נראה לי שלא שייך ללווינים אבל מפחיד אותי

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אם אנשים מבינים כמו גאוסטנט יכולים לעזור לי ולטובת האחרים אז זה טוב,
אם אני נכנס לאתר אינטרנט על מנת לשמוע את השירים שלו,
באם מתברר שהשירים שם מושמעים ללא רשות בעלי זכויות היוצרים,האם אני גם שותף לדבר עבירה?
מיותר לציין שזה לא קל לפנות אל כל היוצרים ולשאול אותם האם השירים שלהם שמושמעים באתר האינטרנט הזה מושמעים ברשות שלהם,
ולמה אני שואל את השאלה הזו?
כי לפני כמה זמן גאוסטנט רשם בפורום שבמידה מסויימת הלקוח גם אשם בהפרת זכויות יוצרים,
אז בלי קשר לשיתוף,כי
כניסה לדף אינטרנט היא יותר ציבורית ויותר חשופה לציבור,
מה הדבר הנכון שיש לעשות לגבי שמיעת שירים מאתר אינטרנט שיש חשד שהשירים שבו מושמעים ללא רשות בעלי זכויות היוצרים?

אני מקווה שהשאלה הזו לא פוגעת באחרים
geostant
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי geostant »

בתיאוריה, כן אתה שותף לדבר עבירה
בפרקטיקה, הסיכוי שיגיעו דווקא אליך נמוכה במיוחד

בעל(י) האתרים הם אלה שיחטפו את כל האש מהתביעות

אם אתה מחפש מוזיקה טובה, חוקית וחינמית
יש את האתר www.pandora.com

אשר משמיעה עשרות אלפי שירים לפי ז'אנר

הקאץ' היחיד הוא שהם דורשים ממך להיות תושב ארה"ב
אבל הם לא באמת בודקים זאת (אם אתה בכל זאת מתעקש להרשם)
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

הם דורשים שתיהיה בארה"ב כנראה בגלל זכויות ואם אתה "מתעקש" אז אתה מפר כמו האחרים.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

יא,אז מבחינה מוסרית אני אולי מפר זכויות יוצרים,
אבל אם הוא טען שבאתר האינטרנט הזה,הם לא באמת בודקים את זה,אז הוא יודע מה שהוא רושם,זאת דעתי,
חוץ מזה סביר להניח שאם כמעט כל כך קל להפר זכויות יוצרים דרך האינטרנט,אז למה ספקיות האינטרנט נותנות ללקוחות אפשרות לאינטרנט במהירות גלישה מהירה?
לאינטרנט במהירות גלישה מהירה,בעלי זכויות היוצרים לא מתנגדים?
אז אני תמוה בזה,
הרי ברור שחקיקה בנושא לא ברוב המקרים יכולה לעזור
כי שיתוף קבצים בצורה לא חוקית יכול להתבצע גם בדרך תוכנת מסרים אישית כמו מסנגר ודואר אלקטרוני בעל נפח קיבולת קבצים גדולה,והאחד יכול להעביר לשני,
כל כך קל למשטרה לבדוק בכל תיבות הדואר האלקטרוני ובכל תוכנות המסרים האישיים של האנשים שבעולם לראות אם מתבצעת הפרת זכויות יוצרים?
לכן אני חושב שגם חקיקה בנושא הפרת זכויות יוצרים היא לא מאוד יעילה,
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

אין כסף לממשלה לתקן ולהרחיב כבישים מסוכנים, שגובים חיי אדם .אז אתה רוצה שהם יטפלו בשטיות כאלו.

זה כמו לסתום חור בסכר עם אצבע [1eye]
satobacko
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי satobacko »

MAYDASSA @ 22/10/2007, 08:33 כתב: אין כסף לממשלה לתקן ולהרחיב כבישים מסוכנים, שגובים חיי אדם .אז אתה רוצה שהם יטפלו בשטיות כאלו.

זה כמו לסתום חור בסכר עם אצבע [1eye]
תביעות בנושאים האלה הן לרוב אזרחיות ולא פליליות.

עבירה על זכויות יוצרים היא גם פלילית - אבל אכיפת החוק במדינה מאוד מאוד מוגבלת.

אם בעל זכויות היוצרים מחליט לתבוע אותך בגין הנזק הכספי שגרמת לו, איו שום קשר למשטרה.

