לא הייתי מסתכן עם הפורמט הזה. כל חברות הקולנוע הענקיות התחיבו ל BLURAY מלבד UNIVERSAL שלאחרונה הודיע על כוונתה להפיץ סקטים בשני הפורמטים כולל BD להערכת רבים ה HDDVD יעלם מהעולם כמו ה BETAMAX בשנות השמונים
BD תומך ב 50 גיגה לעומת 30 גיגה בלבד ב HDDVD העתיד ב BD..
HD-DVD דומה פיזית (למשל גודל ביט ועובי המדיה) ל DVD רגיל, כך שעלות ייצור של מדיה / סרט ושל נגן (מכשיר וידאו מתאים) הוא זול יותר משמעותית ב HD-DVD מ BLU-RAY.
אז למרות שטכנולוגית BLU-RAY יותר טובה, היא גם יותר יקרה.
אני לא הייתי ממהר להמר איזו טכנולוגיה תקח בסוף
בנוסף, זה יקח עוד זמן:
להזכיר, לקח ל DVD הרבה זמן - כ 8 שנים לגבור על VHS מאז ייצורו הראשוני
טכנולוגית ה HD-DVD רק בת שנה ....
בדקתי את שני הפורמטים הקיימים ע"י מכשיר של פיוניר[BLUE]ושל טושיבה[HI]התוצאה די דומא. ההבדל העקרי שבפורמט של סוני יש כמעט פי שניים ויותר תוכן דחוס.ביחס לפורמט 1080 שאני מוריד ישירות מהמחשב לסטרימר התמונה ממש דומא ההבדל האמיתי הינו בסאונד שבכל זאת נשמע במערכת שלי טוב יותר בפורמט של הדיסק וזאת כמובן ב-DTS או DOLBY 5.1 .כדאי בנתיים לחכות עד שהדברים השתפרו,יוזלו ובעקר שלוב של שתי השיטות במכשירים עתידים.הבעיה הזאת נוצרה היות וחלק מחברות הסרטים חתמו על הסכמים עם חברה אחת מתוך השתים.
ODED לא ברור איך בדיוק בדקת. נכון לעכשיו אין קונ למחשב שמנגן HD ו BD. בארץ ניתן להדיג צורב BD במחיר של 5000 שח. ברשת לא הצלחתי להוריד ISO שלם של BD או HD רק גרסאות MKV באיכות ירודה.
אין הבדל איכות ביניהם, שניהם משתמשים באותם קודקים.
ההבדל באיכות, אם קיים, תלוי בקודק שהאולפן השתמש בסרט הספציפי.
(נתמכים מספר קודקים, האולפן בוחר באחד (או יותר))
ההבדל ביניהם הוא בכמות האינפורמציה שנכנס בדיסק, ובמחיר.