הארקה לצלחת

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
jonsi11
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי jonsi11 »

יש לי צלחת במרפסת, השאלה שלי האם אפשר לעשות את הארקה בחיבור להארקה בשקע חשמלי שיש לי במרפסת של הבית?
ושאלה שנייה למה בדיוק אני מחבר את זה בצלחת? לצחת עצמה או מספיק על התופסנים שלה שמחזיקים אותה בעמוד?
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

צריך לחבר לתופסן בעמוד ולמשוך חוט הארקה עבה עד לפס הארקה של הבניין.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

מצד שני, אם הצלחת שלך אינה בגג, כלומר יש דברים גבוהים יותר אז זה לא ממש נחוץ כנגד ברקים.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
jonsi11
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי jonsi11 »

אין לי מושג איפה אמור להיות פס הארקה של הבניין, שקע חשמלי שבכל בית לא מתחבר לפס הארקה של הבניין?
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

בשביל מה אתה צריך את זה?

פס הארקה של הבנין ישנו בלוח חשמל הראשי של הבניין וגם בקופסה בקיר החיצוני של אחד מצדי הבניין, כל חשמלאי יכול להראות לך איך זה נראה...
סמל אישי של משתמש
dudutr
תותח על
תותח על

שליחה על ידי dudutr »

לא הבנתי אותך.מה אתה רוצה לחבר את הצלחת להארקה שבשקע???חבר לעמוד של הצלחת כבל 1.6 (צהוב יעודי להארקה) ע'י בנד או תופסן עגול ממתכת ואם זה דירת קרקע אז חבר את זה לשיבר של המים (אם זה פרקטי) אופציה שניה אם זה בית יחסית חדש חפס פלח ברזל קטן שיוצא מאחד הקירות החיצוניים של הבית לרוב זה יהיה בממ"ד וחבר אותו לשם אם אין אופציות כאלה אז חבר את הקצה השני למוט ברזל ותקע אותו עמוק באדמה בקו ישיר מיתחת הצלחת.
DM 800HD GP3
1.20--19.2E-15.8E-13E-9E-4W-7W
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

jonsi11 @ 5/4/2007, 18:55 כתב: אין לי מושג איפה אמור להיות פס הארקה של הבניין, שקע חשמלי שבכל בית לא מתחבר לפס הארקה של הבניין?
ההארקה בשקע באה לספק חיבור הארקה למכשיר ובכך גם לשמש הגנה בפני התחשמלות במקרה של תקלה במכשיר. אם תחבר את הצלחת להארקה בשקע בבית והצלחת תפגע עי ברק (מאורע נדיר ביותר) אז סביר להניח שתצטרך להחליף את כל תשתית החשמל בבית ואולי גם כמה מהמכשירים יחד עם הטפתים והצבע בקירות...

המטרה של הארקת הצלחת היא להביל את האנרגיה של הברק ישירות לאדמה במסלול הקצר ביותר בעזרת מוליכים בעלי התנגדות נמוכה ויכולת לעמוד בזרמים חזקים.. לחבר לשקע בבית עם חוטים של 2 ממ"ר זה להזמין את הברק לבקר אצלך בבית...

אתה צריך חוט האקרה תקני ועבה (לא זוכר את העובי תשאל את המוכר בחנות) שיחובר לפס הארקה או ליסודות הבינין. אם זו קומת קרקע אתה יכול לתקוע מוט 2 מטר באדמה.

בכללי, ברק יפגע במוליך הגבוה ביותר בעל הצורה החדה ביותר. הסיכוי לפגיע בצלחת עגולה קטן מאד...
The more I see People the more like Pigs..
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

בקיצור, אם אתה לא גר בקומה עליונה של סיטי טאואר רד מזה ונהנה מצלחת ללא ארקה...

חג שמח
פרופלור
סמל אישי של משתמש
jonsi11
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי jonsi11 »

אני גר בקומה שניה מתוך שמונה וזה במרפסת אז נראה לי שאני יוותר על הארקה אם אתם אומרים שהסיכוי לפגיעה הוא קלוש

תודה רבה לכל העונים :D
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

פחות מקלוש...

חג שמח!
שלח תגובה