רשות השידור - תירוצים חדשים בעניין שידור דיגיטלי

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

בהמשך לשרשור שרץ כאן בשבוע שעבר בנושא שידור דיגיטלי של ערוץ 1 אני מבקש להביא כאן תשובה שנראית לי שונה ממה שכולנו קבלנו עד היום. יש להם עכשיו תירוץ חדש - ועדת הכלכלה של הכנסת. פתאום קיים קשר לערוץ 2 ....אני לא הבנתי אולי אתם תבינו. אני מביא כאן את שאלתי ואת התשובה שקבלתי:

זאת התשובה:

ל........ שלום רב
הערותיך מועילות
אנא הפנה אותן לוועדת הכלכלה בכנסת
העיכוב כרגע בגלל חוסר החלטה שלהם
בנושא ערוץ 2 שמשפיעה על מעבר ערוץ 1 ו- 99
תודה
דוד גומבוש

וכאן הדוא"ל ששלחתי להם:

שלום! שמי .... ואני גר ב.....

פניתי אליכם בעבר בנושא שידורים קרקעים של הערוץ שאינם נקלטים בכל התדרים

ובתדר הקרקעי שאני כן קולט השידורים עוברים לערבית בדיוק בזמן שבו משודר משחקה של הפועל ירושלים באירופה!

בעבר פנייתי נגעה לשידורי מהליגה האנגלית ששודרו בערוץ בתקופה מסוימת וגם אז הייתה אותה תופעה!

אז נאמר לי שעקב איזה בג"ץ חייבים שעת שידור בערבית, לא משנה אין לי עם זה כל בעיה הבעיה היא שבזמן שידור המשחק

הכל נפסק ואין לי מה לעשות! התדר ה"לא מתחלף" לא נקלט פה! עוד נאמר לי על ידי איש תדרים שלכם שהשידור הלוויני אינו מתחלף.

יופי! יש לי צלחת לויין בבית וממיר ואני מסודר! ...............איפה ???????????.

השידור הוא אנלוגי ואינו נקלט במערכת שלי!!!!!!! אין בעיה נקנה ממיר אנלוגי ב-600 שח ??? וכל זה לאדם שמשלם אגרה ומגיע לו לראות את הערוץ!

אז מה רציתי לשאול אתכם, עד מתי הבזיון הזה, השידור האנלוגי, יפסק כבר? בשביל לקלוט 3 ערוצים ישראלים חופשיים 1+10+2 חייבים שני ממירים?

באיזו מדינה זה עוד קיים? בטורקיה למשל עשרות ערוצים חופשיים וכולם דיגיטליים! אפילו מדינות האפריקה הנכשלות יש להם שידור דיגיטלי!

הרי זה יותר זול! בשביל אנלוגי משלמים לחברת לווינים פי 10 ! באותו תא אינפורמציה שאנלוגי צורך אפשר לשדר 10 ערוצים דיגיטליים!

חייבים להפסיק את הבזיון!

בכבוד רב,
..........

שבת שלום לכולם מפרופלור!!!
sat
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sat »

לא סתם כתבו את השיר , איזו מדינה איזו מדינה איזו מדינה מיוחדת במינה . מדינה מעפנה
daniel771
תותח על
תותח על

שליחה על ידי daniel771 »

לא צריך לכתוב מדינה מעפנה,
צריך לכתוב הנהגה ורגולציה דפוקים מהיסוד...
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

אין לי ארץ אחרת ..... :(
geostant
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי geostant »

אני ממש לא מבין למה אתה מצפה ?
עם מכתב כזה, שמנוסח בצורה כזאת גם אני הייתי נותן לך תשובה של שורה וחצי
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

אם היה לכל צרכני ערוץ הראשון העלוב .היה לובי בכנסת אז היו מחברים אותו לדיגיטל מיד ועכשיו.
וגם פותרים אותם מאגרה

קחו לדוגמה את הלובי הדתי ,הם לא משלמים אגרה .ולמה כי יש להם את כח בכנסת

והמסקנה מדינת קומבינות.

