צריך מתקין מאזור המרכז לצלחת לווין

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
roiei
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי roiei »

שלום,
אני מעוניין במתקין מקצועי שימכור ויחבר לי את כל הציוד הדרוש.
עיקר השימוש בלווין יהיה בשביל משחקי כדורגל מהעולם - זה מה שחשוב לי

איזה ציוד אני צריך?
איזה לווינים כדי לי שזה יקלוט?
מה אמורה להיות העלות?

וכמובן אם יש מתקין שמומחה בתחום אשמח לקבל טלפון או משהו ...

תודה.
סמל אישי של משתמש
marx04
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי marx04 »

שלום רועי,

1. אני מציע שתקרא בפורום קצת יותר חומר כדי שתוכל להתמקד יותר במה בדיוק אתה רוצה.
לאחר שתחליט מה אתה רוצה, אני מציע שתתקשר למספר מתקינים ותבקש הצעת מחיר.
מצ"ב קישור לרשימת המתקינים שקיימת בפורום:
http://www.sat-israel.com/Forums/pirsum.htm

2. יש מספר שאלות שאתה צריך להשיב לעצמך עליהן:
א. כמה ואלו לוויינים אתה רוצה לקלוט ?
שנים מהלוויינים הנפוצים ביותר הם עמוס (לקליטת הערוצים הישראלים 1, 2, 10, 33), והוטבירד (לקליטת ערוצים אירופאיים, בעיקר בצרפתית, באיטלקית ובגרמנית).
למיטב ידיעתי, לוויין נפוץ אחר הוא סיריוס לקליטת שידורים ממזרח אירופה (רומנית, רוסית ועוד).
לוויין אחר שאני קולט, ואני מבין שיש עוד אנשים שקולטים, הוא ניילסאט המצרי (כמעט רק ערבית, ערוצי ספורט טובים בערבית, שלושה ערוצי סרטים וסדרות באנגלית).

מצ"ב קישורים לאתרים אודות התחנות שניתן לקלוט בכל לוויין:
http://www.lyngsat.com
http://www.satsigma.co.il/Htmls/article ... SS22=12217

ב. כמה צלחות אתה רוצה להתקין, באיזה גודל כל צלחת, וכמה LNB-ים לשים על כל צלחת ?
LNB הוא רכיב המשמש לקליטת לוויין אחד. ניתן להתקין יותר מ-LNB אחד על כל צלחת. יש המתקינים גם 4 ו-5 LNB-ים על צלחת אחת, וכך קולטים איתה 4-5 לווינים. הבעיה היא שהקליטה באמצעות מספר LNB-ים על צלחת אחת פחות טובה מקליטת אותם לווינים כשכל אחד מהם מותקן על צלחת נפרדת.
יש לווינים שניתן לקלוט באמצעות צלחת בקוטר 80 ס"מ, ויש כאלה שניתן לקלוט רק באמצעות צלחת בקוטר 1.8 מ' (ויש כאלה שלא ניתן לקלוט בכלל, משום שלא ניתן לקלוט אותם בארץ).

ג. באיזה ממיר אתה מעוניין להשתמש ?
ממיר הוא מכשיר אלקטרוני בגודל DVD שמשמש לפיענוח האות הנקלט מהלוויין ולהפיכתו לתמונה ולקול.

יש ממירים פשוטים בעלות של 450-600 ש"ח לערך שמסוגלים לפענח אך ורק שידורים חופשיים, המכונים FTA - Free to Air - כלומר שידורים לא מוצפנים.
לדוגמא: השידורים של ערוצים 1,2 ו-10 הם שידורים חופשיים, לא מוצפנים, וניתן לראות אותם באמצעות כל ממיר. לעומת זאת, השידורים של YES הם שידורים מוצפנים, שניתן לצפות בהם רק באמצעות ממיר וכרטיס חכם שמקבלים מ-YES (כשעושים אצלם מנוי שעולה הרבה כסף - 200-300 ש"ח לחודש).
הרוב המכריע של הערוצים שמשדרים כדורגל עולמי איכותי הם מוצפנים, אבל יש כמה שהם FTA (לדוגמא: ערוצי אלג'זירה ספורט 1 ו-2 ודובאי ספורט 1 ו-2 שבלויין המצרי ניילסאט הם ערוצי FTA, וניתן לראות בהם שידורי כדורגל ישירים של הליגה הגרמנית, הספרדית, הצרפתית, ההולנדית, הפורטוגזית, הברזילאית והארגנטינית).
שלושה ערוצים חופשיים המשדרים סרטים וסדרות באנגלית הם MBC ACTION, MBC2 ו-MBC4. הערוצים האלה משודרים גם הם בלוויין ניילסאט המצרי.

