ערוץ 1 והכנסת בדיגיטל.
-
israeln
- תותח על

- יצירת קשר:
שאלה,
האם לפי דעתכם בעקבות העליה הצפויה של הערוצים הנ"ל בשידור דיגטלי, תהיה "נטישה" מסויימת של לקוחות YES ו-HOT ?
אני יכול להעיד מנסיוני, שהוריי החליטו להתנתק מ-HOT בעקבות העלייה הצפוייה של ערוץ 1, ובעקבות שפע הערוצים בלווין.
לפני כשבועיים התקנתי להם צלחת עם 4 LNB ,ומאז הם ממש מרוצים משידוריי הלווין.
לא עברו שבועיים, והם ביקשו להתנתק מ-HOT.
דוגמא מהחודש האחרון: בעקבות עליית 2 עורצים חדשים מאתיופיה, יש התעוררות מסויימת בנושא התקנת צלחות לווין פרטיות.
האם לפי דעתכם בעקבות העליה הצפויה של הערוצים הנ"ל בשידור דיגטלי, תהיה "נטישה" מסויימת של לקוחות YES ו-HOT ?
אני יכול להעיד מנסיוני, שהוריי החליטו להתנתק מ-HOT בעקבות העלייה הצפוייה של ערוץ 1, ובעקבות שפע הערוצים בלווין.
לפני כשבועיים התקנתי להם צלחת עם 4 LNB ,ומאז הם ממש מרוצים משידוריי הלווין.
לא עברו שבועיים, והם ביקשו להתנתק מ-HOT.
דוגמא מהחודש האחרון: בעקבות עליית 2 עורצים חדשים מאתיופיה, יש התעוררות מסויימת בנושא התקנת צלחות לווין פרטיות.
Cessna 172-4XCGQ
-
sat
- תותח על

לא , משום שהצופים בערוצי הסדרות עם תירגום בעברית בהוט או יס, לא ינטשו אותם רק בגלל שערוץ 1 בחינם . להוסיף להוט ויס יש את גם ערוצי בידור שלא מקבלים אותם כמעט בערוצים הישראלים ובטח שלא בערוץ ה-1.
לפי דעתי האנשים שינטשו את הוט או יס אלה אוכלוסיה יחסית קטנה, שבאמת מספיקה להם רק הערוצים 1 2 10 או כאלה שאין להם כל כך זמן לשבת ולבזבז את הזמן שלהם בלצפות בטלויזיה .
לפי דעתי האנשים שינטשו את הוט או יס אלה אוכלוסיה יחסית קטנה, שבאמת מספיקה להם רק הערוצים 1 2 10 או כאלה שאין להם כל כך זמן לשבת ולבזבז את הזמן שלהם בלצפות בטלויזיה .
-
prince_amir
- תותח על

-
ezra6666
- אחלה חבר

- dudutr
- תותח על

לא ניראה לי שיש מישהו שמשלם ליס.או להוט 3000 שח בשנה בשביל לצפות בערוץ1 או בערוץ הכנסת.ותהיה נטישה זניחה מאוד לדעתי. אם גם ישראל + ומוזיקה 24 וחינוכית 23 וערוץ 33 יעשו את הבילתי יאמן ויעלו על עמוס אז יהיה 'מבחר' של ערוצים ישראלים בצלחת מינימלית והרבה ישקלו עזיבה.אני אומנם תקוע בהיתחייבות להוט לעוד שנה וקצת אבל לא ניראה לי שגם בתום המועד אתנתק כי אין בלוין 'ביפ' ושבת של כדורגל וליגת הכדורסל. ובידור ישראלי וכדורגל ישראלי וכדורסל ישראלי ו'אולפן ליגת האלופות' אין בשום מקום אחר....
DM 800HD GP3
1.20--19.2E-15.8E-13E-9E-4W-7W
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
1.20--19.2E-15.8E-13E-9E-4W-7W
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
-
israeln
- תותח על

