שילוב לויינים

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
cafrid
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי cafrid »

שלום לכולם,

לאחר מספר שבועות של "חפירה" בפורום, וצבירת מידע רב (אך כנראה רק קצה הקרחון), הגעתי למסקנה שאשמח להתחיל בתצורה דומה לזו של אורי (marx04):

1. צלחת 1 מ' - 13E מרכזי + 4W צדדי (הוטבירד+עמוס).
2. צלחת 0.8 מ' - 7W מרכזי + 15W צדדי (ניילסאט+טלסטאר12).

ממיר - כנראה מגנום לג'נד.

לפי הפירוט הרב שכתב אורי, זה יכסה את כל דרישותי כרגע כמתחיל בענף (קצת סרטים, סדרות ותוכניות ילדים - הכל באנגלית, וכן ערוצים 2, 10, 1, NG - עברית/תרגום).

ולשאלות:

1. כמה אמורה לעלות הקונפיגורציה הנ"ל (כולל התקנה)?
2. האם כדאי לשדרג את הצלחות לגדולות יותר?
3. האם הממיר יענה על הדרישות (ויפתח גם את NG)?
4. ובכלל, כל הערה או עצה תתקבל בברכה !

דרור.
סמל אישי של משתמש
miki1
אחלה חבר
אחלה חבר
יצירת קשר:

שליחה על ידי miki1 »

ממליץ להחליף בין עמוס וניילסאת
מתקין צלחות לווין בכל חלקי הארץ
פרטים באתר: http://www.tvsat.co.il
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

למה לעבוד עם צלחת 80 רק 1 מטר מה חוסכים פה???
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

גם לדעתי עדיף להגדיל קתץ את הצלחות ל 1.20 ו 1.00.

המגנום בהחלט מומלץ כמו גם הטופילד. עניין של העדפה אישית.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
marx04
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי marx04 »

שלום cafrid,

1. שלחתי לך מסר אישי בעקבות השאלות שהפנית אליי.

2. ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא להתייחס ולהביא בחשבון אך ורק המלצות ועצות מנומקות, שאתה מבין את ההסבר שעומד מאחוריהן.
אני לא היססתי להתקשר למספר מתקינים, לבקש הצעת מחיר ולבקש הסברים אודות הקונפיגורציה שהם מציעים.

3. יש 3 ערוצי נשיונל ג'יאוגרפיק בטלסטאר12: רומניה, פולניה, ו-WILD (כולם בשפה האנגלית).
הממיר מגנום לג'נד פותח אצלי את שלושת ערוצי נשיונל ג'יאוגרפיק הנ"ל (וגם את ערוץ ההסטוריה באותו לוויין) ללא כל קושי, אבל אני לא מצליח לראות כתוביות בעברית.

4. אחת ההתלבטויות שלי היתה גודל הצלחות.
איציק (cavtl) שהתקין אצלי את הצלחות התעקש על כך שגדול יותר זה לא בהכרח טוב יותר.
לפי דעתו המקצועית הקליטה של הלוויינים שהותקנו אצלי טובה יותר דווקא בצלחות בגודל הנתון (1 מ' להוטבירד ולעמוס, ו-80 ס"מ לניילסאט ולטלסטאר 12) ולא בקוטר גדול יותר.
לדעתו, התקנה של צלחות 1.2 מ' להוטבירד ולעמוס, ו-1 מ' לניילסאט ולטלסטאר12 תיתן קליטה פחות טובה (או לפחות לא תשפר את הקליטה אפילו לא באחוז אחד - אינני זוכר את ההסבר המדוייק).
הוא הסביר לי את זה טכנית, אבל אין לי מושג בעניינים הטכניים, ומבחינתי המבחן הוא מבחן התוצאה.
כרגע הקליטה אצלי מצויינת, ובקרוב יגיע החורף הראשון שלי עם הצלחות, ואז אוכל לדווח כאן אם הכל בסדר או אם יהיו בעיות בקליטה.
בעניין זה אני מציע שתדבר עם מספר מתקינים, ותבקש שיסבירו לך בצורה שתבין, מדוע עדיפה צלחת בקוטר X לקליטת לווין Y, ומדוע צלחת קטנה/גדולה יותר לא תהיה טובה יותר.
באופן דומה, תבקש מהמתקינים שיסבירו לך כיצד עדיף לחלק את הלוויינים בין הצלחות.
איציק (cavtl) סבר שהחלוקה הטובה ביותר היא:
צלחת בקוטר 1 מ' בה הוטבירד (13E) ב-LNB המרכזי ועמוס (4W) ב-LNB הנוסף.
צלחת בקוטר 80 ס"מ בה נילסאט (7W) ב-LNB המרכזי וטלסטאר12 (15W) ב-LNB הנוסף.
[אני חייב להודות, שבהקשר זה - של גודל הצלחות ושל שיבוץ הלוויינים על הצלחות - לא הצלחתי להבין את ההסברים שקיבלתי מאיציק, מרמי (MAYDASSA) וממתקינים נוספים, אך אני מאמין שזה נובע ממגבלות התפיסה שלי].