בין הממירים החופשיים יש כאלה המגיעים עם חריץ לכרטיס חכם (בד"כ בשם של הממירים האלה יש סיומת עם האותיות האנגליות "CI"). החריץ הזה מאפשר לך להכניס למכשיר כרטיס לפיענוח שידורים מוצפנים של ספק שידורים מסויים. את הכרטיס הזה אתה צריך לקנות מהספק, שבד"כ אין לו נציגים בארץ.
לדוגמא: ניתן לקנות כרטיס חכם לקליטת שידורי חבילת SHOWTIME המשודרים בלוויין ניילסאט המצרי. החבילה הזו כוללת מספר רב של ערוצי ספורט איכותיים וסרטים באנגלית. הבעיה היא שלמיטב ידיעתי אין לספק נציגות בארץ, וצריך לנסות ליצור קשר עם הספק במצרים או במדינה ערבית אחרת.
בדקתי באתר שלהם באינטרנט ומחירו של הכרטיס לשנה דומה למחיר של מנוי שנתי ל-YES (לא ניסיתי ליצור איתם קשר).

יש ממירים מתוחכמים יותר בעלות של 1,000 ש"ח ומעלה, שבאמצעותם אפשר לצפות בערוצים מוצפנים באמצעות שיתוף דרך האינטרנט או באמצעות הזנת קודים (מפתחות). בד"כ בממירים האלה יש גם חריץ לכרטיס חכם.
לי אין שיתוף ואני לא מבין בכך שום דבר, אז אני מציע שתחפש בפורום דיונים על כך, או שתשאל את המתקינים שתבקש מהם הצעות מחיר.
למיטב הבנתי, יש לא מעט ערוצים מוצפנים שמשדרים כדורגל עולמי, ובכלל זאת הליגה האנגלית, האיטלקית הספרדית, ועוד, שאותם ניתן לראות באמצעות הממירים המתוחכמים ושיתוף.

ד. בכמה טלביזיות אתה רוצה לצפות בשידורים בבית שלך ?
אם אתה רוצה שתוכל לצפות בשידורי הלוויין בכמה טלביזיות בבית, ובכל אחת להחליף תחנות ללא קשר לטלביזיות האחרות בבית, תצטרך ממיר לכל טלביזיה, דבר שייקר מאד את העלויות.

נושא העלות תלוי מאד במערכת שתהיה מעוניין להתקין בהתאם לכל השאלות שלעיל.
אני מעריך שהתקנת המערכת הבסיסית ביותר (צלחת אחת, שני LNB-ים עם יציאה אחת כ"א, ממיר FTA) באמצעות מתקין תעלה לך בסביבות 1,200-2,000 ש"ח (תלוי במתקין, באיכות הציוד ובמורכבות ההתקנה).

אגב, חשוב לי להדגיש, שאין לי שום ידע טכני במערכות לקליטת שידורי לוויין, ושאני בסך הכל בן אדם כמוך שהתקין מערכת פשוטה לפני חודשיים וחצי. אז כדאי לך לא להסתמך על מה שכתבתי, אלא לבדוק ולשאול עוד הרבה.
מצ"ב קישור לתמונות של המערכת שהותקנה אצלי:
http://www.sat-israel.com/Forums/index. ... opic=21911

מקווה שעזרתי.

בברכה,

אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
roiei
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי roiei »

תודה רבה אורי, זה בהחלט עוזר!

מה העלות של כל המערכת שאתה התקנת?