- יצירת קשר:
בסה"כ אני מסכים עם התשובות שלכם, ואכן לא צפויה נטישה גדולה.
מי שאוהב את הסדרות/טלנובלות/שבת של כדורגל, ישאר ולא יעבור.
בכל אופן, אני מעריך שאוכלוסיית "קשת יום", וכאלו שאינם דוברים/קוראים את השפה העברית, כן יעזבו.
השאלה כמה הם מנתח השוק ? האם הם אחוז קטן ?
לי יש הרגשה נוספת....שזה בעקיפין ידרבן את HOT לסיים את אספקת השידורים באנאלוג,
מאחר ומי כיום מחובר באנאלוג ? כאלו שקשה להם לשלם סכום העולה על 200 ש"ח, לכן הם "מסתפקים" בחבילת האנאלוג. אוכלוסיית קשת יום, כבר הזכרנו....
אגב, ריבוי ערוצים ישראלים בלווין, שקול למצב שיש כיום באוכלוסיה הערבית.
לאוכלוסיה הערבית, יש מגוון רחב של ערוצים בערבית, ולכן אין להם עניין ב-YES וב-HOT.
כמעט לכל בית בכפר ובעיר הערבית יש צלחת או שניים על הגג.
אם יהיה מצב שישראל+ וחינוכית 23 וערוץ המוזיקה 24 יהיו FTA בלווין, אין לי ספק שYES ו-HOT יפגעו
כן בצורה משמעותית.
מי שאוהב את הסדרות/טלנובלות/שבת של כדורגל, ישאר ולא יעבור.
בכל אופן, אני מעריך שאוכלוסיית "קשת יום", וכאלו שאינם דוברים/קוראים את השפה העברית, כן יעזבו.
השאלה כמה הם מנתח השוק ? האם הם אחוז קטן ?
לי יש הרגשה נוספת....שזה בעקיפין ידרבן את HOT לסיים את אספקת השידורים באנאלוג,
מאחר ומי כיום מחובר באנאלוג ? כאלו שקשה להם לשלם סכום העולה על 200 ש"ח, לכן הם "מסתפקים" בחבילת האנאלוג. אוכלוסיית קשת יום, כבר הזכרנו....
אגב, ריבוי ערוצים ישראלים בלווין, שקול למצב שיש כיום באוכלוסיה הערבית.
לאוכלוסיה הערבית, יש מגוון רחב של ערוצים בערבית, ולכן אין להם עניין ב-YES וב-HOT.
כמעט לכל בית בכפר ובעיר הערבית יש צלחת או שניים על הגג.
אם יהיה מצב שישראל+ וחינוכית 23 וערוץ המוזיקה 24 יהיו FTA בלווין, אין לי ספק שYES ו-HOT יפגעו
כן בצורה משמעותית.
Cessna 172-4XCGQ
-
satobacko
- אחלה חבר

הלווין הפרטי סובל לדעתי מחוסר מודעות.
בניגוד להוט וליס, שמשקיעים מליוני שקלים בפרסומות, הלווין הפרטי לא מפרסם את עצמו ולכן אנשים בכלל לא יודעים שהאופציה הזו בכלל קיימת.
כאשר סיפרתי לאנשים בעבודה על התחביב שלי, הרבה גבות הורמו. מבחינת הרבה אנשים, לווין = יס.
מבחינת הרבה אנשים, מבלי לשלם דמי מנוי, אפשר לקלוט רק ערוץ 1 ו 2, וגם זה בצורה משובשת דרך אנטנה.
בזכותי, אגב, אדם אחד השתכנע וגם התקין לעצמו מערכת פרטית. גם חמי התקין צלחת לאחר שביקר בבית הורי.
לדעתי, עליית ערוץ 1 לדיגיטלי לא תגרום לניתוקים רבים בכבלים ובלווין. הסיבה - רוב התושבים במדינה בכלל לא יידעו שהערוץ עלה.
בניגוד להוט וליס, שמשקיעים מליוני שקלים בפרסומות, הלווין הפרטי לא מפרסם את עצמו ולכן אנשים בכלל לא יודעים שהאופציה הזו בכלל קיימת.
כאשר סיפרתי לאנשים בעבודה על התחביב שלי, הרבה גבות הורמו. מבחינת הרבה אנשים, לווין = יס.
מבחינת הרבה אנשים, מבלי לשלם דמי מנוי, אפשר לקלוט רק ערוץ 1 ו 2, וגם זה בצורה משובשת דרך אנטנה.
בזכותי, אגב, אדם אחד השתכנע וגם התקין לעצמו מערכת פרטית. גם חמי התקין צלחת לאחר שביקר בבית הורי.
לדעתי, עליית ערוץ 1 לדיגיטלי לא תגרום לניתוקים רבים בכבלים ובלווין. הסיבה - רוב התושבים במדינה בכלל לא יידעו שהערוץ עלה.
-
sat
- תותח על

