה מונע את הנפילה של הצלחת
כך שבקטע האחרון הצלחת לא נופלת והמנוע בימקום להחזיק שלא תיפול
הוא דוחף
צילום אין לי כרגע
יש הבדל והוא בדוק בצלחת 1.8 ממונעת עם מכוונים את הLNB ב30W למקסימום על מנת לקלוט את כל הטקילות יש ירידה משמעותית בלווינים האחרים. לא מרגישים זאת בלווינים חזקים אבל באסטרה כן
ולכן במקלטים טובים עם אפשרות לממונעת יש פונקציה להזזת LNB +45 -45 ויש גם LNB כאלה רק שהם לא נפוצים
אני מאמין שאם גיל מגלובל יוכל להגיב הוא יביא לנו הוכחה
הפקודה במקלטים ניקראת LNB SKEW ויש שש יציעות למנוע שאחד מהם היא 5V להזזת LNB
עם תוכל לראות בנתונים של המקלט תראה שיש שם הזזת LNB מכני זה סרוק מחוברת של המקלט שלי
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
היום נפגשתי עם המתקין שלי על מנת להחזיר לו את הבקר, ושאלתי את השאלה הזאת בדיוק, מה עם קיטוב ה LNB ?, הרי הצלחת זזה והקיטוב הוא לכל לווין בנפרד ( בצלחות קבועות) והתשובה די מעניינת ונשמעת הגיונית.
אני הנסה להסביר .
אם הצלחת הייתה נעה בשני צרים באופן ניפרד, אופקי והנחי, אז הקיטוב שנקבע ללווין מסוים היה ייחודי לאותו לווין שבאמצעותו כיוונו את הקיטוב של ה LNB . התנועה ימינה ושמאלה או למעלה ולמטה לא הייתה משנה את הקיטוב של ה LNB, מאחר ותנועת הצלחת מתבצעת בציר האופקי ע"י סיבוב הצלחת בציר סיבובי, עם כיוון השעון או נגדו, אז גם זווית הקיטוב של ה LNB משתנה במעבר בין הלוויינים .
לדעתי יש גם חשיבות באיזה לווין בוצע כיוון הקיטוב של ה LNB לפי מה שאני יודע ולא בטוח שזה נכון הקיטוב של ה LNB ללוויינים המערביים הוא יותר לכיוון 6-7 ואילו הכיוון ללוויינים המזרחים הוא 5-6
לכן אמרתי שזה מורגש בלווינים חלשים עם אני מכוון את הLNB שהצלחת באסטרה למקסימום אני מפסיד את ה30W עד כדי לא ליקלוט אותו לכן מכוונים לבניים ואז מעבדים רק את הערוצים החלשים מאוד כמו הטקילות האסטרה ולא לשכוח שאנו מדברים על 1.8 ולא על 3 מטר