כדי שמישהו יתבע אותך נזיקית צריך שיהיה לו אינטרס. אם הורדת מאתר אינטרנט שירים של זמר תאילנדי שפונה בעיקר לקהל התאילנדי בארצו, אין לו שום אינטרס להפעיל עורכי דין שיתבעו אותך בישראל...
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

satobacko @ 22/10/2007, 20:32 כתב:

אם בעל זכויות היוצרים מחליט לתבוע אותך בגין הנזק הכספי שגרמת לו, איו שום קשר למשטרה.

אני חושב שגם תביעה אזרחית זה לא דבר שנעים לעבור
תאר לך שהשופט פוסק שאתה צריך לשלם קנס של 200,000 שקל,
זה נעים לשלם חוב כזה?
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

לתבוע כסף זה לא עניין פשוט, צריך המון הוכחות והרבה כסף לבזבז ,ואוליי לא יצא מי זה כלום

קח לדוגמה את חברת צ'רלטון ,שתבעו בזמן המונדיאל חברות ואפילו את חברת טלראן

ולא יצא להם מי זה כלום
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אני קראתי כתבה ב YNET שיו"ר איגוד הפדרציה לתקליטים וקלטות במדינת ישראל רוצה שהכנסת תקבע ששידור יצירה בציבור ללא רשות בעלי היצירה תחשב לעבירה פלילית,
מה אתם חושבים?
החוק הזה יעבור?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3457507,00.html
הכתבה היא ברקע תכלת,השניה מלמעלה
סמל אישי של משתמש
zeevtt
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי zeevtt »

הפיתרון לעניין

הוא אגרה קבועה שספקי האינטרנט ייגבו(ו כמובן שספקי האינטרנט מתנגדים)

עבור זכויות יוצרים אבל בחישוב פשוט(גם אם נשלם שקל אחד) יוצא סכום אסטרונומי

שישמין את חברות התקליטים ולא את היוצרים.
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אני חושב שאם הכנסת תחוקק את חוק זכויות היוצרים החדש שקובע שלשדר באינטרנט יצירה של יוצר אחר מבלי לבקש ממנו זכויות יוצרים,
שהדבר הזה יגרום להרבה מאוד גולשים להתנתק מהאינטרנט המהיר,
כי בשביל מה יש את האינטרנט המהיר אם לא להנות ממנו מיצירות של אחרים כמו סרטים משחקים תמונות ושירים?
דרך אגב
חבר שלי שבקשר יחסית טוב עם עובד בחברת הפדרציה לתקליטים וקלטות במדינת ישראל,עובד בכיר,
אז שהוא אמר לו שהחוק הזה יכול לפגוע בספקיות האינטרנט המהיר אז הוא השיב לי בתשובה מוזרה
תשובתו הייתה, "אני חושב שהמוסיקה יותר חשובה מהאינטרנט כי המוסיקה זה הדבר עצמו והאינטרנט זה רק כלי שמעביר את המוסיקה,אפשק לקבל מוסיקה חוקית גם באמצעות שליח מחנות המוסיקה החוקית,דרך הטלפון,
אז אם ספקיות האינטרנט חושבות שבצורה כזו זה לא מתאים להם לתת שירות ללקוחות של אינטרנט מהיר,כי למשל הלקוחות לא נהנים מזה,
אז שהחברות של ספקיות האינטרנט שישתמשו בטכנולוגיה שיש להם בדברים אחרים,אפשר להתפרנס גם מדברים אחרים,לא?"
בקיצור לפי דבריו נראה שחברות התקליטים רוצות להרויח כסף גם אם זה יפגע באינטרנט המהיר במדינת ישראל,
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

geostant @ 22/10/2007, 01:33 כתב: בתיאוריה, כן אתה שותף לדבר עבירה
אתה בטוח שתיאורטית אני שותף לדבר עבירה אם אני רק צופה ואו מאזין ליצירה שנמצאת באתר אינטרנט ציבורי?
הרי לרוב האינטרנט זה מקום ציבורי,
אז אתה רוצה לומר לי שאם אני עובר ברחוב ציבורי ורואה שמוצגת שם יצירה ורק מסתכל עליה,בלי לבקש רשות מהיוצר,אז אני עבריין?
אז מה הפתרון שלך?כל הזמן להישאר בבית כדי לא לעבור במקום ציבורי שאולי תהיה שם יצירה ואצפה בה תוך כדי שאני עובר ברחוב הציבורי?