אני אודה לכל המתקינים והמומחים אם באמת הם ינצלו את ההזדמנות ויתנו הסבר טכני מפורט בדבר הקונפיגורציה המועדפת לקליטת לוויינים נפוצים, כגון עמוס והוטבירד (ולוויינים אחרים שצרכנים רבים מבקשים להתקין):
א. מה קוטר הצלחות הרצוי לקונפיגורציה המומלצת ? (ומדוע)
ב. מה מספר ה-LNB-ים בכל צלחת ? (ומדוע)
ג. איזה לוויין צריך להיות מרכזי ואיזה צדי בכל צלחת ? (ומדוע)

בברכה,

אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
סמל אישי של משתמש
eli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli »

חג שמח .
אל תצפה לניסים בחורף בכל מקרה יהיו לך פריזים.
אם תשאל אותי הכי מומלץ צלחת לכל לווין .ולעניין החלוקה אין צורה טובה יותר במגבלות העניין
רק שלטעמי עדיפות ל-1 מטר. וכמובן בדיקת הפרמטרים הנדרשים כגון C/N ועוצמת הקליטה .
יש לשים דגש כמובן על איכות ה-LNB ואיכות המקלט!
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

נושא גודל הצלחת שדיבר עליו cavtl קשור רק ללווינים צדדיים, לא ללווינים שנקלטים ב LNB המרכזי.

ב LNB המרכזי התוצאה בהכרח תיהיה יותר טובה. ב LNB הצדדי השיפור לא יהיה גדול.

הסיבה לכך היא שLNB צדדי בעצם קולט את החזר אות הלווין רק מצד אחד של הצלחת, הצד השני מאיפה שה LNB מותקן. ככל שהצלחת גדולה יותר היא יותר ממוקדת לכיוון ה LNB המרכזי ולכן, תיאורטית, תתקבל קליטה פחותה משטח הצלחת החלקי אל ה LNB הצדדי. בין מטר ל 1.20 זה לדעתי יהיה שולי ביותר ותלוי מאד באיכות הצלחת.

יש צלחות זהות בגדול שנותנות תוצאות שונות מאד. האיכות של הייצור היא שקובעת.

הסיבה שאני ממליץ על 1.20 להוטבירד ו מטר לניילסאט היא לא בגלל הלווינים הצדדיים אלא בגלל המרכזיים שמטר להוטבירד זה גבולי וכך גם 80 ס"מ לניילסאט. קצת עננות ותתחילו לקבל BER שמשמעותו איכות קליטה פחות טובה עד כדי קוביות ועצירות בתמונה.
תומר
מתקין
מתקין

שליחה על ידי תומר »

