תומר @ 1/6/2007, 09:00 כתב:
אין לי נתונים של איכות הצלחת או ה-LNB .כאמור לא נבדקה על ידי.או שקולטים כל התדרים או שלא.
זה מבחינתי המדד לקליטה ומדד נוסף האם יש קליטה בגשם. כמובן שזה תלוי
באיכות האות שמתקבל מהצלחת וה-LNB . עדין לא יצא לי לבדוק LNB שנותן תוצאות טובות יותר
מאינווקום. ה-0.2 של פוקס קרוב ל-0.8 . וה-0.2 של אפקס קרוב ל-0.7 .בזמנו
מיסטר דיש שכתב כאן התלהב מ-LNB של אינטרסאט 0.5 .אז יש עוצמת אות הכי גבוהה
אבל איכות האות נמוכה יחסית.
יש הבדל תהומי בין הגבר (GAIN)
לבין יכולת הפרדת רעש (NOISE FIGURE)
מה שהרבה מתקינים ואנשי מקצוע לא מבינים
LNB עם עוצמת סיגנל גבוהה לא בהכרח נותן תוצאות טובות
מה שבסופו של דבר יעזור לקבוע את איכות הסיגנל
כאשר אין לך אפשרות לבדיקות מעבדה הינו בדיקת BER ו-CNR פשוטים
לא רק שלא קולטים את כל התדרים בצלחת 1.2, אפילו באנדרו 3 מטר לא קולטים כל התדרים. אפילו באנדרו 3 מטר יש תדרים שנקלטים רק לכמה שעות בודדות. והדבר אמור לגבי שתי האסטרות.
יש פה אנשים שאם קולטים תדר אחד חזק כבר חושבים שזה נקרא לקלוט לווין...
עוצמת האות כפי שציינתי ב-LNB של אינטרסאט 0.5 לא רלוונטית. מה שחשוב איכות האות . והאיכות נמוכה יחסית.לא מעניין אותי בדיקות מעבדה. יש נתונים בשטח. וגם אינווקום באתרי המכירות מציינים שזה מקסימום 0.3 .לגבי הגבר צלחת- הצלחת של אפקס 80 סנטימטר איכות ירודה . אני לא הייתי מתקין אותה אפילו לניילסאט.ואני לא משתמש ב-LNB צדדי בהתקנות.אם מיסטר דיש או איציק היו כותבים שרשור כזה היו מקבלים תגובות שונות לחלוטין.אני לא מתפשר על איכות הקליטה בצלחת או ב-LNB . וכשאני כותב משהו אז זה בדוק. ואני מציין אם נקלטים כל התדרים הרלוונטים לאלומה המשודרת לאיזורינו . בהתאם לקוטר הצלחת המומלץ.ובכלל זה לא נבדק על ידי. ואין יבוא של צלחת או LNB מתאים לקליטת אסטרא בקוטר זה. וחזי ששון מה הידע שלך בצלחות ן-LNB שאתה מזלזל בנסיון שלי.
תומר אף אחד לא מזלזל בניסיון שלך
אני יש לי צלחת 1.80 בהתחלה כיוונתי אותה לאסטרה ויש תדרים שהייתי קולט טוב וחלק עם מלא פריזים
או שבכלל בשעות מסויימות לא קולטים בכלל חלק מהתדרים עד שהתייאשתי וסובבתי אותה לאירופה
קראתי לרמי המתקין הוא הוסיף לי עליה סיריוס ועמוס עכשיו אני קולט מצויין את שלושת הלווינים האלה
אז קשה לי להאמין ש1.20 יקלוט אסטרא
כמו שציינתי למישהו הייתה צלחת 1.2 מטר מקצועית ו-LNB מעולה טוב יותר מאינווקום. והוא שדרג לצלחת 1.8 מטר. גם לי קשה להאמין שנקלט אבל זה המידע שקיבלתי. וברור שאיכות הקליטה לא זהה לצלחת 1.8 מטר.ותמיד מומלץ להתקין צלחת באיכות או בקוטר מתאים שיתקבל סיגנל טוב. ושניתן יהיה לצפות גם בגשם.ולגבי קליטה בשעות מסוימות זה אומר שהצלחת קטנה מידי לתדרים אלה.
בזמנו טענו שאלומת סופרבהוטבירד נקלטת ללא בעיה בצלחת 1.8 מטר רגילה. זה קשקוש מקושקש והזוי לחלוטין.ומי שמקצוען בתחום הזה זה M8M8 הוא קולע לקוטר המינימלי הדרוש לאלומת סופר.
הקליטה גבולית ביותר אם בכלל יש קליטה ולא יציבה ורק בשעות מסוימות אם בכלל.אבל מענין שכתבו
על כך לא קיבלו תגובות שאני מקבל אלא להיפך מעניין למה.כשכותבים על LNB צדדי קליטה מעולה זה בסדר? הרי ברור שהקליטה לא יציבה וגבולית. ושכותבים ניילסאט נקלט מעולה ב-80 סנטימטר זה גם לא נכון .תלוי כמובן באיכות הצלחת וה-LNB .אותו דבר לגבי קליטת שני לווינים במקביל עם אותה צלחת
ואותו LNB . גם כאן הקליטה גבולית ולא יציבה. אצלי אין משחקים כאלה.אז מי כאן טועה ומטעה את
חברי הפורום. מה עוד כתבו עליי- אין ביסוס למה שאתה כותב וחבל על הזמן שאתה מבזבז בכתיבה כאן. איזה שטויות לא נכון ונתוני הקליטה שאתה מפרסם אין להם ביסוס במציאות. או תמחקו את השרשור העלוב הזה. לא יודע מאין זה נובע קנאה צרות עין שנאת חינם או שסתם רוצים להכנס איתי לוויכוחים מיותרים.אותן תגובות קיבלתי גם לגבי LNB .
כפי שציינתי לפני כן אני קולט את אסטרא 19E בצלחת אופסט 1.30 עם LNB 0.3 עצמת הסיגנל בין 68% ל 75% אני קולט כרגע 82 תחנות TV בתדרים 12640,12574,11893,11817,11973,11739 .הקליטה קשורה גם באיכות או רגישות של הטינר בבממיר הנוקיה אני קולט בלי בעיות לעומת בממיר מגנום 250CIP הקליטה עם פריזים.
תומר - לא כתבתי לך דבר עד הרגע שאמרת שהנתונים בהבאת "נמסרו" לך או "נאמרו". כלומר - הנתונים האלה לא בדוקים אישית על ידך.
אני עדיין אומר לך שאם הכמה ערוצים בודדים שאולי ניתן לקלוט באסטרה בגודל הזה מענינים מישהו - אז לבריאות. אבל רוב הערוצים הטובים שם דורשים לפחות 1.80 וזה נכון גם לגבי אסטרה 2