האם כאשר הצלחת מכוונת למזרח נאמר 75E הקיטוב צריך להיות לא בשעה 5? האם כאשר היא מכוונת למערב נאמר ל 30W הקיטוב צריך להיות בשעה שונה מ 5?
לפי מה נקבע הקיטוב?
האם צלחת שיושבת על מיתקן פולארי היטב בקשת ועוברת מלווין ללווין הקיטוב משתנה לאורך הקשת?
אם כן, האם השינוי הוא לינארי? לדוגמא במזרח הוא שעה 7 וככל שמתקרבים לאמצע הוא נהיה שעה 6 ומערבה הוא ניהיה 5?
השאלות האלה על קיטוב בצלחות ממונעות עולה כבר כמה פעמים ולא נתקבלה עד היום תשובה ברורה ממומחי התחום.
ברור לי שcavtl בטוח שהקיטוב משתנה. לא ברור לי אם מה דעתו לגבי השינוי. אשמח לשמוע את דעתך לגבי השאלות הדי מדויקות ששאלתי.
תיאוריה נוספת ששמעתי היא שיש מספר לווינים, כמו ה 19E, ונמצא בקיטוב שונה משער הלווינים. אם התיאוריה הזו נכונה, אזי בממונעת הקיטוב הוא קבוע, אבל האסטרה 1 קצת מסובב ולכן דורש קיטוב שונה בכדי לקלוט באותה עוצמה את ה V וה H. מישהו יכול להביא איזה אישור מדעי לתיאוריה הזו?
אני מעלה את השאלות האלה לא בכדי לפקפק ב cavtl, אלא מהסיבה היחידה שצריך להבהיר את הנקודה הזו. הרי יש לא מתקין אחד בארץ שמתמחה בצלחות ממונעות. והרי אם יש בעיה בקיטוב שדורשת קיטוב שונה בין לווין ללווין אזי כל מי שמותקנת לו מצלחת ממונעת למעשה יש לו רק לווין אחד איפשהו בקשת שהוא ממש מקוטב וכל השאר או מידי שמאלה או מידי ימינה.
דבר ראשון אני מבקש לא לזלזל במתקינים גם אם הרוב לומדים את הדברים מתוך נסיון של שנים ויש כאלה שיש להם ידע ממקורות אחרים
לגבי הקיטוב הוא לא קבוע בכל הלווינים לכן היה צריך מנוע לסובב את הLNB על ידי המקלט ב פלוס 45 למינוס 45 באנלוגי זה היה גורם לשיפור התמונה. בדגטלי הבעיה קטנה יותר בגלל שהתמונה ניבנת מרמה מסויימת ורואים טוב הבעיה נוצרת בצלחת 1.8 ממונעת כאשר רוצים להגיע למכסימום ב-19.2E אנו לא מגיעים טוב עם הקיטוב של LNB 30W ואז אנו מקבלים רק את החזקים ושאנו עוברים ל75E אנו לא מקבלים כלום
יש מצב להתקין את LNB במצב שניראה את כל הלווינים אבל בלווינים החלשים לא נקבל את כל הערוצים כמו במצב הקודם של הLNB
שלום
אני לא מתקין מיקצועי אבל ניתן לפתור את הבעיה על ידי התקנת LNB נוסף .
ידוע שזווית ההטיה של LNB ללווין 75E הוא 46.78- מעלות ובלווין 30W הוא 56.15+ מעלות באם ברשותך צלחת ממונעת. זוויות ההטיה מחושבות לאיזור באר שבע.
לפי דעתי הצנועה זה הפתרון.
זאב
נ.ב הנתונים שרשמתי נלקחו מאתר SETLEX כפי שהזכיר ריטנברג
1. שהגב הפולארי אינו פותר את הצורך בשינוי קיטוב.
2. ה 19.2 אינו מסובסב באופן שונה משאר הלווינים
3. אם הקיטוב מכוון לפי שעה 6 אזי באופקים (מזרח ומערב מקסימלי) זה יגיע לחוסר קיטוב ב +- 30 מעלות
אני קצת מבולבל....בשום מקום ישראל לא כתב שהוא רוצה ליראות את 75Eולכן לא ברורה לי תגובתך, הערכתי היתה שישראל מעוניין בעיקר ב30W, 19.2 ו 28.2E יתר הלוויינים כבר נקלטים בקלות, אני הערכתי שבין 19.2 ל28.2 סטיית הLNB זניחה ומיכן העלית אפשרות להוסיף צלחת....
350 ש"ח גונסה 1.8
120 ש"ח גב קבוע
80 ש"ח העמוד
80 ש"ח LNB MAGNA
סה"כ 630 ש"ח קניתי לפני שבוע אצל .....
אם זיכרוני אינו מהתל בי ישראל התקין את הצלחת הממונעת בעצמו ולכן כנראה שלא יתקשה להתקין בעצמו..
