ברוכים הבאים לירושלים

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

כל הכבוד! אין אפילו מילה להוסיף. רק אומר שקוראים זאת בעברית "סובלנות"....

שבת שלום
פרופלור
dpklain
תותח על
תותח על

שליחה על ידי dpklain »

אריק,שכחת שאנחנו לא חיים בארץ
תרבותית ונורמלית ?
המצב בטחוני והחום אשמים בהכל ! ;)
כל הבעיה היא רק חוסר חינוך משווע,
חוסר התחשבות וחוסר בתרבות ונימוסין.
רק ההגינות תנצח
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

פרופלור - תגיד תודה שלא שלפו עליך סכין.. בימינו אתה נחשב אמיץ עד כדי טפשות.

ולעניין החינוך - אתמול היה אצלי עובד זר (חוקי) שכשהגיע סיפר ששכח את הטלפון שלו באוטובוס. טלפון פשוט אבל חשוב לו מאד ספר הטלפונים שבו.

התקשרנו למספר כדי לראות מי יענה, מישהו ענה ומייד סגר. ניסינו כעבור שעה ואותו קול ענה והפעם נשאר לדבר. הוא אישר שמצא את הטלפון באוטובוס והוא מוכן להחזיר אותו ושנבוא אליו. מצא אותו נער כבן 15. כשהגענו אליו בערב אז הוא אמר שזה טלפון זבל ב 50 שקל והאבא שלו הוסיף וביקש שניתן "משהו" לילד.

זה ברור לגמרי שהמחשבה הראשונה שלו הייתה לא להחזיר כי אולי יש לו "מציאה". ורק שראה שזה מכשיר שלא שווה כלום אז הסכים להחזיר. אם המכשיר היה חדיש עם מסך ציבעוני - אין שום סיכוי שהיינו רואים את זה. והחינוך של האבא שניתן לילד כסף על נכונותץו להחזיר - זה בעיני שיא הנגע הרע.

מה קרה לרצון טוב לעזור? הרי הטלפון הזה בכלל לא שלנו, של העובד הזר. אנחנו טרחנו ונסענו בשביל לעזור לו בלי לחשוב בכלל שיש צורך בתמורה. אז האבא הזה מחנך את בנו שאין לעזור לאף אחד ללא תמורה כספית. כך אנחנו ניראים.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
dpklain
תותח על
תותח על

שליחה על ידי dpklain »

איך מצפים מילד שילמד איך להתנהג אם
הוא רואה את האבא מבקש כסף כדי שיחזיר
את הטלפון ?
חינוך זאת המילה.וזאת ממש ממש לא מילה גסה.
רק ההגינות תנצח
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

פאול, חינוך זה חינוך לערכים. אם אין ערכים ורובם זרקו אותם לזבל יחד עם הדת שהיא בסיס לכל הערכים אז לא נשארו ערכים. לפי מה לחנך את הילד? למה "לא תגנוב"? למה "לא תרצח"? מי אמר את זה? אלוקים? הצחקתם אותו! אין אלוקים, הכל שטויות של דוסים. יש רק ערך אחד - כסף. אז על איזה חינוך דברת פאול ידידי?
אני יכול להגיד לגבי הציבור שאני חי בתוכו - אורטודוקסים מודרניים, כיפות סרוגות או שאיך שקוראים לנו ציונים דתיים (חרדים קוראים לנו "מזרחיסטים"). יש לנו כל מיני, יש גנבים, יש אנסים מה שתרצו יש אבל בודדים שבבודדים ואם האנשים האלה מתגלים הם עוזבים את החברה. אבל רוב המוחלט של האנשים יש להם ערכים הם כן יחזירו טלפון, יש לנו מדור במקומון "השבת אבדה" ושם מפרסמים ללא תשלום את החפצים שאבדו לאנשים. כאן עוזרים אחד לשני במיוחד אם יש צרה - מחלה או כדומה. אנשים אומרים שלום ותודה ולהתראות ובבקשה.
טוב מה אני מספר לכם, הרי כל מה שתעשו עכשיו זה תתקיפו אותי ותגידו, כן אבל אתם לא משרתים בצבא, אתם הולכים לזונות....טוב מספיק.

