רשת מחשבים על גבי חוטי טלפון
- nirz
- תותח על

שלום,
אני רוצה להכין נקודת רשת מהראוטר שלי שבקומה השנייה, לקומה הראשונה של הבית.
הבעייה שלי היא שבין הקומה השנייה לראשונה יהיה לי קשה מאוד להשחיל כבל cat5 תיקני. עם זאת, יש לי כבל טלפון רב-גידי שמחבר בין שתי הקומות ויש בו מספיק גידים לא בשימוש (הערכה שלי שאורך הכבל פחות מעשרה מטרים).
השאלה היא האם ניתן להשתמש בכבל הזה להעברת הרשת - ולהתחבר אליו בשתי הנקודות עם cat5?
אני רוצה להכין נקודת רשת מהראוטר שלי שבקומה השנייה, לקומה הראשונה של הבית.
הבעייה שלי היא שבין הקומה השנייה לראשונה יהיה לי קשה מאוד להשחיל כבל cat5 תיקני. עם זאת, יש לי כבל טלפון רב-גידי שמחבר בין שתי הקומות ויש בו מספיק גידים לא בשימוש (הערכה שלי שאורך הכבל פחות מעשרה מטרים).
השאלה היא האם ניתן להשתמש בכבל הזה להעברת הרשת - ולהתחבר אליו בשתי הנקודות עם cat5?
- EB1000
- אחלה חבר

יש פתרון יותר מקורי מחוט טלפון - רשת החשמל. אני לא יודע אם זה נמכר בארץ, אבל בארצות הברית מוכרים ראוטרים שמשתמשים ברשת החשצל הביתית. בצורה זו ניתן לבנות רשת בין מספר בתים או חדרים. לראוטר יש חיבור לכרטיס רשת וחיבור לחשמל. זה נקרא PLC - POWERLINE COMMUNICATIONS
ניראה לי שבארץ משרד התקשורת לא מאשר שימוש בציוד כזה בגלל שחברת החשמל מתנגדת שישתמשו בתשתיות שלה לצורכי תקשורת.
בעתיד הלא רחוק במדינות רבות בעולם יתאפשר אינטרנט בפס אולטה רחב דרך רשת החשמל. בכמה ערים בארצות הברית זה מופעל באופן ניסיוני. מדובר בחיבור במהירויות של עד 2Gbs
זה פי 1000 מאינטרנט של 2 מגה!
ניראה לי שבארץ משרד התקשורת לא מאשר שימוש בציוד כזה בגלל שחברת החשמל מתנגדת שישתמשו בתשתיות שלה לצורכי תקשורת.
בעתיד הלא רחוק במדינות רבות בעולם יתאפשר אינטרנט בפס אולטה רחב דרך רשת החשמל. בכמה ערים בארצות הברית זה מופעל באופן ניסיוני. מדובר בחיבור במהירויות של עד 2Gbs
זה פי 1000 מאינטרנט של 2 מגה!
The more I see People the more like Pigs..
-
geostant
- תותח על

- יצירת קשר:
- nirz
- תותח על

- erezb997
- אחלה חבר

כנס לפה ואל תגלה לאף אחד שאני אמרתי לך.
אבל מהר לפני שייגמר
http://hwzone.co.il/print/1100125982/50220
אבל מהר לפני שייגמר
http://hwzone.co.il/print/1100125982/50220
-
erez001
- אחלה חבר

יש מספר אפשרויות:
1. אלחוטי
2. על כבלי חשמל
3. על חוטי טלפון
4. ETHERNET
במקרה שלך, אם יש לך שני זוגות פנויים, ואורך הכבל קצר, הייתי ממליץ לשהתמש בחוט הנ"ל עבור ETHERNET רגיל. לא חייבים CAT-5
רק כאשר אתה לוחץ את הקונקטור, תראה שרגליים 1 ו 2 בזוג אחד, 3 ו 6 בזוג שני, וכל השאר לא חייב להיות מחובר. זה מספיק טוב ל 100 מגה.
ארז.
1. אלחוטי
2. על כבלי חשמל
3. על חוטי טלפון
4. ETHERNET
במקרה שלך, אם יש לך שני זוגות פנויים, ואורך הכבל קצר, הייתי ממליץ לשהתמש בחוט הנ"ל עבור ETHERNET רגיל. לא חייבים CAT-5
רק כאשר אתה לוחץ את הקונקטור, תראה שרגליים 1 ו 2 בזוג אחד, 3 ו 6 בזוג שני, וכל השאר לא חייב להיות מחובר. זה מספיק טוב ל 100 מגה.
ארז.
- nira
- אחלה חבר

- nirz
- תותח על

OK, ביצעתי בדיקה. שחטתי כבל רשת תקין, וחיברתי אותו בשני ארונות התקשורת לגידים פנויים שיש לי בכבל המוליך מהקומה הראשונה לשנייה. צד אחד חיברתי לראוטר ואת השני למחשב... והמחשב הצליח להתחבר לראוטר בלי בעיות .
עכשיו אני צריך לקנות כבל cat5e, להשחיל אותו מהארונות לנקודות המתאימות, ותהיה לי את נקודת הרשת שאני רוצה.
סתם, שתבינו עם מה אני מתעסק, צירפתי תמונה של ארון התקשורת בקומה הראשונה, עם כבל הרשת השחוט כשהוא מחובר לגידים (החיבור הפרטצ'י מוקף בעיגול אדום).
עכשיו אני צריך לקנות כבל cat5e, להשחיל אותו מהארונות לנקודות המתאימות, ותהיה לי את נקודת הרשת שאני רוצה.
סתם, שתבינו עם מה אני מתעסק, צירפתי תמונה של ארון התקשורת בקומה הראשונה, עם כבל הרשת השחוט כשהוא מחובר לגידים (החיבור הפרטצ'י מוקף בעיגול אדום).
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
-
ariel
- תותח על

- יצירת קשר:
- nirz
- תותח על

-
erez001
- אחלה חבר

- nirz
- תותח על

בסיכומו של דבר, ביצעתי את המתוכנן. העברתי קווי רשת דרך כבל רב-גידי, שאותו חיברתי לכבל CAT5E. הראוטר בקומה השנייה, וממנו יוצאים הקווים לשלוש נקודות רשת - אחת בחדר של הילד (באותה הקומה), ושתיים בקומה הראשונה, אחת בממ"ד (שם המחשב הראשי של הבית), ונקודה שנייה בסלון, קרוב לטלביזיה.
הערכה שלי שאני מוליך את הרשת על גבי הכבל הרב-גידי למרחק של בערך 20 מטרים, ועוד 10-15 מטר על גבי כבל הרשת התיקני.
הערכה שלי שאני מוליך את הרשת על גבי הכבל הרב-גידי למרחק של בערך 20 מטרים, ועוד 10-15 מטר על גבי כבל הרשת התיקני.