דרך אגב חוק זכויות היוצרים החדש הוא לרעת האזרח,
כי בחוק החדש פיצוי בלי הוכחת נזק יכול להגיע ל 100,000 שקל,במקום 20,000 שקל בחוק של 1924
שימוש הוגן כלפי יצירה ללא רשות היוצר,מתיר לימוד עצמי בעיקר,ולא כדי להנות בלבד בשימוש אישי,בניגוד לחוק של 1924,
אבל מותר להעתיק תוכנה לא יצירה לשימוש הוגן ללא רשות היוצר,
החוק החדש קובע שכל העתקת יצירה,הורדת קובץ עם יצירה ביודעין זו גם העתקת קובץ מהמשתף אל מי שרוצה את הקובץ,אז לפי החוק החדש גם אם זה לשימוש אישי בלבד זה מחייב את רשות היוצר,

וכמובן לא רק מסחר כלומר לתת ולקבל בתמורה,זה אסור לפי החוק החדש,אלא גם הפצה בחינם,ללא רשות היוצר,בניגוד לחוק של 1924,
זה לשון החוק,ולא דבר שאני החלטתי,
לפי דעתי חוק זכויות היוצרים החדש של מדינת ישראל יותר גרוע מחוק זכויות יוצרים של אזור ארצות הברית
שבו לשימוש הוגן מותרת העתקת יצירה לשימוש אישי בלבד גם בלי רשות היוצר,
בקישור הזה אפשר נכון לעכשיו לקרוא על חוק זכויות היוצרים החדש של שנת 2007,
זה בתוך קובץ,
http://www.nevo.co.il/Law_word/law01/999_853.doc

ואני מקווה שהשירשור הזה לא יהפוך לריב,

דרך אגב הרשו נא לי לחלוק עמכם חוויה לא נעימה שקרתה לחבר שלי
הוא נכנס לצאט שאפשר לשדר בו יצירה,
הוא שידר יצירה ומישהו ביקש ממנו שיתרגם את היצירה בצאט מדובר היה בסרט שהוא ביקש ממנו משפטים שהוא לא מבין
הוא עשה זאת כלומר רשם לו את התירגום בצאט למשפטים שהוא לא הבין,
למחרת הוא קיבל מכתב אזהרה מארגון א.ל.י.ס ,שלא יחזור על זה,בטענה שזו עבירה על החוק לתרגם ללא רשות היוצר,
ואם אתם שואלים אותי אני לא מבין על מה הוא חטא,זה לא שהוא הדביק את התרגום לתוך היצירה ושידר את זה בצורה שהתרגום הוא בתוך היצירה,
אני מקווה שעל תרגום יצירה למטרה אישית,שארגון א.ל.י.ס,לא יפתיע אותי עם איום כלפי על טענת עבירה על חוק זכויות יוצרים,
talsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי talsh »

אם נלך לפי החוק, גם כשהייתי בן 14 והקלטת שיר של תיסלם שהושמע ברשת ג', היית עבריין בדיוק באותה מידה.
כל עוד אתה צרכן הקצה, לא סביר שיתעסקו איתך.
אם אתה מפיץ או משתף, יכולה להיות לך בעיה.
בזמן שאנחנו דנים בזה, מאות אלפי מחשבים בארץ בארץ קורעים את האימיול והטורנט.....
והם עוד משתפים משתמשים אחרים, בניגוד למקרה של שמיעת שיר מהאינטרנט.
אז סגרו את ליונטוורק ודומיו - אבל התכנים עדיין שם.

בקיצור, בעיני החוק כולם פושעים. זה מצב אבסורדי שנוצר כי החוק והחברות המסחריות בעלות האינטרסים לא הפנימו ולא הדביקו את השינוי האדיר שיצר האינטרנט.
מי שכן הפנים ובנה מודל עסקי מתאים- יצרני תוכנה מבוססת קוד פתוח, אמנים שמוכרים שירים ברשת (ועל ההפסד מפצים בענק ע"י ביטול חברת התקליטים וכל שרשרת האספקה), כבר מרוויח. האחרים פשוט יעלמו עם הזמן כמו הדינוזאורים.
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

