האם מותר למנהל הפורום לעשות פה שוק?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
נעול
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

כאילו מותר לעשות שוק בפורום??.
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
סמל אישי של משתמש
eabramov
אחלה חבר
אחלה חבר
יצירת קשר:

שליחה על ידי eabramov »

לeli מנהל הפורום יכול לעשות מה בראש שלו... ואנחנו צריכים לכבד בכל מקרה את הכללים שהוא קבע...
לישראל אני רוצה לבדוק אפשרות של רכישת 2/3 כאלה...תן לי כמה ימים לבדוק....
תודה מראש :D
120 שנה אתה לומד...
120 שנה אתה יודע...
אבל בסוף אתה מת טיפש!
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

אברמוב ידידי !!!
עם כל הכבוד מי שקובע כללים ומנהל פורום שלא למטרות רווח אישי אמור
לעמוד בכללים אחרת זה נראה ככה ובטח שלא לעשות מהפורום שוק...
זו דעתי האישית ויש הרבה שיסכימו איתי
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
סמל אישי של משתמש
eabramov
אחלה חבר
אחלה חבר
יצירת קשר:

שליחה על ידי eabramov »

eli ידידי....זו זכותך המלאה.... אני רק עניתי לשאלה שלך...ונתתי סקירה קצרה על מצב הקיים... ובכל זאת נקודה למחשבה.... אולי הכסף (אם יש כאן רווח כלשהו מהעניין) הולך לתפעול השותף של האתר? אין מה לעשות... זהו פורום מסחרי הניזון הפרסומות (ולצורך העניין מ"דברי פרסום").... וככזה לא מן הנמנע שניתקל בדברי פרסום גלויים/סמויים....
מקווה שעזרתי לך,
ערן
120 שנה אתה לומד...
120 שנה אתה יודע...
אבל בסוף אתה מת טיפש!
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

בעבר חברי הפורום היו עושים קניה מרוכזת דרך הפורום, שהמחיר עוד היה בשמים, ועוד היו צריכים להזמין

מאיזה חור בחו"ל ,את הממירים עם סיכון דיי גדול ,ועכשיו מנהל הפורום מציע לחברי הפורום על מגש

של כסף ,דרים איכותי עם אחריות, מידי. אז על מה התלונות של שוק
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

רמי מה אגיד לך.
כנראה שלא הבנת את המסר . הרעיון של הפורום הוא לתרום לקהילה ולא לעשות פרסום ורווח אישי וכך זה בכל פורום .אחרת זה שוק עם מונופול למפעיל הפורום מה דעתך שאציע לחברים את אותו דרים במחיר זול יותר?
הריי אני ואתה יודעים שאני יכול .האם למנהל הפורום תהייה התנגדות?
לדעתי ועוד איך.. אז " מגש של כסף" זה לא לגביי המכשיר זה כבר סיפור אחר.
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

אלי ידיד, רק למנהל הפורום מותר מדי פעם לעשות מכירה מיוחדת, כדי לקדם את אחזקת הפורום

אתה ואני יודעים ,שלהחזיק פורום כזה ולשבת ימים ולילות ולענות לכולם זה דבר שסוחט אותך

עד הטיפה האחרונה ,

אבל אם כל אחד יעשה דבר כזה אז זה באמת יהיה שוק .
davidg
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי davidg »

אלי-אתה תמים.מזמן נהפך המקום הזה למסחרי. .הכל ממוסחר פה ובשאר הפורומים.יא רוצה להרוויח וזה בסדר.ובכלל למה שהגרמנים יהנו מאיתנו.מה רע בסינים.גם אני כמוך מעדיף מקורי אך במחשבה לאחורה גם ה500 הגרמני וגם הסיני נותנים תמונה עלובה והמחיר של הסיני מצדיק..בקיצור-חבל שנגמרו הימים שחברים עזרו אחד לשני.
תודה.
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

לא מסכים עם הקביעה שהפורום הזה הוא מסחרי. דווקא אנשים עוזרים כאן אחד לשני מכל הלב ולא מטעמי

ענין. יש כאן בנינו מתקינים למשל שבוודאי משיגים כאן גם לקוחות וזה בסדר. אותם המתקינים למשל עוזרים

לאלה שרוצים להסתדר לבד ונותנים עצה טובה מכל הלב.

לגבי יא - אין ספק שבטור בעל הפורום (לא מנהל, הוא הבעלים של הפורום) מותר לו הכל, בגבולות הסביר

כמובן ואני חושב שהוא לא עובר את גבול הסבירות אם מותר לי להביע את דעתי.