אני מעריך אותך ואת כישורך בתחום ואף שמח שנפל בחלקי ההזדמנות להעשיר את עצמי בידע מאנשים כמוך, תודה, אשמח אם תקפוץ לביקור.....:-)
ולענייננו......
לצערי גם אני נתקלתי בתופעה הזו, ואין לי פיתרון אחר פרט לקבלת החלטה כואבת ולתת עדיפות ל 19.2E על פני האחרים!!!
אני כתבתי 75 E לדוגמה את כל הלווינים מעבר ל53 לא רואים בגלל שקוטביות הLNB שונה לגמרי כי שהצלחת מסתובבת גם הLNB מסתובב .ניתן לכוון את הLNB
לראות את כל הלווינים אבל נפסיד את כל הלווינים שצרכים 1.8 .לכן יש לכוון מכסימום לאסטרא לקבל את28E
לקבל את כל הלווינים מ30W עד 53E (ב30 W רק את החזקים )
י"א הקיטוב ה19.2 קצת שונה משאר הלווינים זאת לא הבעיה הקיטוב של רוב הלווינים הוא סביב השעה חמש
אבל כאשר הצלחת מסתובבת היא משנה את הקיטוב .לדוגמה עם ב13E נכוון לשעה חמש ונסובב את הצלחת ל75 E הקיטוב של הLNB יהיה בשעה שלוש זאת הבעיה
אני מקווה שיהיה מיפגש בקרוב ואני הראה ויסביר את הנושא
מאחר וקיטוב ה-LNB הוא לינארי, הפתרון ההנדסי הוא לא מסובך.
לצורך כך, ניתן לחבר את המנוע הזעיר (מתח הזנה של 5v) , לחיווט הקיים של מנוע הזרוע של הצלחת.
לצורך כך ניתן לבצע מס' דברים:
א. פיתוח מעגלון אשר יוריד את המתח מ 36v ל 5v.
ב. קביעת מהירות הזויתית של מנוע ה-LNB ,כתלות במהירות פתיחה וסגירה של מנוע הזרוע.
לצורך ההסבר, נניח שהצלחת נמצאת ב-30w.
במצב כזה, המנוע סגור (הזרוע בפנים), ומתח ההזנה ע"מ להוציא את המנוע הוא מתח חיובי ,כלומר 36v+.
ברגע שמנוע הזרוע יצא, תתחיל תזוזה לינארית של מנוע ה-LNB עם כיוון השעון.
ונניח שהצלחת נמצאת ב-90e.
במצב כזה ,המנוע פתוח (זרוע בחוץ), ומתח ההזנה ע"מ להכניס את המנוע הוא מתח שלילי ,כלומר 36v-.
ברגע שמנוע הזרוע יכנס, תתחיל תזוזה לינארית של מנוע ה-LNB נגד כיוון השעון.
נקודת הייחוס של מנוע ה-LNB תקבע ב-30w ,במצב כזה יש לכוון את ה-LNB בצורה הכי מדוייקת.
קביעת המהירות הזויתית של ה-LNB תבוצע באמצעות יחס נגדים, ומעגל אלקטרוני פשוט.
יתרונות המערכת:
א. אין צורך בשינוי תוכנה, או אימ'ג מיוחד התומך ב-2 מנועים.
ב. אין צורך להוסיף חיווט למנוע ה-LNB, או בקר ייעודי להפעלת המנוע של ה-LNB.
ג. שקיפות מלאה של עבודת ה-LNB בייחס למיקום הצלחת.
חסרונות המערכת:
א. עלות מנוע עבור ה-LNB כ-250 דולר.
ב. נדרש לתחזק מעת לעת, לרבות כיול.
ג. יש לבחון, האם ניתן להצמיד LNB מסוג C BAND בצמוד למנוע הזעיר של ה-LNB מסוג KU.
במידה וזה כן אפשרי, הדבר יצריך לבצע שינויים מכניים באזור "המשולש" העליון.
האם היתרון בהוספת מנוע כזה לא מתקזז עם ההנחתה של 0.5DB ?
האם הנחתה של 0.5DB משפיעה על ה - LNB כלומר האם אינואקום 0.3DB רגישותו משתנה ל -0.8DB ואז יכולת הקליטה של לוינים חלשים נפגמת ?
אני מצטרף למה ש nira כתב ל-cavtl גם מתוך הכרות אישית
"אני מעריך אותך ואת כישורך בתחום ואף שמח שנפל בחלקי ההזדמנות להעשיר את עצמי בידע מאנשים כמוך"
אז לעצם העניין, הועלו כמה אפשרויות על ידי המשתתפים בדיון אך לא היגענו לכלל סיכום. האם משהוא יכול לקחת ולסכם את הדיון עם מסקנות אופרטיביות ולא להשאירו ללא מסקנות סופיות?
תודה