ניתן לראות בתמונה הזו:
ועכשיו לשאלה:
לפי תשובות שקיבלתי בשרשור קודם שפתחתי ביקשתי להתקין לי צלחת להוטבירד (13E) עם עוד 2 LNB צדדיים לעמוס (4W) ולערבסאט (26E), הצלחת היא צלחת של 100 ס"מ שצריכה לתמוך בלי בעיות בעמוס וערבסאט. הסיבה לבחירת הלוונים הללו היא כי אני מעוניין בתכנים חופשיים בעברית ובאנגלית, וגם בתחנות שמשדרות ספורט מדי פעם (בערבסאט יש לדוגמא את MBC4 ו MBC ACTION באנגלית).
במהלך ההתקנה התברר כי לא ניתן להשיג קליטה טובה ב-LNB לכוון ערבסאט (26E). ההנחה שלי ושל המתקין היא שאחד ממוטות הצד שמחזיקים את ה LNB הראשי (להוטבירד 13E), מפריע לקליטה (אתם יכולים לראות בתמונה את ה-LNB השמאלי).
בכל אופן, המתקין הציע לי מספר אופקציות (ללא עלות נוספת בשל העבודה שתדרש):
1. הרכבת ה-LNB לכוון 5E או 7E (בין הוטבירד לעמוס). אבל ממה שאני מבין אלו לווינים לא מעניינים כ"כ (אני מתעניין בעיקר בערוצים באנגלית ועברית.
2. הרכבת ה-LNB לכוון 7W (ניילסאט, שיש לו תכנים דומים לאלו של ערבסאט), העניין הוא שהמתקין אומר שהתקנה של LNB לכוון זה (7W), על צלחת של 100 ס"מ המכוונת ל-13E, היא גם גבולית מבחינת קליטה (יהיו בעיות קליטה במזג אוויר סוער), וגם קצת בעייתית (יהיה צריך "להדביק" את הLNB לזה של עמוס).
3. רכישת צלחת בעלות נוספת (בערך 200 ש"ח) והתקנה שלה על חשבון המתקין. במקרה זה אני אוכל לכוון את הצלחת ל-26E (ערבסאט, כמו שרציתי), ל-7W (ניילסאט), אם הוא עדיף, או אולי ללווין אחר (הוא הזכיר את 15W).
הייתי מאוד מעוניין לשמוע את חוות דעתכם - מהי האפשרות הטובה ביותר עבורי. אני חייב לציין שאהיה מוכן לתוספת העלות לצלחת נוספת רק אם אדע שבאמת ארוויח מכך לווין ממש טוב.
כמו כן, אופציה 2 נראית לי מאוד, רק שאני חושש לגבי הקליטה הגבולית. מה דעתכם?
תודה מראש לכל העונים.
ניר