smarg @ 8/7/2007, 09:30 כתב:
מה, לכולנו יש הפרעות? ממה זה יכול לנבוע?
הבעיה נובעת מעוצמת האות .
גם אצלי ע"י כרטיס לויני בצלחת 90 ס"מ מכוונת לעמוס האיכות ניסבלת אולם לא מושלמת (ע"י ממיר התמונה מושלמת) , כאשר אני מכוון צלחת גדולה יותר (ממונעת) לכיוון העמוס הבעיה נפתרת לחלוטין.
להערכתי מינימום קוטר הדרוש לקליטה רצופה - 1.2 מטר
Rittberg,
את זה אני לא מבין. הרי גם ממיר וגם כרטיס לווין משתמשים באותו TUNER פחות או יותר. אז למה התמונה מושלמת בממיר וגרועה בכרטיס?? למה עוצמת האות שונה?
לווינים: 13E - 4.8E - 4W - 75E
חומרה: HTPC, SKYSTAR 2
תוכנה: תוכנה שלי פרטית לצפיה בשידורי לווין, VISTA
RITTBERG,
איזה כרטיס לווין יש לך? אם הממיר קולט טוב והכרטיס לא טוב אזי הבעיה היא בטיונר/דרייבירים של הכרטיס. אצלי אין ממיר נוסף בבית, כך שאני לא יודע איפה הבעיה. אולי אקנה ממיר FTA פשוט רק בשביל כיוון ואיתור תקלות (יותר זול מSATLOOK ). בכל מקרה לי יש SS2 ואני מניח שהשבחים שהכרטיס קיבל הם גם בעקבות הטיונר שלו.
לווינים: 13E - 4.8E - 4W - 75E
חומרה: HTPC, SKYSTAR 2
תוכנה: תוכנה שלי פרטית לצפיה בשידורי לווין, VISTA
smarg @ 9/7/2007, 11:17 כתב:
אולי אקנה ממיר FTA פשוט רק בשביל כיוון ואיתור תקלות (יותר זול מSATLOOK ). בכל מקרה לי יש SS2 ואני מניח שהשבחים שהכרטיס קיבל הם גם בעקבות הטיונר שלו.
כמו שכבר נאמר, לא לכל הטיונרים אותה רגישות, כפי שלא כל הממירים עם אותה רגישות.
אולי כדאי לשקול החלפת הצלחת לגדולה יותר, במקום לרכוש ממיר FTA ,
נראה לי שהשורה התחתונה של כל הסאגה הזאת הנה שהאיכות של השידור לא מספיק טובה.
והפגיעה היא בשעות הערב. לא יכול להיות שלכל כך הרבה אנשים יש הפרעת תדר ורק בערב.
מה גם ששאר התדרים באותו לווין נקלטים טוב מאוד.
אם הדרישה היא לכוון צלחת 1.2 לעמוס - זה נראה לי ממש פתאטי.
אני שוב טוען שיש לשים לב לערוץ הכנסת. הערוץ משדר בתדר קרוב וגם איתו יש בעיות בערב. פחות חמור מערוץ 1+33 אך עדיין בעיות.
אני מקבל את המלצת החברים שטוענים שיש לפנות לרשות השידור ומתכוון לעשות זאת בעצמי.
יש תופעה שנקראת Atmospheric duct. התופעה מושפעת מחום ויוצרת גלבו (מוליך) לתדר. הדבר גורם להתפשטות של גלים אלקטרומגנטים למרחקים גדולים יותר מכפי שתוכננו, כך שנגרמת ההפרעה במקומות מסויימים.
דוגמא: למי שזוכר בקליטה של ערוץ 1 ב-VHF, היתה תחנה שמפריעה לקליטה בימי הקיץ. בגמר השידורים של ערוץ 1 (למי שזוכר) היה ניתן לראות בבירור על אותו תדר/ערוץ את מצרים או קפריסין. זה נגרם בגלל אותה תופעה, שמתרחשת בארץ בימי הקיץ.
עוד תופעה שמפריעה לגלים אלקטרומגנטיים, היא כתמי שמש. ניתן לקרוא על התופעה כאן.
תראו ,
לפי דעתי שידור של התחנות החפשיות גם דרך YES יוצר כפילות שבסופו של דבר מתבטאת בהוצאה כפולה של אזרחי המדינה.
הפתרון שנראה סביר הוא שיתוף עלויות ושידור יחיד של כל התחנות החפשיות באופן פתוח.
כלומר יש לדרוש מ YES לפתוח את התחנות הציבוריות ובכלל זה את ערוץ 1. וכל הגורמים גם רשות השידור וגם הרשות השניה וגם הכנסת וגם YES צריכים לשאת בהוצאות, דבר שיוזיל את העלות הכוללת לכולם, ובעיקר לאזרחי המדינה, ויאפשר צפיה איכותית של הערוצים בארץ הזאת.
My Daily Prayer: Oh Lord, Help Me This Day To Keep
My Long Nose Out Of Other's People's Business