LNB צדדי מחחיב צלחת מטר לפחות. כך טוענים גם המומחים ויצרני הצלחות המובילים באירופה. ולא לשכוח את איכות הסיגנל בלווין המרכזי . ובהתאם גם איכות הקליטה ב-LNB הצדדי. איכות הLNB חשובה מאוד וגם איכות הצלחת. לגבי צלחת 80 חייבת להיות איכותית.לניילסאט צלחת 80 שאינה איכותית הקליטה גבולית. אותו דבר עם LNB באיכות ירודה.עם צלחת באיכות מעולה - גם LNB באיכות ירודה יתן תוצאות טובות .כיוון מקצועי גם חשוב מאוד.בצלחת 80 בהוטבירד קיבלתי איכות טובה גם בגלל כיוון מדויק וגם
בגלל איכות ה-LNB. אותו דבר בניילסאט.
תומר
מתקין
מתקין

שליחה על ידי תומר »

כמובן הלווין החלש יותר יהיה במרכז. וצלחת 1.2 מטר תתן את איכות הקליטה הטובה
ביותר יחסית לצלחות בקוטר קטן יותר. טלסטאר במרכז בצלחת מטר. והוטבירד במרכז בצלחת 1.2 מטר.
cafrid
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי cafrid »

תודה רבה על התגובות הענייניות.

כנראה שלפי הרוח הנושבת, די משכנע ללכת על צלחות בגודל 1.2 ו- 1 מטר.
רק שאלה לגבי איכות ציוד:
איזה צלחות ו LNB נחשבים יותר איכותיים ?
האם הממיר (מגנום לג'נד) יפתח את NG עם תרגום ?

שוב, אשמח לקבל הצעות להתקנה במסרונים.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

תראה - אם היית מתקין בעצמך אז השאלות האלה היו חשובות. מאחר ואתה בעצם מזמין את ההתקנה כחבילת ערוצים לקליטה אז מה איכפת לך איזה ציוד שמים לך כל זמן שהתוצאה תיהיה לשביעות רצונך ותקבל אחריות על המערכת?
cafrid
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי cafrid »

נכון שאני מתכוון להזמין את ההתקנה, אולם כחבר חדש בעולם הלוונים, הייתי שמח לדעת איזה ציוד נחשב יותר איכותי ואיזה ציוד פחות. ברור לי ששניהם יעבדו, אך לא באותה איכות.
בדיוק כמו שקונים רכב, גם טויוטה וגם דלתא חדשים יגיעו מ-A ל-B, השאלה מה יקרה לאורך זמן (או לענייננו-מה יקרה בחורף/ לאחר תקופה ?!).
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

העניין הוא כזה - כשאתה מזמין ממתקין מערכת הוא רוצה לדעת מה אתה רוצה לקלוט והוא אומר לך שהוא שם זה וזה וזה ויעלה לך כולל התקנה ככה וככה.

אם אתה תתחיל להגיד שאתה לא רוצה פריט זה או אחר אז יתחילו ויכוחים והוא יתחיל להגיד שהוא לא אחראי וכך הלאה.

אולי עדיף לך להזמין את כל הציוד בעצמך ולבקש התקנה בלבד ללא ציוד?
cafrid
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי cafrid »

תראה, בסה"כ תמיד עדיף לשלם ולקבל עסקה הכוללת ציוד + התקנה (הן בגלל המחיר, ויותר חשוב- בגלל האחריות).
בד בבד, אני מאמין שכמו בכל מוצר אלקטרוניקה בפרט, או כל מוצר אחר ככלל, ישנם פריטים/ חברות יותר איכותיות וישנן חברות פחות איכותיות. כמובן ישנם גם מותגים בהם חלק מהתשלום או עבור המיתוג.

לצורך העניין, שאלתי נבעה מחוסר ידע בתחום, ולכן בקשתי לדעת אילו חברות נחשבות לאמינות/איכותיות יותר ואילו לפחות.
dmitrysh
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי dmitrysh »

לעניות דעתי, עבור מה שאתה מבקש יספיק ציוד זול גם לאורך השנים.
לי התקינו צלחת טקטל שהיא נחשבת לזולה אך אחת הטובות מבין הזולות, ו LNB סיני לא מזוהה.
הכל עובד חלק כבר שנה וחצי ועבר את החורף בלי בעיות מיוחדות.
במקרה שלך, מה שחשוב הוא מתקין טוב.
שלח תגובה