MACROBLOCKING & MOSQUITO NOISE

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

שלום

אני קולט את AMOS בעזרת עינית צדדית ל 13E במרכז של צלחת 120. בדרים 500 ערוצים 2 ו 10 מראים תנאי קליטה של 85% SNR ו 99% AGC ו 0 BER ובכל זאת אני שם לב לתופעת MACROBLOCKING & MOSQUITO NOISE בקיצור במעברי תמונה מהירים רואים ריבועים כאילו זה DIVX באיכות ירודה

האם זו בעייה בקליטה זה אומם 85% SNR אינו טוב מספיק, או שזו בעיית איכות בדרימון... או אולי איכות השידור של הטרנספונדר MASHAVRAV ירדה. האם מישהו אחר שם לב לזה?

תודה
The more I see People the more like Pigs..
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

מה הקשר בין עוצמות קליטה לבין בעיות ארטיפקסט של MPEG?

השידור מוועבר ב MPEG2 וממור לאות אנלוגי (לדרים אין יציאה דיגיטלית כמו DVI או HDMI) והאות האנלוגי הזה הוא 576i כלומר Interlaces. לכן זה מה שאתה רואה. תחליף לדרים 7020 ותקבל תמונה טובה יותר בהרבה כי מעגלי ההמרה לאנלוגי אצלו חזקים מאד.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

בעיות אירטיפאקס של MPEG יכולות לקרות בגלל קצב שידור נמוך או שגיאות ב STREAM שהן גם קשורות לאיכות שידור. אבל בהחלט יתכן שזו בעיה של איכות בדרימון.

אני באמת שוקל לשדרג אבל לא בטוח ש מעבר ל 7020 הוא כדאי כי הוא יקר ו לא FOTURE PROOF מבחינת שידורי HD. אתה לא חושב שבאופן זמני לשדרג ל MUTANT שהוא זול בהרבה יהי רעיון יותר טוב. כמובן שכאשר יצא 8020 או משהו דומה אז לשדרג שוב, אז את ה MUTANT יותר קל למכור.

תודה על התגובה
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

אני רוצה להדגיש שבעיות קליטה בדיגיטלי מתבטאות ב BER גבוה ואינם מתבטאות בתמונה בצורת ארטיפקס רגילים של MPEG. בעיות BER מתבטאות בצורת קוביות במסך וציוצים בקול. יש רמה מסוימת של BER שהממיר יודע לבצע תיקון שגיאות ללא תופעה במסך.

ההבדלים בין הדרימון למוטאנט מתבטאים ברמת הפירוט בתמונה. בעיות ה MPEG הם אותם בעיות ותלויות ברובן באיכות והביט סטרים של הצד המשדר. החלפה למוטאנט תתין לך תמונה ברמת פירוט (חדות) הרבה יותר גבוהה.
תומר
מתקין
מתקין

שליחה על ידי תומר »

אני נתקלתי בתופעה כזאת בערוצים מסוימים כאשר ערוצים אחרים באותו תדר לא הייתה בעיה .
ובמקרים מסוימים כנראה שזה גם קשור לאיכות הקליטה ורגישות הקליטה בממיר .
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

מה קורה לכם? זה דיגיטלי לא אנלוגי. תיכף תגידו שיש שלג...
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

תופעת מאקו-בלוקינג היא תופעה נפוצה בשידור MPEG2.

פורמאט MPEG2 הוא כמובן פורמט וידאו דחוס (דחיסה וקטורית מבוססת אנליזה במישור תדר שנקראת DCT - DISCRETE COSINE TRANSFORM). כאשר משדרים מידע דחוס, בגלל הרעש בערוץ התקשורת, יתכנו שגיאות באות הנקלט.

כדי להתגבר על השגיאות, השידור המוצפן כולל בתוכו אינפורמציה נוספת המשמשת את הממיר (המפענח) לתיקון שגיאות אוטומטי. מין סוג של CRC. תיקון זה מוגבל ביכולת שלו לתקן שגיאה.

כאשר יש איבוד מידע גדול מידי מכדי לבצע תיקון (תקון = שחזור הפיקסלים מתוך קוד תיקון השגיאות), הממיר מבצע שיערוך של הפיקסלים החסרים. השיערוך מבוצע מתוך ניתוח סטטיסתי של אינפורמציה אמיתית- הפיקסלים השכנים שהגיעו ללא שגיאות. את השיערוך הזה אנו רואים כריבוע גס של פיקסלים שמהווים ממוצע של פקסלים שכנים. פקסלים משוערכים אלה מחליפים את הפקסלים האמיתיים שאבדו בגלל שגיאות (רעש בשידור).

