מציאת לווינים בצלחת ממונעת

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
mano_d
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי mano_d »

שלום לכולם!
הבעלים הקודמים של הדירה השאיר אותי עם צלחת ממונעת וממיר אנלוגי המשמש רק כפוזישנר.
את הכבל של ה-LNB אני מחבר ישירות ל-Dream ורואה את תפריטי הפוזישנר בערוץ נפרד בטלויזיה.

והשאלה שלי:
איך אני מוצא לווינים חדשים? כרגע בזיכרון של הפוזישנר ישנם רק 4W ו-13E.
כל מה שאני יכול לעשות בו זה לזוז ימינה\שמאלה, ופי מה שהבנתי אני צריך להזין תדר רלוונטי
ב-Dream ולהזיז את הצלחת מכיוון לכיוון עד שאני ננעל.

איך אני מזין ב-Dream תדר של טרנספונדר מבלי שהוא יוכל לסרוק אותו?
חוצמזה, אם אני מזין טרנספונדר, זה הרי לא ערוץ - הדרך היחידה לדעת שהוא "תופס" היא
לסרוק אותו שוב ושוב!
אז מכאן נובע ככל הנראה שאני צריך להזין פרמטרים של ערוץ (לדוגמא - RTL).
בהתחשב בעובדה שכל מה שאני יודע לעשות עם הפוזישנר זה להזיז ימינה שמאלה - הבנתי שאת
רוב העבודה אני אמור לבצע ב-Dream ואז כשהלויין יימצא הערוץ פשוט יופיע!

בקיצור, אני מבלבל ת'מוח.
אולי מישהו יסביר לי איך אני מוצא לוויין?
zeev
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי zeev »

שלום
מה דאתה צריך טלוויזיה קטנה ולחבר אותה למכשיר האנלוגי שיש לך אין צורך לחבר לצלחת ובו זמנית להכנס למכשיר השני המחובר לצלחת להגדיר לווין למשל 16E להקליד תדר חזק כמו 11304V SR=30000 להפעיל את המכשיר עם הפוזישונר במקרה בסטפים שמאלה וברגע שתראה במד העוצמה צבע ירוק אז סימן שזה התדר של לווין 16E תיסרוק אותו לאחר מכן תבצע סריקה אוטומטית ובמשיר האנאלוגי תעשה SAVE של מיקום הלווין . קשה להסביר בגלל שאני לא יודע איזה ממיר יש לך וכן התפרטים שלו.
זאב
mano_d
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי mano_d »

ממיר: Dreambox s500

העניין הוא שאין שם מד עצמה, כל המדים (BER, SNR וכו') משתנים גם כשהממיר אינו מכוון ללוין ספציפי.
איך אפשר לדעת מתי הוא ננעל?
סמל אישי של משתמש
oriel
תותח על
תותח על

שליחה על ידי oriel »

לדרים אין פוזישינר...אתה צריך לקנות V BOX2 ובעזרתו להזיז את הצלחת
Dreambox - 500, Topfield 3030F, Sky Star2, Tzorev ITT, Cam Viacsses, Fun2, Fun4, DISHES- 180,165,90.90,75
סמל אישי של משתמש
pakwan
תותח על
תותח על

שליחה על ידי pakwan »

בעקרון את כניסת LNB-IN מהצלחת אתה צריך לחבר לפוזישיונר וממנו LNB-OUT לממיר הדרים.
בדרים תיכנס לתפריט- Setup ---> Service Searching----> Satellite Configuration
תבחר באופציה : Many Satellites Via DiSEqC Rotor
תבחר NEW ואז מהרשימה את הלווין שאתה רוצה לחפש
לכל הלווינים שתוסיף תגדיר את את אופציית Sat LNB Mapping אותו LNB לדוגמא LNB 0, תמשיך לעמוד הבא (next page) באופציית Diaeqc mode תבחר את הגרסה שהפוזישיונר שלך תומך בה, באופציית הparameter תבחר A/B
בתפריט Motor Config תסמן את הלווין שברצונך לסרוק , סמן אופציית gotoXX ומעבר לעמוד הבא, בחר טרנספונדר שאתה יודע שהוא חזק ותתחיל להזיז את המנוע בצעדים קטנים בעזרת ימינה-שמאלה עם שלט הדרים באופציית direction, עד שתראה נעילה, שפר אחוזי קליטה כמה שאפשר וסרוק את כל התדרים
להוספת תדרי טראספונדרים שאינם מופיעים דרך אופציית transponder edit או עריכת קובץ satellite.xml
שנמצא ב var/etc
בהצלחה
תמונה