אני אישית כמו כולם יודעים כאן לא שמחתי על כך שישראל נכנס לתחום המסחר של הציוד כי גם אני רציתי שהוא

ישאר נייטרלי לגמרי אבל החיים הם כנראה חזקים מרצוני האידיאליסטי.

זה לא נכון שישראל לא היה מאפשר להציע הצעה לרכישה קבוצתית לחברי הפורום (אני מקווה שאני צודק) אבל

להציע אותה עכשיו מתי שההצעה הזאת "רצה" זה בלתי סביר זה היה הופך את הפורום לשוק. ELI אם אתה

יכול להציע הצעה טובה למה לא ניסית קודם? עכשיו זה אוכל אותך מבפנים ואתה סתם זורק. גם אם אתה יכול,

אתה הרי לא רוצה...

אז בואו נרגע פה כולנו לפני שהשרשור הזה מדרדר...

בידידות
פרופלור
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

השרשור הזה לא מדרדר לשום מקום .והוא יציב כמו ברזל
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

מה הקשר פרופלור
אני מנסה לשמור על פורום נקי מה בגלל זה ובגלל מה שאני חושב
זה הופך אותי לשונה.
ותאמין לי לא פעם ראיתי שאנשים פרסמו הצעות וישראל קטע אותם .ואם תבקש דוגמאות תקבל והרבה.
אז אם כבר מדברים וזה כלל לא הולך לניהול הפורום אלא לכיסו .ולמה שאני לא ארצה להציע מחיר טוב יותר רק שנקבעו כללים ועליי לכבדם ומי שקובע אותם אז אדרבה.
לכן ידידי היקר אני לא בנוי על לקוחות מהפורום יש לי מספיק בהחלט...
אבל למסחר את הפורום זה לא לעניין ומה זה בעלים של הפורום אל תשכח שחלק נכבד מהאנשים שמגיעים לפורום מגיעים גם בזכות החשיפה שאני עושה לו בקרב לקוחותיי
אז לדעתי הפורום הוא שיתופי ולא פרטי ואם יש מי שחושב אחרת אז מצבנו בבעיה!!!
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

אלי יקירי, בענין בעלות על הפורום אני לא כתבתי את המצב הרצוי אלא המצב המצוי - הפורום הוא בבעלותו של ישראל כמו שפורומים אחרים הם בבעלותם של FRESH או תפוז ואין הבדל בין כיסו של ישראל כמנהל פורום לבין כיסו של ישראל כאדם פרטי, אז אין טעם לדון בזה בכלל.

כל פורום בעולם היום גם אם הוא בבעלותו של איש או חברה הוא גם שיתופי (הגולשים בסוף אלה שעושים אותו) אבל כולם עושים שימוש בפורומים לקידום מכירות, פרסום חסויות וכדומה וזאת גם כדי לממן את הפורום וגם לפעמים (אם מצליחים) כדי להרוויח, כך עושים כולם גם תפוז וגם אחרים ואין חדש תחת השמש. אז מה כאן ההבדל?

אם תרצה לפרסם כאן אתה כמו כולם צריך לפנות למנהל הפורום ולקבל את רשותו ואולי גם לשלם, אני לא יודע איך שזה יילך, אני לא מיצג כאן את ישראל. זה נכון שהיו כאלה שניסו לפרסם והענין הופסק, לא צריך דוגמאות, אני מספיק וותיק כאן, אני זוכר. אבל היו גם אלא שפרסמו וישראל לא הפריע וגם השתיק אותי כשאני התנגדתי.

אגב מי אתה ומה אתה משווק? כמובן אתה לא חייב להשיב לשאלתי...

יום קריר לכולם
בידידות, פרופלור
godanubis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי godanubis »

אני חושב שעיקר ה"בעיה" היא שזה נראה רע שמנהל הפורום עושה מה שבא לו (לא מתווכח כלל וכלל עם העובדה שהוא יכול)

היה עדיף למשל , לפרסם את אותה הודעה, אבל בפורום קניה ומכירה במקום בפורום הכללי.

זו לדעתי עיקר הכוונה, אין שום בעיה עם המחיר ובטח שלא עם ההצעה. אם מישהו רוצה להציע מחיר נמוך יותר , לדעתי זה מעולה שכן סה"כ כולנו מרוויחים.

סה"כ לא מדובר ב"שוק" כי לא דובר במקרה חוזר על עצמו בתדירות גבוה, ולא מדובר (אני מניח) באיזשהו תחום עיסוק ראשי או הפצה , אלא X מכשירים שהשיג הבחור במחיר Y ורוצה למכור במחיר Z .. זה הכל, רק חבל שזה נכתב בתת נושא הלא נכון.

