ערוץ1 עובר תדר
-
geostant
- תותח על

- יצירת קשר:
דובר שהוא יעבור תדר
אבל באתר של רשות השידור לא כתוב שום דבר על זה
הם עדיין מפרסמים את התדר הנוכחי
http://www.iba.org.il/reshutHashidur/lavian/lavian.html
אבל באתר של רשות השידור לא כתוב שום דבר על זה
הם עדיין מפרסמים את התדר הנוכחי
http://www.iba.org.il/reshutHashidur/lavian/lavian.html
-
pinhasr
- חבר ותיק

זה נכון.
תגובה שקיבלתי מהם:
תודה על פנייתך.
אנו מודעים לבעיית השיבושים בקליטת השידורים הלוויינים הדיגיטליים של ערוץ 1 ו-33 ומבדיקה שערכנו עולה כי הבעייה הינה בתדר הקליטה של הלוויין והיא משפיעה על כל הקולטים באמצעות צלחת לוויין דיגיטלית.
יחידת המשדרים שלנו הגיעה למסקנה כי אין מנוס מהחלפת התדר, לתדר אחר שיאפשר קליטה קלה נקייה וברורה של חבילת השידור שלנו. פנינו לחברת ח.ל.ל. בנושא, וכרגע מתבצעים נסיונות למצוא תדר חלופי. החלפת התדר תתבצע רק לאחר הודעה לציבור, שכידוע צריכה להימשך ימים אחדים לפני הביצוע.
אנו מקווים כי החלפת התדר תתבצע עד תחילת חודש נובמבר 2007. אנא עקוב אחר פירסומינו בנושא הן בשידורינו והן באתר האינטרנט שלנו שכתובתו: http://www.iba.org.il/
אנו כמובן עוקבים אחר הנושא.
בברכה,
אלישע שפיגלמן
העתק: מר דוד גומבוש, ראש יחידת משדרים, רשות השידור
תגובה שקיבלתי מהם:
תודה על פנייתך.
אנו מודעים לבעיית השיבושים בקליטת השידורים הלוויינים הדיגיטליים של ערוץ 1 ו-33 ומבדיקה שערכנו עולה כי הבעייה הינה בתדר הקליטה של הלוויין והיא משפיעה על כל הקולטים באמצעות צלחת לוויין דיגיטלית.
יחידת המשדרים שלנו הגיעה למסקנה כי אין מנוס מהחלפת התדר, לתדר אחר שיאפשר קליטה קלה נקייה וברורה של חבילת השידור שלנו. פנינו לחברת ח.ל.ל. בנושא, וכרגע מתבצעים נסיונות למצוא תדר חלופי. החלפת התדר תתבצע רק לאחר הודעה לציבור, שכידוע צריכה להימשך ימים אחדים לפני הביצוע.
אנו מקווים כי החלפת התדר תתבצע עד תחילת חודש נובמבר 2007. אנא עקוב אחר פירסומינו בנושא הן בשידורינו והן באתר האינטרנט שלנו שכתובתו: http://www.iba.org.il/
אנו כמובן עוקבים אחר הנושא.
בברכה,
אלישע שפיגלמן
העתק: מר דוד גומבוש, ראש יחידת משדרים, רשות השידור

- marx04
- אחלה חבר

שלום לכולם,
1. קודם כל, תודה על העדכון.
האם זה אומר שכשהתדר ישונה אני אצטרך לעשות סריקה מחדש של הלוויין עמוס בממיר, או שאני אוכל פשוט להזין ידנית את התדר בממיר ?
2. האם מישהו יכול להסביר להדיוט כמוני את המונחים הטכניים ?
"תדר חדש 11127V SR-8520 FEC 3/4"
מה זה FEC ?
מה המספרים "3/4" אחרי ה-FEC מסמלים ? מה ההבדל בין "3/4" לבין "2/3" ?
מה זה "SR" ?
אני מניח שהמספר "11127" הוא התדר ביחידות של MHZ, ואני יודע ש-"V" משמעותו "אנכי" (ורטיקלי), אבל אני לא מבין מבחינה מעשית מה זה תדר "אנכי" ומה זה "אופקי" - מישהו יכול להסביר לי ?
בברכה ובתודה מראש,
אורי.
1. קודם כל, תודה על העדכון.
האם זה אומר שכשהתדר ישונה אני אצטרך לעשות סריקה מחדש של הלוויין עמוס בממיר, או שאני אוכל פשוט להזין ידנית את התדר בממיר ?
2. האם מישהו יכול להסביר להדיוט כמוני את המונחים הטכניים ?
"תדר חדש 11127V SR-8520 FEC 3/4"
מה זה FEC ?
מה המספרים "3/4" אחרי ה-FEC מסמלים ? מה ההבדל בין "3/4" לבין "2/3" ?
מה זה "SR" ?
אני מניח שהמספר "11127" הוא התדר ביחידות של MHZ, ואני יודע ש-"V" משמעותו "אנכי" (ורטיקלי), אבל אני לא מבין מבחינה מעשית מה זה תדר "אנכי" ומה זה "אופקי" - מישהו יכול להסביר לי ?
בברכה ובתודה מראש,
אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
-
erez001
- אחלה חבר