אז תשקלו את זה אם יצא לכם לעשות קומבינה באיזה דבר, להם מותר ולכם לא
ezra6666
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי ezra6666 »

מדינת ישראל, מאז שהיא נוסדה ומאז שלטון מפא"י ,הממשלה והפקידים שלה מרגישים ומתנהגים כאילו האזרח חייב לשלטון הכל, והוא צריך להגיד תודה על כל דבר שהוא מקבל, ולו הכי קטן.
אני לא יודע מתי הם ישתחררו כבר מזה ויבינו שאנחנו בחרנו אותם ומינינו אותם כדי שהם ישרתו אותנו ולא להיפך. והשלטון חייב לשרת את האזרח ולא להיפך.
הבעיה שאין דין ואין דיין בישראל, ואין גוף בעל סמכות שיידע להכתיב לממשלה ולפקידים איך להתנהל איזה מדיניות לייזום ואיך לנהל את כל הרשויות שנותנות שירותים לאזרחים.
איך לנהל את: הרכבת, מע"צ, רשות השידור, רשות שדות התעופה, מועצת הכבלים והלווין, הרשתות הסלולריות, בזק, חברת החשמל, מקורות, שירות התעסוקה, המועצה לבטיחות בדרכים, המשטרה, משרד החינוך, משרד הבריאות, הבנקים, בנק ישראל, צה"ל. מה שאתם רוצים.
השרים וחברי הכנסת שלנו רק יודעים לריב ולאונן, וזה מה שאנחנו מקבלים.
עצוב מאוד. :angry:
My Daily Prayer: Oh Lord, Help Me This Day To Keep
My Long Nose Out Of Other's People's Business
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

רק בבקשה לא לגלוש לפוליטיקה כי זה יצית פה אש שאני לא מוכן שתיהיה פה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
ezra6666
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי ezra6666 »

י א היקר,
זה לא קשור לפוליטיקה.
זה בסה"כ דרישה ציבורית לגיטימית, משותפת לכלל חברי הפורום, אזרחי ישראל, משלמי מיסים ואגרת טלויזיה, לזכות סוף סוף בשידור ציבורי איכותי אם לא מבחינת התוכן, אז לפחות מן הצד הטכני באיכות וברמה לה זוכים אזרחי מדינות רבות בעולם ממשלותיהן,מדינות פחות מתקדמות מישראל הן באירופה והן במזה"ת.

ואני חושב שאחד מתפקידי הפורום , זה לאחד את חובבי השידורים הטלויזיוניים בארץ, לדחוף את הרשויות לנדנד ולהזכיר להם למלא את תפקידם לפחות בתחום זה.
The_One
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי The_One »

תגידו לי אם חמאס הצליח לעלות ערוץ בלווין נילסאט אז מה הביג דיל שערוץ הראשון לא יכול לעלות שידור דיגיטלי ואנחנו אינונו חיים במדינת עולם שלישי לכך כל טענה פה נגד ערוץ הראשון היא צודקת במאה אחוז
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

ezra6666, עם דבריך האחרונים אין לי בכלל בעיה ואני מסכים לגמרי. אבל דבריך הקודמים היו ברוח של חקר העבר וציון מפלגות וזה כן פוליטיקה והבעת עמדות פוליטיות ולזה התכוונתי.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 14 פעמים

שליחה על ידי גלובל »

פרופלור היקר
רציתי רק לתקן ...בטרנספודר שלם של 36 מגה הרץ ( כמו שיש לערוץ1 היום )
ניתן באמצעים הקיימים היום לדחוס 18 ערוצים בדיגיטלי ( MPEG2 ) .
כך שהמחיר יכול להיות פי 18 יותר זול .
ezra6666
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי ezra6666 »

תגידו לי, אפשר להגיע לחוזה של ערוץ 1 עם חלל, ולדעת מה הוא כולל, ומתי הוא מסתיים?
וחוץ מזה צריך גם לדעת כמה שילמו, זה כסף ציבורי (אגרה?) לא?
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

תודה למגיבים.

גיאוסטנט - אני לא ציפיתי לכלום. פרסמתי את ההתכתבות רק בגלל שככל הידוע לי בפעם הראשונה בתשובותהם בדרך כלל סטנדרטיות הופיע גורם חדש - "שחקן" חדש בתירוצים שלהם - וועדת הכלכלה ועשכיו זה פתאום לא תלוי בהם אלא באחרים ולכן רציתי שנכוון עכשיו את פניותינו גם לוועדת הכלכלה. למה יש קשר בין ערוץ 2 לבין ערוץ 1 אני לא מבין וזה גם לא ברור מהתשובה.

ותודה לגובל על התיקון. אני גם לא התכוונתי לדייק סתם כתבתי 10 אבל טוב לדעת.