כמובן שמנהל פורום צריך להראות דוגמא לאחרים, ואם יכתוב מודעות מכירה בפורום הכללי, סביר שאחרים יעשו גם.

אני במקומו הייתי עושה את זה דביק בפורום מכירה , או באנר למעלה בנוסף לחבר'ה עם הקישורים הממומנים.
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

שלום לך- godanubis

["סה"כ לא מדובר ב"שוק" כי לא דובר במקרה חוזר על עצמו בתדירות גבוה, ולא מדובר (אני מניח) באיזשהו תחום עיסוק ראשי או הפצה , אלא X מכשירים שהשיג הבחור במחיר Y ורוצה למכור במחיר Z .. זה הכל, רק חבל שזה נכתב בתת נושא הלא נכון.
" עד כאן ציטוט חלק מהודעתך
להלן תגובתי
אתה לא בעניין ועוד איך מדובר בהפצה וקידום מכירות לראיה חנות הפורום בבעלותו של מפרסם המודעה
למען השקיפות ולא מדובר בX מכשירים אלא בכל כמות שתחפוץ שים לב כי גם "בשדות זרים" עלה הנושא
ולכן אני טוען שאין מקום ל"שוק" מהסוג הנ"ל
לדוגמה אם היה מדובר במכירת פריטים בודדים בתת הנושא של קניה ומכירה לא הייתי מעלה את העניין... [מתגלגל]
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
erez001
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי erez001 »

באמת היה נראה יותר טוב אם י א היה מפרסם את המודעה בפורום קונים-מוכרים, והיה שם מודעה קטנה בפורום הראשי להפנות את האנשים לשם - כמו שהיה מצפה מהאחרים לעשות במקרה דומה.
סמל אישי של משתמש
elibar
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי elibar »

אני לא מבין אתכם...
בסך הכל הבנאדם מנסה לעזור לחברים בפורום להשיג ציוד באיכות סבירה במחיר מצויין.
כבר כמה רווח (אם בכלל) הוא יראה מהעיסקה הזו???
אתם באמת חושבים שעבור כמה עשרות שקלים זה שווה את זה???
אני רואה את זה כעזרה לחברי הפורום ולא כצעד מסחרי כלשהו !!!
אתם צריכים להגיד תודה על היוזמה והרצון הטוב.
DM500s, DM800se - 4W , 7W , 5E , 7E , 13E , 19E
HTPC, SkyStar 2, DVBViewer Pro, MediaPortal
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

elibar

מאיפה אתה יודע כמה רווח יש בזה? .
אני לעומת זה אכן יודע ולא מדובר בעשרות שקלים.
למה אין אפשריות "עזרה" כזו לחבריי הפורום השונים אם זה לא מסחרי?
האמן לי שום דבר לא נעשה למען שמיים.
ואני לא חושב גם כך ראוי שיהייה לכל אחד פרנסה .
אך לא זה המקום...
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

טוב, לאחר שנתתי לכם להתבטא בחופשיות כנגדי (כדי שלא תגידו שאני סותם פיות), אני חושב שהעניין מוצה.

הפורום הזה הוא שלי ומי שלא מוצא חן בעיניו איך שאני מנהל אותו יכול ללכת לפורום אחר, אני לא קושר אף אחד כאן בחבל.

זכותי המלאה לפרסם ולמכור מה שבא לי. אתם לא חייבים לקנות כלום. אף אחד לא עושה פעולת מכירה ללא רווח ואפילו אלי לא עושה זאת.

מי שכואב לו שאני עושה את זה והוא לא יכול יש לו שתי אפשרויות: א. לפתוח אתר שלו ושיעשה בו ככל העולה על רוחו (כמובן בגבול החוק כי אם ישתמש בו כדי להוציא דיבה נגדי אני אאלץ לנקוט הליכים). ב. לפנות אלי באופן פרטי ולהציע שיתוף פעולה למען חברי הפורום ואם נגיע להבנה אני אעזור להכנת ההצעה לחברי הפורום.

כל דרך אחרת תחשב כמעשה פיראטי באתר הזה ותחסם על ידי (לטוב ולרע).

לגבי אם הייתי צריך לפרסם את זה כאן או שם או בבאנר למעלה - זה עניין של טעם וריח ולא שיקול עינייני לדיון הזה.

בזה תם ונשלם השרשור הזה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
נעול