FEC - ראשי תיבות של Forward Error Correction ובקיצור - תיקון טעויות.
3/4 ו 2/3 אומר, כמה מהערוץ מנוצל לאינפורמציה (והשאר משמש לתיקון טעויות)
לדוגמה, ב 3/4: 75% מהערוץ משמש לאינפורמציה (קול ותמונה) ו 25% משמש לאינפורמציה שתעזור בתיקון
טעויות.
כמה ש ה FEC נמוך יותר - מועבר פחות אינפורמציה אבל בפחות טעויות.
SR - symbol Rate - קצב הסמלים. כאשר כל סמל הוא 2 או 3 ביטים, תלוי אם זה QPSK או 8PSK
בנושא קיטוב: תחשוב על גל אלקטרומגנטי כמו על מטוס שטס. אם המטוס מאוזן - קיטוב מאוזן, אם המטוס על הצד - קיטוב מאונך.
אגב, יש גם קיטוב ימני ושמאלי. באנלוגית המטוס, קיטוב ימני זה מטוס שמסתובב סביב צירו עם כיוון השעון, ושמאלי - נגד כיוון השעון
אין תדר מאונך ותדר מאוזן. הקיטוב והתדר הוא כל אחד בפני עצמו.
3/4 ו 2/3 אומר, כמה מהערוץ מנוצל לאינפורמציה (והשאר משמש לתיקון טעויות)
לדוגמה, ב 3/4: 75% מהערוץ משמש לאינפורמציה (קול ותמונה) ו 25% משמש לאינפורמציה שתעזור בתיקון
טעויות.
כמה ש ה FEC נמוך יותר - מועבר פחות אינפורמציה אבל בפחות טעויות.
SR - symbol Rate - קצב הסמלים. כאשר כל סמל הוא 2 או 3 ביטים, תלוי אם זה QPSK או 8PSK
בנושא קיטוב: תחשוב על גל אלקטרומגנטי כמו על מטוס שטס. אם המטוס מאוזן - קיטוב מאוזן, אם המטוס על הצד - קיטוב מאונך.
אגב, יש גם קיטוב ימני ושמאלי. באנלוגית המטוס, קיטוב ימני זה מטוס שמסתובב סביב צירו עם כיוון השעון, ושמאלי - נגד כיוון השעון
אין תדר מאונך ותדר מאוזן. הקיטוב והתדר הוא כל אחד בפני עצמו.
- eli
- תותח על

- marx04
- אחלה חבר

תודה רבה ל-erez001 על התשובה המפורטת והברורה ועל הסבלנות.
אם אפשר עוד שאלת הבהרה אחת (או שתיים):
הסברת ש-SR זה קצב הסמלים כאשר כל סמל הוא 2 או 3 ביטים.
אז אם ערוץ 1 ישודר ב-SR-8520 האם משמעות הדבר שהמידע יועבר בקצב של 8520X2 (או 3) ביטים לשניה ? האם המונח הזה מתייחס לכמות המידע המועברת בפרק זמן נתון ?
מבחינה מעשית, מה משמעות המספר שבא יחד עם ה-SR ? האם הוא מצביע על איכות השידור או על מדד אחר ?
בברכה,
אורי.
אם אפשר עוד שאלת הבהרה אחת (או שתיים):
הסברת ש-SR זה קצב הסמלים כאשר כל סמל הוא 2 או 3 ביטים.
אז אם ערוץ 1 ישודר ב-SR-8520 האם משמעות הדבר שהמידע יועבר בקצב של 8520X2 (או 3) ביטים לשניה ? האם המונח הזה מתייחס לכמות המידע המועברת בפרק זמן נתון ?
מבחינה מעשית, מה משמעות המספר שבא יחד עם ה-SR ? האם הוא מצביע על איכות השידור או על מדד אחר ?
בברכה,
אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
שידורים ערוץ 1 יחלו בתחילת נובמבר תדר החדש
חלל תיקשורת היקצתה משיב 3 בלווין
במשיב 6 הנוככי סידרת בדיקות עברו
יש בעיה עם משיב זה הוא ממש בקצה תחום של 11GHZ
לקראת הערב הרעש יותר גבוהה ניכנס יש ירידה דרסתית השידור
תיכנון חברת חלל לתת לערוץ 1 11.5 MEGA על משיב 3
זה עשוי לפתור בעיה זמנית על לשיגור עמוס 3
חלל תיקשורת היקצתה משיב 3 בלווין
במשיב 6 הנוככי סידרת בדיקות עברו
יש בעיה עם משיב זה הוא ממש בקצה תחום של 11GHZ
לקראת הערב הרעש יותר גבוהה ניכנס יש ירידה דרסתית השידור
תיכנון חברת חלל לתת לערוץ 1 11.5 MEGA על משיב 3
זה עשוי לפתור בעיה זמנית על לשיגור עמוס 3
-
erez001
- אחלה חבר

-
תומר
- מתקין

למרות ההנחתה אמורים לקלוט ללא פריזים בערב. קליטה רציפה. בדקתי צלחת 60 מעוותת
שאיכות הקליטה שלה כמו צלחת 40 סנטימטר. כל התדרים נקלטים ללא בעיה גם התדר החלש ביותר. עם LNB 0.3 התקבלה קליטה טובה מאוד. עם LNB 0.2 שבדקתי כלל לא נקלטו ערוץ 1 וערוץ הכנסת. גם LNB צדדי לעמוס - 0.2 קליטה טובה כמעט כל התדרים מלבד אחד נקלטו ללא בעיה. אז למרות נתוני השידור ניתן לקלוט בשעות הערב.
שאיכות הקליטה שלה כמו צלחת 40 סנטימטר. כל התדרים נקלטים ללא בעיה גם התדר החלש ביותר. עם LNB 0.3 התקבלה קליטה טובה מאוד. עם LNB 0.2 שבדקתי כלל לא נקלטו ערוץ 1 וערוץ הכנסת. גם LNB צדדי לעמוס - 0.2 קליטה טובה כמעט כל התדרים מלבד אחד נקלטו ללא בעיה. אז למרות נתוני השידור ניתן לקלוט בשעות הערב.
- פרופלור
- תותח על

- eli
- תותח על

- פרופלור
- תותח על