השיערוך הנל נעשה בגיאומטריה ריבועית, לכן הוא יוצר ריבועים גסים ויוצאי דופן. מכאן שמם מאקרו(=גדול\תחליתי) בלוקינג (חסימה)

לכן תופעה זו היא בהחלט קשורה לאיכות הקליטה (או לאיכות השידור במקרה והאות דחוס יותר מידי אז הוא היהי חשוף ליותר שגיאות בגלל רעש)
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

תופעת מוסקיטו בפרוש אינה קשורה ל BER.

תופעת הבלוקינג, היא יכולה לנבוע משני מקורות. האחד כפי שצוין ואתה הרחבת יפה, זה כתוצאה מ BER. השני הוא מאיכות השידור של ה UPLINK.

לא לשכוח שהצד המשדר לא תמיד המקור שלו איכותי במיוחד.

אתה מציין שאצלך הקליטה היא תקינה (BER=0) מה שאומר שאין שגיאות קליטה. אם בכל זאת אתה רואה בלוקינג אז זה ממקור השידור.
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

י א @ 5/3/2007, 14:49 כתב: אתה מציין שאצלך הקליטה היא תקינה (BER=0) מה שאומר שאין שגיאות קליטה. אם בכל זאת אתה רואה בלוקינג אז זה ממקור השידור.
גם לזה יש לי הסבר. לדעתי BER=0 בדרים הוא נתון שגוי ולא הגיוני! בכל ממיר אחר שבדקתי כולל זה של YES אצל חברים, ה BER מעולם לא מראה 0.

לא יתכן שה SNR שונה מ 100% ו ה BER יהיה 0. לדעתי זה באג ברדים או אולי בתוכנה בלבד. "כדי לקבל BER 0 צריך צלחת של 10 מטר שמותקנן מחוץ לאטמוספירה" - זה ציטוט של מרצה לתקשורת לווינים - קורס שאני עכשיו לוקח במסגרת התואר השני בחשמל.

בקיצור, קיים BER- BIT ERROR RATE סביל שהממיר מסוגל עדיין לבצע תיקון שגיאות ללא אובוד אינפורמציה. נתון זה הוא יחס שהוא מספר הקטן מ 1. ב דרים ה BER מוצג עי מספר גדול מ 1 לכן הוא אינו ברור ולדעתי חסר כל משמעות. BER תקין צריך להיום קטן מ 10 בחזקת מינוס 7 זה הסטנדרט המקובל בעולם.
סמל אישי של משתמש
cavtl
מתקין
מתקין

שליחה על ידי cavtl »

BER בדרים נימדד בכפולות לכן יש לשאוף ל0 כי לא ניתן לראות בסיגנל 10 במינוס 7
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

זה לא באג, זה רק צורת המחשה שיותר הגיונית.

BER מציין כמות שגיאות בביטים ליחס זמן, ככל שהערך קרוב לאפס זה אומר שאין שגיאות. גם שגיאות שניתנות לטיפול ולא מתבטאות במסך הרי הם זניחות למשתמש וחבל על בלבול השכל להציג נתונים כמו E-4 וכאלה..

אבל שוב לעניין היתושים, ה BER אינו מייצר יתושים.

למי שלא מבין לאיזה יתושים הכוונה - ב MPEG2, בגלל בעיות רזולוציה וקיווץ מידע, סביב עצמים שיש להם ניגודיות גבוהה אם מסתכלים מקרוב בטלויזיה טובה רואים כמו יתושים שמרחפים באזור הביר שסביב העצם הכהה.
dmitrysh
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי dmitrysh »

האם אני בטלויזית CRT 29 אינץ' 50 הרץ טובה אמור גם כן לראות את הקוביות האלה?
עד עכשיו לא שמתי לב. אני גם יודע שיס דוחסים מאוד את השידורים שלהם, ולא שמתי לב לתופעה כזאת גם כשהייתי מנוי שלהם.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

יתושים זה לא קוביות. מי שלא רואה אז עדיף שלא יחפש.
שלח תגובה