-
izikj
- חבר ותיק

-
ניר
- חבר פורום

-
israeln
- תותח על

- יצירת קשר:
satobacko @ 10/2/2007, 13:46 כתב: הלווין הפרטי סובל לדעתי מחוסר מודעות.
אני דיי שותף לדבריך, וגם אצלי במשפחה לא הייתה מודעות לנושא.
כאשר התקנתי צלחת לפני למעלה משלוש שנים, אחי התלהב והלך בעיקבותיי......
כפי שציינתי, לפני כשבועיים חיברתי את הוריי לצלחת פרטית , כך שבעקבות המודעות אנשים נוספים נחשפים למגוון התוכן בשידורי הלווין.
אגב, אצלי בעבודה החברים עדיין מרימים גבה.....
שלא נדבר על שיחות בחדות גבוהה....."חושבים שנפלתי מהירח".
המוזר הוא, כאשר עובד מסויים מעוניין לרכוש טלוויזיה, אין דבר כזה שלא עוברים דרך המשרד שלי לקבלת ייעוץ.....
Cessna 172-4XCGQ
שאלה פשוטה אני סטודנט ובעל צלחת וממיר טופפילד פשוט אני משתמש בצלחת כבר מעל לשנה יש לי עמוס ערוץ 10 , ערוץ 2 ,בקרוב יהיה ערוץ 1 ,נילסאט שיש שם תחנות באנגלית ,והוטבירד , דעתי היא כזאת מדוע זה לא מהווה תחליף לכבלים או ללויין בין כה וכו רוב האנשים אם תשימו לב צופים בד"כ בערוץ 2 וערוץ 10 , נכון שיש אנשים שאוהבים לראות כדורגל ישראלי וזה דבר שאין כיום בלויין , אך מרבית הצעירים היום מחוברים לאינטרנט ומורידים סרטים ותוכניות שהשפה שלהם היא אנגלית , כך שלדעתי צלחת פרטית אכן מהווה אלטרנטיבה לכבלים ו yes , ובנוסף בכסף שאתה חוסך כל חודש אתה יכול להשקיע בדברים אחרים כמו הליכה למשחקי כדורגל , או סתם , לדעתי מה שקורה היום בכל הנוגע למחירים שעולים חבילות בכבלים ובלויין זה שערוריה אנשים סתם שורפים כסף ולחינם ....
-
sat
- תותח על

כן אבל בשביל שאתה תראה סרט בטלויזיה אתה צריך להמתין לא מעט זמן עד שהקובץ ירד מהאימיול וזה לוקח די הרבה זמן . לאחר שהורדת את הסרט אתה צריך למצוא ולהלביש לקובץ כתוביות בעברית ולאחר מכן לצרוב אותו לדיסק DVD .
וכל התהליך הזה בשביל לראות סרט 1 בלבד בטלויזיה בסלון .
לא חבל
ביס והוט אתה מקבל טונות של סרטים עם תירגום בעברית ובלי להתאמץ .
וכל התהליך הזה בשביל לראות סרט 1 בלבד בטלויזיה בסלון .
לא חבל
ביס והוט אתה מקבל טונות של סרטים עם תירגום בעברית ובלי להתאמץ .
-
hezibt12
- תותח על

-
satobacko
- אחלה חבר

כאשר סיפרתי לאנשים בעבודה על הצלחת הפרטית, חלק מהאנשים שאלו אותי אם אני לא פוחד שתעצור אותי המשטרה, כי צלחת פרטית זה משהו פיראטי... עד כדי כך מגיעה הבורות.
גם אישתי היתה בהתחלה ממש נגד הניתוק מהוט, עד שהיא שמה לב שרוב הזמן היא צופה בערוץ 2 ו- 10... לערוצי הכבלים מגיעים רק לעיתים רחוקות, בין הפרסומות...
סרטים אנחנו רואים רק דרך מחשב המחובר לטלוויזיה, כי למי יש זמן היום לשבת ולחכות לשעה המדוייקת שבה יתחיל הסרט או הסדרה? אני שם להורדה כמות מסויימת של סרטים בתחילת השבוע, ובסוף השבוע אפשר לצפות בהם מתי שמתחשק.
אם תהייה יותר מודעות לנושא, הרבה יתנתקו מהכבלים ומהוט. גם מגוון הערוצים בעמוס יעלה, כאשר ערוצים מסחריים נוספים (בינהם ערוץ 24, ערוץ 23, הערוץ הרוסי) יבינו שמשתלם לשדר דרך הלווין הפרטי.
גם אישתי היתה בהתחלה ממש נגד הניתוק מהוט, עד שהיא שמה לב שרוב הזמן היא צופה בערוץ 2 ו- 10... לערוצי הכבלים מגיעים רק לעיתים רחוקות, בין הפרסומות...
סרטים אנחנו רואים רק דרך מחשב המחובר לטלוויזיה, כי למי יש זמן היום לשבת ולחכות לשעה המדוייקת שבה יתחיל הסרט או הסדרה? אני שם להורדה כמות מסויימת של סרטים בתחילת השבוע, ובסוף השבוע אפשר לצפות בהם מתי שמתחשק.
אם תהייה יותר מודעות לנושא, הרבה יתנתקו מהכבלים ומהוט. גם מגוון הערוצים בעמוס יעלה, כאשר ערוצים מסחריים נוספים (בינהם ערוץ 24, ערוץ 23, הערוץ הרוסי) יבינו שמשתלם לשדר דרך הלווין הפרטי.
- IttaiM
- תותח על

