אני מעוניין להתקין צלחת 1.2 להוט בירד ונילסאט (בהמשך נוסיף עוד לווינים) בנוסף לצלחת קיימת של יס שתישאר מכוונת לעמוס.
שתי הצלחות תהינה מותקנות באותו קו (מזרח - מערב) לאורך דופן הגג שיורד בשיפוע ממערב למזרח.
שאלה 1
האלה האם מומלץ להתקין את הצלחת1.2 מאחורי הצלחת של עמוס ובגובה נמוך יותר (בגלל השיפוע של הגג) או לפניהצלחת של עמוס וגבוה יותר.
שאלה 2
האם יש מרחק מינמאלי שצריך בין שתי הצלחות שכאמו יותקנו אחת מאחורי השני (אני מבין ששתיהן מכוונות לדרום מערב)
שאלה 3
לגבי השילוב של נילסאט והוטבירד אני מבין שכדאי להתקין את הוטבירד במרכז ואת נילסאט בקצה הימני, האם זה נכון? האם יש היכן שהוא כללים או שהכל אינטואציה וניסיון?
כמו כןאשמח לחוות דעת על השילוב שאני מתכוון לבצע?
התקנת צלחות וסידור LNB - כללים
- sl17
- אחלה חבר

בדכ נהוג להתין בשורה מספר צלחות על מנת שלא יפריעו אך אם הן לא מסתירות אחת את השנייה אז לא צריך להפריע.
לגבי הוט בירד ונייל סאט :אם המרכז הוא להוט בירד ואתה צריך לכוון את נייל סאט תעמוד שהפנים ממול הצלחת ותכוון אותו למעלה וימינה מהוט בירד.
לגבי כללים : אין כללים כל עוד אתה מצליח לתפוס את הלווין , פשוט מי שיש לו ניסיון יצטרך להתייבש פחות על הגג מזה שאין לו, אבל זאת הדרך הכי טובה ללמוד.
מקווה שעזרתי
לגבי הוט בירד ונייל סאט :אם המרכז הוא להוט בירד ואתה צריך לכוון את נייל סאט תעמוד שהפנים ממול הצלחת ותכוון אותו למעלה וימינה מהוט בירד.
לגבי כללים : אין כללים כל עוד אתה מצליח לתפוס את הלווין , פשוט מי שיש לו ניסיון יצטרך להתייבש פחות על הגג מזה שאין לו, אבל זאת הדרך הכי טובה ללמוד.
מקווה שעזרתי
-
ilan
- חבר פורום

תודה, היות וכל הצלחת פונות לדרוח מערב והמרחק בין הצלחות גדול מ 2 מטר אז אני מבין שאין לי שום בעיה,
האם מישהו מכיר את התוכנה SMWLINK3 My Webpage שראיתי באתר SATIL
http://www.smw.se/FreeSoftware.htm
האם מישהו מכיר את התוכנה SMWLINK3 My Webpage שראיתי באתר SATIL
http://www.smw.se/FreeSoftware.htm
-
boazma
- חבר ותיק

Ilan,
התוכנה מצויינת לכיוון של צלחות. אתה צריך להזין את המיקום שלך על כדור הארץ, את הלווין שאתה רוצה לקלוט והיא נותנת לך את הכיוון, הטיה וזוית של ה-LNB.
בנוסף (לדעתי פחות מעניין), אתה יכול לקבל עוד הרבה פרמטרים על האנטה.
התוכנה יכולה לעזורגם במצב בו אתה מעוניין להוסיף צלחת ללוין כלשהו, וכבר בגג מותקנת צלחת ללוין אחר. זה יתן לך את הכיוון היחסי (על ידי הוצאת 2 הלווינים).
התוכנה מצויינת לכיוון של צלחות. אתה צריך להזין את המיקום שלך על כדור הארץ, את הלווין שאתה רוצה לקלוט והיא נותנת לך את הכיוון, הטיה וזוית של ה-LNB.
בנוסף (לדעתי פחות מעניין), אתה יכול לקבל עוד הרבה פרמטרים על האנטה.
התוכנה יכולה לעזורגם במצב בו אתה מעוניין להוסיף צלחת ללוין כלשהו, וכבר בגג מותקנת צלחת ללוין אחר. זה יתן לך את הכיוון היחסי (על ידי הוצאת 2 הלווינים).