שבת שלום
פרופלור
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

אני לא מסכים איתך. ערכים יש של תרבות ועזרה לזולת גם בלי הדת. הבעייה היא בכלל לא קשורה לדת. הכי קל להגיד שאם אנשים הם לא מחונכים אז הפתרון הוא הדת, זו שטות ודרך נוספת של ההחזרה בתשובה.
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

מסכים עם רוב דברי החברים ...
אך לטעמי הכול עניין של גישה בטוח אני כי לא קיימים אנשים רעים
אלא הדרך שבה עושים את הדברים היא זו שמקוממת אותי אנשים רואים את האינטרס האישי
כדבר ראשון
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

ישראל אתה קורה ומגיב על מה שאני לא אמרתי. אמרתי "יחד עם הדת" זאת אומרת שאפשר היה לשמור את הערכים שמקורם בדת אך הם לא נשמרו ונזרקו כנטל מיותר יחד עם אבוד האמונה הדתית. אני אישית לא מאמין שיש ערכית בלי דת זאת אומרת יש אבל הם לא נשמרים יותר מדי דורות וקשה להעביר אותם לדור הבא עם התרחקות מהמקור הדתי. כשאני אומר דת אינני מתכוון באופן מידי לשמירת מצוות הקשורות ביום יום תפילות, כשרות וכדומה, אני מתכוון להכרה בערכים העליוניים של הדת משהו כמו 10 הדברות ועוד ערכים. אם אדם מאמין שיש לערכים אלה ערך עליון ומקור אלוקי וזאת מבלי שהוא חייב ללכת מיד לבית הכנסת, אז הוא מקבל על עצמו את הערכים. אם האדם חושב שהוא הייצור העליון ורק טובתו האישית עומדת כנגד עיניו אז התוצאה לפניך. אני עד כדי כך רוצה להיות אונברסלי שאני כולל בדת גם (להבדיל) נצרות למשל ואפילו איסלאם (לא פונדמנטליסטי) ואולי עוד דתות. הכרת האדם בכך שיש ערכים גבוהים ממנו עצמו היא המקור לכבוד לזולת והחינוך. אני מקווה שהבנת אותי הפעם גם אם לא הסכמת.

שבוע טוב
פרופלור
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

בעיני לימוד הדתות אינו פסול, נהפוך הוא. אדם חילוני לא יכול להיות שלם ללא הכרה ברמה זו או אחרת את הדתות. הרי איך תדע שברצונך להיות חילוני אם אינך יודע מה זה להיות דתי? אני מסכים שבדתות יש ערכי מוסר ואנושיות אבל גם בחוקי המדינה והחינוך החילוני יש ערכים כאלו. אי אפשר לבוא ולטעון שרק לדת יש חינוך לערכים אנושיים וחברתיים כי זו תיהיה טעות. גם לדתיים היה כדאי ללמוד מה זה להיות חילוני ולא לצאת מנקודת מחשבה שמי שדתי יש לו עומק רוחני עליו הוא עומד ואילו לחילוניים אין כלום חוץ מכסף בילויים ופשע.

אנשים חסרי חינוך יש אצל החילוניים ויש גם אצל הדתיים. דת אינה דבר מולד, אופי (לדעתי) כן.
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

שבוע טוב ישראל, אגיב מסוף להתחלה של דבריך:

יש תכונות אופי מולדות וכאן אני מסכים איתך אבל הדוגמא האישית של ההורים והשפעת הסביבה משפיעים יותר על בניית האדם מאשר התכונות המולדות.

אני גם מסכים שהיה מין ראוי לדתיים ללמוד את עקרי "חילוניות" למרות שדווקא המגזר שלי לדעתי די בקיא כי אנחנו בתוך הציבור הכללי בשונה מחרדים. יש לומר גם שאין "חילוניות" אחידה, יש גוונים רבים, יש מאמינים ויש שוללים עצם "אלוקות" המגוון הוא רחב.

לדת אין ערך עליון, לערכים דתיים יש. להזכירך שבטרם המדינה וחיקיה (כל מדינה) עמדו ערכים דתיים ואני אעיז לומר ערכים יהודיים שהפכו בסיס לכל הערכים בהמשך, נוצריים, מוסלמיים, חילוניים וכדומה.

מעולם לא הכללתי לגבי חילוניים כמו שאתה רומז. מעולם. אני רק מעמיד כנגד הערכים מצב הפוך של אגוצנטריות.

שבוע נפלא ורק בריאות
פרופלור
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

כבר קצת קשה לעקוב איך הגענו מחוסר נגישות לנכים בחצרות היוצר להבדלים בין חינוך דתי וחילוני.

בכל אופן אני עדיין חושב שזו חוצפה שעושים ארוע כזה במקום לא נגיש
סמל אישי של משתמש
פרופלור
תותח על
תותח על

שליחה על ידי פרופלור »

מסכים לחלוטין!

אגב הארגון שמחה נגד המצב ששמו "מעגלי צדק" (ראה כתבה שצרפת) נוסד על ידי חברי מהחוג שלנו - כיפות שרוגות. הם עוסקים במעקב אחרי ניצול עובדים, נגישות לנכים וכדומה ומעניקים "תעודת כשרות" חברתית לבתי עסק.

שבוע טוב!

פרופלור
שלח תגובה