דרך אגב לפי חוק זכויות הוצרים החדש של מדינת ישראל,שאוסר להעתיק יצירה ללא רשות היוצר,גם לשימוש אישי,
מעניין אותי לדעת לאיזה יוצר יהיה ראש כמעט כל הזמן במקום לעסוק במקצוע שלו,לעסוק בלענות לכל פניה טלפונית ואו של דואר רגיל ואו של פקס ואו של דואר אלקטרוני של כל אזרח כלפי כל בקשת העתקת קובץ וקובץ של היצירה שלו על פי שיקול דעתו האישי של היוצר,
למשל כדי לשנות את סוג הקובץ דבר שמצריך העתקת קובץ כדי לשמוע אותו בנגן מדיה חיצוני או כדי שגודל הקובץ יהיה קטן יותר כדי שכל היצירות שבדיסק החוקי תכנסנה אל תוך ההארד דיסק שבמחשב,
ומה הכי מוזר פה,
איך המחוקק במדינת ישראל אוסר על העתקת יצירה ללא רשות היוצר רק לשימוש אישי בלבד,
אם כדי רק להכניס את הדיסק עם היצירה החוקית לכונן הדיסקים שכן מתבצעת העתקה זמנית של היצירה אבל זה נחשב להעתקה,מכונן הדיסקים אל הארד דיסק של המחשב?או שאני טועה בזה?
האם המחוקק מתכוון לזה שאסור לנגן יצירה שהאדם קנה באופן חוקי דרך המחשב ללא רשות היוצר?כדי לא להגיע לידי מצב של העתקת יצירה גם לשימוש אישי ללא רשות היוצר?
אם כן אז אז זה מוזר בשבילי,כי אם למשל אני קונה דיסק בצורה חוקית ומנגן אותו בנגן קומפקט דיסק חיצוני אז גם בו מתבצעת העתקה של הקובץ אל הזיכרון של הנגן כדי לנגן את היצירה שמהדיסק,
אז מה המחוקק של מדינת ישראל מבקש?
שנחזור לקנות רק קלטות בתור קניה בטוחה מחשש להפרת זכויות יוצרים ?
סמל אישי של משתמש
nirz
תותח על
תותח על

שליחה על ידי nirz »

קישור להרצאה בנושא תרבות חופשית (מתרכז יותר בנושא קוד פתוח ותוכנה, אבל מתייחס הרבה גם לנושא זכויות יוצרים):
http://www.randomfoo.net/oscon/2002/lessig/
זוהי הרצאה מעט ארוכה, אבל מאוד מעניינת ומאלפת. בעיקר מעניינת הסקירה ההיסטורית של התפתחות זכויות היוצרים והסיבות לה.
אני ממליץ להשקיע בה חצי שעה.
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

החוק זכויות יוצרים החדש צריך להיות בתוקף מחודש מאי
שיש בו 2 דברים לטובת היוצר וכניראה לרעת האחר
1-פיצוי ללא הוכחת נזק יכול להגיע גם ל 100,000 שקל במקום עד 20,000 שקל כיום,
2-גם הפצת יצירה ללא תמורה כספית על היצירה ללא רשות היוצר כגון שידור היצירה בצאט שיש בו אפשרות להוסיף מיקרופון ואו מצלמה או צירוף קובץ לפורום שיש בו יצירה ללא רשות היוצר,תחשב לעבירה פלילית,
אבל אני מקווה לטוב
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

האם זה כולל העתקת כתבה? או רק וידאו או אודיו?
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אני חושב שכתבה גם נחשבת ליצירה
קודם העברה הזו לא הייתה עברה פלילית וכדי להוכיח על הפרה היה צריך לשלם יותר כסף לחוקר פרטי וסיכון על חדירה לפרטיות,
כעת אם זה יהיה חוקי להתערבות בשביל המשטרה כי המשטרה מתערבת במה שפלילי,אז ליוצר יהיה יותר קל להתלונן למשל במשטרה,

ציטוט שני סעיפים מהחוק החדש בהתייחס כמובן לסעיף 61,ג בהקשר להפצה,

61. (א) לא יעשה אדם עותק מפר של יצירה לשם מסחר בו.
(ב) לא ייבא אדם לישראל עותק מפר של יצירה לשם מסחר בו.
(ג) לא יעסוק אדם במכירה, בהשכרה או בהפצה של עותק מפר של יצירה.

56. (א) הופרה זכות יוצרים או זכות מוסרית, רשאי בית המשפט, על פי בקשת התובע, לפסוק לתובע, בשל כל הפרה, פיצויים בלא הוכחת נזק בסכום שלא יעלה על 100,000 שקלים חדשים.
אלא אם כן השר יתערב בזה
לפי סעיף 56.ד,
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

לפי מה שאתה כותב, כל חברות הטלויזיה צריכים להיות בכלא, כי הם עושים את זה כל יום כמה פעמים
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

MAYDASSA @ 11/2/2008, 22:07 כתב: לפי מה שאתה כותב, כל חברות הטלויזיה צריכים להיות בכלא, כי הם עושים את זה כל יום כמה פעמים
את זה המחוקק קבע
לא אני
http://www.knesset.gov.il/Laws/Data/law/2119/2119.pdf
השימוש דרך תוכנת קריאה של אדובי רידר,
את התוכנת קריאה אפשר לנסות להוריד מפה
http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html
שלח תגובה