הנטישה הגדולה תבוא כאשר יחל השידור הדיגיטלי הקרקעי - משום מה, הצבת צלחת על הגג נתפסת ע"י רבים כמותרות ל"בעלי אמצעים". בנוסף, פיסית זה הרבה יותר פשוט.
בתחום התוכן - אם וכאשר יתרחבו שידורי הספורט בערוצים הפתוחים (עוד משחק כדורגל מליגת העל, שידורים מגביע אופ"א) תהיה לאנשים אלטרנטיבה. ביננו, סרטים אנשים רואים בעיקר דרך ספריות וידאו ואי-מיול...
בתחום התוכן - אם וכאשר יתרחבו שידורי הספורט בערוצים הפתוחים (עוד משחק כדורגל מליגת העל, שידורים מגביע אופ"א) תהיה לאנשים אלטרנטיבה. ביננו, סרטים אנשים רואים בעיקר דרך ספריות וידאו ואי-מיול...
כל מקום הוא במרחק הליכה. אם יש לך את הזמן
-
The_One
- אחלה חבר

-
ilan
- חבר פורום

אני חדש בעניין ועדיין לא קניתי ציוד (עניין של מספר ימים עדיין לומד את הנושא)
אני מגדיר את עצמי כצרכן ממוצע (כמו רוב האוכלוסיה) ולכן התהליך הארוך שעברנו עד שהחלטתנו לעזוב סופית את יס חשוב לצורך הדיון. (חשוב בעיקר לעוסקים בענף)
התהליך התארך למעלה משנה וחצי ולהלן אבני הדרך העיקריים:
1 נחשפנו במקרה לאפשרות של לווין פרטי אצל מכר שקולט רק את עמוס (הרעיון נכנס לתת מודע) .
2 רצינו לחדש את יס בגמר המבצע והם בעיקשות לא הסכימו לתת הנחה של 5 ש"ח שביקשתי. (עניין של כבוד, יהודי, מה לעשות)
3 התקשרתי ליס להודיע שאי מבטל בכדי שאולי יפתו אותי במבצעים. (לא התכוונתי לבטל), הנציגה עשתה טעות ובמקום לצ'פר אותי הציעה חבילה מצומצמת לערוצים 11 22 10 ורדיו ב 29 ש"ח. (אם הייתה נותנת הנחה קטנה הייתי סוגר ל 3 שנים)
4 לאחר התלבטויות ודיונים משפחתיים החלטנו על תקופת נסיון קצרה. (שתחל רק לאחר שנתחבר לאימיול ונשדרג את המחשב, הצורב והדי וי די).
(חשוב לציין ששיחת הטלפון ליס להחליף חבילה הוטלה על אישתי, לקח לה למעלה מחודשיים ל"קבל אומץ" ולהתקשר)
5 להפתעתינו גילינו שהשד לא נורא (להיפך התפנה לנו זמן למשפחה)
(למען האמת לאורך כל התהליך ועד אתמול (שהצטרפתי לפורום ונדלקתי) היו מתקשרים ומנסים לפתות אולי היינו שוקלים להשאר)
6 תקופת הניסיון מסתיימת בעוד שבוע ולכן ביליתי שבת באינטרנט (בעיקר בפורום) ללמוד את הנושא.
לסיכום אני מסכים עם הנאמר, הסיבות שהלווין הפרטי לא סחף עדיין הם:
1 חוסר מודעות (בכלל לא יודעים שהאפשרות קיימת)
2 חוסר ידע (נראה מסובך)
3 שמרנות והרגלים, חשש משינויים, אובדן הישן הטוב והמוכר (פתאום כשצריך להחליט ערוץ בייבי יכריע)
ולכן (כאיש שיווק) אני טוען כי בוודאות ניתן לקבוע שהלווין הפרטי יתפוס וכמובן ישתכלל.הכל עניין של זמן (בהעדר פירסום איש המכירות הטוב ביותר הוא ה"שכן ממול" וככל שיהיו יותר שכנים שירכשו כך התהליך יתפוס יותר תאוצה).