שבוע טוב וחיבוק חם לכולם מפרופלור!
סמל אישי של משתמש
eabramov
אחלה חבר
אחלה חבר
יצירת קשר:

שליחה על ידי eabramov »

אני רק רוצה להגיד למרות שזה דיי מובן לכולם כאן, שכל העניין הזה של שידור ערוצים לאומיים על גבי 3 פלטפורמוט/שיטות שידור הינו רקוב מהיסוד ומצחין ביותר (יותר מהח"כים שלנו ביחד)... פשוט קשה לי לתפוס את זה.... ערוץ 2/10 - עמוס דיגיטלי, ערוץ 1+הכנסת - עמוס אנלוגי, ערוץ 33 - הוטבירד דיגיטלי???
מה זה הביזיון הזה? אולי שישדרו את ערוץ 10 באסטרה 1 ואת ערוץ הכנסת בW2....אההה ואת החינוכית ב DVB-S2 HD ב100W נראה לי יותר יעיל והגיוני...ככה חוסכים במשאבים!

הגיעה הזמן שרשעות השידור יתקנו את משדרי הVHF/UHF שלהם בהר הכרמל... ערוץ 33 בקושי עובד ובערוץ 1 יש גשם!
אההה... ורצוי לעשות את זה לפני הכיבוי הסופי של השידורים האנאלוגיים ב2012...
120 שנה אתה לומד...
120 שנה אתה יודע...
אבל בסוף אתה מת טיפש!
סמל אישי של משתמש
IttaiM
תותח על
תותח על

שליחה על ידי IttaiM »

פרופלור @ 25/11/2006, 18:06 כתב: ... הופיע גורם חדש - "שחקן" חדש בתירוצים שלהם - וועדת הכלכלה ועשכיו זה פתאום לא תלוי בהם אלא באחרים ולכן רציתי שנכוון עכשיו את פניותינו גם לוועדת הכלכלה. למה יש קשר בין ערוץ 2 לבין ערוץ 1 אני לא מבין וזה גם לא ברור מהתשובה...
הנה ההסבר על הקשר לערוץ 2:

עם הפסקת השידור האנלוגי של ערוץ 2, החליט "אביר האביונים", ח"כ משה כחלון, לנסות ולהחזיר את השידורים האנלוגיים של ערוץ 2 (משהו בסגנון של "למען רבבות קשישים ואנשים קשי יום הצופים בשידורי הערוץ באופן אנלוגי... בלה... בלה... בלה...).
כחלון מנסה לגרום לועדת הכלכלה של הכנסת לקבל החלטה שתחייב עוד שנים של שידור אנלוגי, לא רק ערוץ 2, אלא גם ערוץ 1.
כידוע, קופת רשות השידור ריקה (ואנא, אל תפתחו ויכוח "לאן הולך הכסף?") - ברשות רוצים מאוד לעבור לשידור דיגיטלי.
אבל, אם הם יחוייבו לשדר באנלוגי, אין להם יכולת כלכלית לשדר גם בדיגיטלי.

האצבע המאשימה [לשון2] צריכה להיות מופנה אך ורק למי שמעכב את המעבר לדיגיטל - וזה ממש לא ברוממה, אלא בכנסת...
כל מקום הוא במרחק הליכה. אם יש לך את הזמן
doctor
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי doctor »

על מה כל המהומה???אפשר לחשוב איזה תכנים יש בערוץ הראשון.עדיף לסגור כבר את הערוץ המיותר הזה ולהתחיל להשקיע בערוץ חדשות רציני, ואז אולי אפשר להגיד יש תמורה בעד האגרה.
The_One
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי The_One »

הבעיה שהוא עדין משדר ספורט הוא משדר את הנבחרת בכדורגל וכדורסל ואת מכבי תל אביב והפועל ירושלים בכדורסל והוא ישדר את המונדיאל ב 2010 וכנראה את הנבחרת הצעירה באליפות אירופה ואני לא יודע מה עם יורו 2008 אולי גם ישודר בערוץ 1 וגם האולפידה 2008 לכך יש הרבה דברים לראות בערוץ הזה
יש כאן בזיון כאשר יש לערוץ הראשון כמה 5 או 6 מליון שקל כדי לשלם לשמעון מזרחי עבור ישודור מכבי תל אביב ביורליג אבל אין לה כסף כדי לעבור לדגיטאלי
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

יהיה יותר זול לחלק חינם ממירים דיגיטליים לאותם קשיי יום, לא ...? מחיר קבוצתי 150 שח לא יותר כולל מתקין מכוון 50 שח - 200 שח לכל בית אב וכאלה בטוח יש לא יותר מ- 50,000 בטוח לא יותר אז 10,000,000 נפתרה הבעיה...
sm53
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי sm53 »

מצידי כל הערוצים האלו יכולים לרדת בכלל
האחד משדר באנלוג השניים האחרים
משדרים סרט של 90 דקות ב שעתיים וחצי
כאשר אני יכול להוריד ברינטרנט סרטים וסידרות שלמות
ובשביל לשמוע את החדשות מספיק לי רדיו
IT'S A LIVE

תמונה

תמונה