שלום shalom7,
לפי שאלותיך בהודעתך אלי, אני מבין שאתה מעוניין בשיתוף, ולכן אלו שלושת הממירים שאתה מתלבט בינהם.
לגבי ה-Apex 800, אני בזמנו שחיפשתי מידע על ממיר זה, לא עלה בידי למצוא שום מפרט לגבי ממיר זה גם לא באתר היבואן, וגם לא ע"י חיפוש ממירים שזהים לו במפרט אך מופיעים בשם שונה במדינות אחרות.
הסיבה לכך נעוצה בעובדה שממיר זה הינו מה שנקרא "מוצר מדבקה". זאת כיוון שהיצרן המקורי של הממיר המייצר את ממיר זה (בדר"כ יצרנים סיניים, אך יש גם אחרים), מאפשר לכל יבואן שבעולם לתת שמות שונים ומשונים ע"פ החלטתו (ולעיתים גם המפרט נקבע ע"פ דרישות היבואן). התמיכה במוצרים כאלה נעשית מול היבואן כיוון שהיצרן לא מעניק תמיכה ללקוחות קצה בכלל, ובדרך כלל אין גם אתר יחיד שניתן לגשת אליו על-מנת לקבל עדכונים וכו'. במצב כזה, לא רק שלא ידוע מי האבא של המוצר, אלא שאתה תלוי בטוב ליבו של היבואן...
במקרה של Apex (היבואן נקרא בשם הזה, וגם הממירים נקראים על שמו. אל תתבלבל עם יצרן עולמי מוכר אחר של מוצרי אלקטרוניקה בשם הזה ש"במקרה" גם הוא עוסק בתחום של המדיה

), ע"פ התרשמות שלי מתגובות באינטרנט התמיכה של היבואן קיימת ואף סבירה, אבל אני באופן אישי, קשה לי לקנות מוצר שהחברה המשווקת אותו אינה טורחת אפילו לתת את המינימום ההכרחי ע"מ שאוכל לדעת מה אני קונה, וזה המפרט.
בכל אופן ע"פ מה שאומרים עליו איכות התמונה והקול שלו טובים מאוד.
לגבי שיתוף, לפי דעת רוב אנשי הפורום, במידה ויש לך "גישה לעניינים" עדיף ממיר שעובד תחת לינוקס, DreamBox DM500 או Mutant 200S, אבל אם אין לך כח או ידע להתעסק במציאת קהילות משתפים וכל הכרוך בדבר, אזי עדיף לך ללכת על ה-VISIONNET VN8000S.
לגבי ה-VISIONNET VN8000S, גם ממיר זה הינו "מוצר מדבקה" וכל האמור לעיל לגבי נושא זה, תקף גם לגביו.
הממיר הזה מאפשר לך שיתוף כשירות שנתי המסופק לך ע"י היבואן של הממירים הללו, כך שאין לך שום צורך להתעסק בעיניינים טכניים ע"מ להפעיל את יכולות השיתוף. מצד שני השירות הזה כרוך בתשלום, ונתון לגחמותיו של המפעיל (אם יחליט להפסיק את השירות באיזשהו שלב, אתה תשאר עם ממיר שמאפשר לך לצפות רק בתחנות חופשיות).
הממיר הזה מומלץ רק למי שרוצה להמנע מלהתעסק בכל העניינים הטכניים הקשורים בשיתוף. את הממיר הזה לא הייתי לוקח לעצמי, היות ולי באופן אישי יש קצת חוש טכני.
לגבי ה-Mutant 200S, זהו ממיר מבוסס לינוקס ובא עם כל היתרונות של עדכוני תוכנה ותוספות למיניהן מעבר ליכולות השיתוף (שצויינו בסקירה), איכות התמונה שלו עולה על זו של ה-DreamBox DM500 המקורי, ומחירו זול יותר ולכן אני באופן אישי מתוך השלושה שציינת הייתי בוחר את ה-Mutant 200S.
אני כשבאתי לקנות ממיר הדרישות שלי היו צפיה בערוצים חופשיים, איכות תמונה וקול טובים, ויכולות הזרמת מדיה מהממיר למחשב (אחרי שגיליתי שיש ממירים שתומכים בזה בכלל), במחיר הזול ביותר. המועמדים שלי היו ממירי ה-Linux למיניהם. אני הלכתי בסופו של דבר על DreamBox 500S סיני שנקנה ספציפית ב-SatShop.co.il, כיוון שע"פ הנאמר שם וגם במקומות שונים בפורום, וגם אחרי שאלות שלי בעניין, שוכנעתי שאיכות המדיה של הממיר הסיני הספציפי הזה עולה על זו של הממיר המקורי ומשתווה לזו של ה-Mutant 200S, אבל במחיר הרבה יותר זול. אני יכול לומר לך שאני באופן אישי אני מרוצה מאוד מהממיר הזה.
שים לב שאני מדבר כאן על הממיר הסיני שנקנה ספציפית ב-SatShop, כיוון שישנם מספר יצרנים סיניים בשוק וחלקם לא מספקים את הסחורה.
יצא קצת ארוך

אבל אני מקווה שעזרתי לך בבחירה...
בהצלחה בקנייה,
oreach