ישנם דוגמאות ומודלים רבים שתומכים בטענתי (בעיקר של מוצרים מתוחכמים)
דוגמה מצויינת היא כמובן תהליך ההפצה של האינטרנט (מי היה מאמין שההורים שלי הפנסיונרים יתחברו לאינטרנט)
דוגמה נוספת היא תהליך ההפצה של יס והוט, המבוגרים שביננו זוכרים את התהליך הארוך שעברו עד שהחליטו להצטרף וכיום יש כמעט בכל בית.
אני מגדיר את עצמי כצרכן ממוצע (כמו רוב האוכלוסיה) ולכן התהליך הארוך שעברנו עד שהחלטתנו לעזוב סופית את יס חשוב לצורך הדיון. (חשוב בעיקר לעוסקים בענף)
התהליך התארך למעלה משנה וחצי ולהלן אבני הדרך העיקריים:
1 נחשפנו במקרה לאפשרות של לווין פרטי אצל מכר שקולט רק את עמוס (הרעיון נכנס לתת מודע) .
2 רצינו לחדש את יס בגמר המבצע והם בעיקשות לא הסכימו לתת הנחה של 5 ש"ח שביקשתי. (עניין של כבוד, יהודי, מה לעשות)
3 התקשרתי ליס להודיע שאי מבטל בכדי שאולי יפתו אותי במבצעים. (לא התכוונתי לבטל), הנציגה עשתה טעות ובמקום לצ'פר אותי הציעה חבילה מצומצמת לערוצים 11 22 10 ורדיו ב 29 ש"ח. (אם הייתה נותנת הנחה קטנה הייתי סוגר ל 3 שנים)
4 לאחר התלבטויות ודיונים משפחתיים החלטנו על תקופת נסיון קצרה. (שתחל רק לאחר שנתחבר לאימיול ונשדרג את המחשב, הצורב והדי וי די).
(חשוב לציין ששיחת הטלפון ליס להחליף חבילה הוטלה על אישתי, לקח לה למעלה מחודשיים ל"קבל אומץ" ולהתקשר)
5 להפתעתינו גילינו שהשד לא נורא (להיפך התפנה לנו זמן למשפחה)
(למען האמת לאורך כל התהליך ועד אתמול (שהצטרפתי לפורום ונדלקתי) היו מתקשרים ומנסים לפתות אולי היינו שוקלים להשאר)
6 תקופת הניסיון מסתיימת בעוד שבוע ולכן ביליתי שבת באינטרנט (בעיקר בפורום) ללמוד את הנושא.
לסיכום אני מסכים עם הנאמר, הסיבות שהלווין הפרטי לא סחף עדיין הם:
1 חוסר מודעות (בכלל לא יודעים שהאפשרות קיימת)
2 חוסר ידע (נראה מסובך)
3 שמרנות והרגלים, חשש משינויים, אובדן הישן הטוב והמוכר (פתאום כשצריך להחליט ערוץ בייבי יכריע)
ולכן (כאיש שיווק) אני טוען כי בוודאות ניתן לקבוע שהלווין הפרטי יתפוס וכמובן ישתכלל.הכל עניין של זמן (בהעדר פירסום איש המכירות הטוב ביותר הוא ה"שכן ממול" וככל שיהיו יותר שכנים שירכשו כך התהליך יתפוס יותר תאוצה).
ישנם דוגמאות ומודלים רבים שתומכים בטענתי (בעיקר של מוצרים מתוחכמים)
דוגמה מצויינת היא כמובן תהליך ההפצה של האינטרנט (מי היה מאמין שההורים שלי הפנסיונרים יתחברו לאינטרנט)
דוגמה נוספת היא תהליך ההפצה של יס והוט, המבוגרים שביננו זוכרים את התהליך הארוך שעברו עד שהחליטו להצטרף וכיום יש כמעט בכל בית.