Every man dies , Not every man really lives
אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

שבוע שעבר התקנתי לאחד מחברי הפורום דיאסק בוקס והוא מקבל מי היספסט

עד טורקסט את כל הלווין זה ביג דיל ושווה את המאמץ

וזה מתאים גם לצלחות 1.20
mano_d
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי mano_d »

באופציית Diaeqc mode תבחר את הגרסה שהפוזישיונר שלך תומך בה
איך אני אוכל לדעת?
mano_d
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי mano_d »

חוצמזה, איזה לווינים כדאי לי לסרוק?
כרגע עדיין אין לי חיבור אינטרנט, אז הדגש הוא על FTA (עד שאתחבר לאינט' בדירה ואז אשאל עוד שאלות[לשון] )...
אני מעוניין בתוכן באנגלית, אני גם רוצה לראות את אל-מנאר (סתם מתוך סקרנות).

תוכלו לתת לי תדרים חזקים שאוכל לסרוק על לוויינים שונים?
avisigal
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי avisigal »

תיסרוק את כול מה שאתה יכול לקלוט זה לא צריך להפריע לך.

תתחיל בלווין מסויים כול שהוא כדי לקבל מיקום וכיוון לייתר הלווינים.
mano_d
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי mano_d »

היום בבוקר חיפשתי כמה טרננספונדרים על Nilesat ואכן מצאתי, א-ב-ל:

שמתי לב לתופעה מרגיזה:
כשאני מחפש טרנספונדר, הנעילה יכולה להופיע על מיקומים שונים בצלחת!
דבר שממש מבלבל! איך אני יודע שאני אכן על הלווין הספציפי שאני מנסה למצוא?
כי קרה שמצאתי טרנספונדר (וננעלתי עליו) - ולאחר שסרקתי אותו ובדקתי מה יצא תחת Services - ראיתי שהופיעו להם ערוצי yes תחת הקטגוריה של Nilesat - מסתבר שבכלל זה היה תדר זהה שנמצא גם עם עמוס!
כמו כן טרנספונדר אחר, הופיע גם הוא בשני מיקומים שונים בפוזישנר, ובכל מיקום התגלו ערוצים שונים בסריקה.

א. איך אני אוכל לדעת שאני אכן נמצא על הלווין הספציפי שאני רוצה לסרוק?
ב. איך אוכל לנקות את כל ה"לכלוך" שמשאירות סריקות שווא שכאלה בתפריטי הערוצים של ה-Dream (הייתי רוצה בכלל למחוק את כל הרשימה של ה-Services ולהתחיל לסרוק מחדש)?
zeev
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי zeev »

שלום
נראה לי שהבעיה שלך היא לשמור את מיקום הלווין החדש כמו 7W ??
לאחר שסרקת את הלווין הזה אתה צריך לעבור לממיר האנלוגי ולחבר אותו למכשיר הטלוויזיה להכנס לתפריט של הממיר האנלוגי שלך לסמל את הלוויין במספר כל שהוא ולבצע SAVE ואז לחזור לסרוק בממייר הדיגיטלי .את זה אני כותב מתוך הידע האישי שלי גם לי יש ממיר אנלוגי ואני נעזר במכשיר טלוויזיה קטן על מנת לאתר לוויינים חדשים.
זאב
נ.ב שלח אלי אימייל עם מספר טלפון שלך וציין את שם הממיר האנלוגי שברשותך כמו כל אשמח לעזור.
mano_d
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי mano_d »

לא,
הבעיה שלי היא שאני מחפש טרנספונדר מסוים שנמצא על 7W, ואני אכן מוצא אותו (יש "נעילה", יש קליטה של הטרנספונדר, אני יכול לסרוק אותו ולמצוא ערוצים שמופיעים תחתיו).
אבל אני יכול להזיז את הצלחת כמה עשרות סטפים ימינה - ואז שוב אני אקלוט את הטרנספונדר, אותו אחד, רק בלווין אחר ועם ערוצים אחרים תחתיו!
איך אני יכול לדעת שאני באמת תחת 7W ולא לווין אחר?
שלח תגובה