כמו שאתם מבינים, אני חדש פה..
התחלתי להתעניין בנוגע לרכישת צלחת לווין, מכיון שממש נמאס לי מחברות הכבלים/יס..
אני משלם יותר מ200 ש"ח בחודש, עבור 3-4 ערוצים שאני רואה באופן קבוע!!?
וביניהם ערוץ 2 ו10!
זה פשוט לא הגיוני!!!
ב19 לחודש צריכים לבוא לנתק אותי מהוט!
הבעיה היא שאני גר בדירה שכורה, ואין לי מושג אם יש אנטנה על הגג, ואם אני אוכל לקלוט ערוץ 1 ו2?
אז השאלה הראשונה (ולא ממש קשורה לפה..) היא האם כשהם מנתקים אותי(הוט) הם מחוייבים לסדר לי שאקלוט את ערוץ 1ו2?
ועכשיו ללווין..
כמו שאמרתי, אני לא חסיד גדול של טלוויזיה.. ואם אני כבר רואה, זה בד"כ בשעות הערב וזה ערוץ 2 או ערוץ 10..
סרטים אני בד"כ רואה בDVD וכך גם סדרות ודברים שמעניינים אותי, כך שאני רואה אותם מתי שיש לי זמן פנוי ונח לי..
לכן, אני לא רואה שום הצדקה לשלם לחברות הכבלים כל כך הרבה כסף!
בנוסף לכך, אני מחפש כם צלחת לדירה של אמא שלי, והיא מתעניינת בערוצים צרפתיים נטו! (וגם כאן, היא נאלצת לשלם יותר מ200 שקל עבור 2 ערוצים צרפתיים שמשודרים בכבלים.. :S)
התחלתי להתעניין אצל כל מיני חברות שמפרסמות צלחות לווין והמחירים פחות או יותר זהים..
יש כאלה שיש להם מנוי חודשי עבור הערוצים הצרפתיים, ויש כאלה שזה בלי מנוי..
יש כאלה שזה עובר דרך המחשב האינטרנט.. ויש כאלה שבלי..
בקיצור עולם שלם.. ואני לא מכיר אף אחד שיוכל להסביר לי את זה בפשטות..
בנוסף לכך.. אני ממש מפחד לקנות אצל מישהו שירמה אותי.. (לפני כמה שנים היתה כתבה על איזה נוכלים שמכרו צלחות לווין לאנשים, ואחרי כמה זמן השידורים פסקו והאנשים נעלמו..(אז הסבירו זאת בכל שהנוכלים ניצלו מצב שבו היה לווין כלשהו מעל ההאיזור שלנו ששידר לאיזור.. אך כשהוא חלף השידורים נקלטו..))
לכן אני לא רוצה ליפול על מישהו שייעלם לי.. וששילמתי לו סתם..
אז יש לי מספר שאלות, ואשמח אם תוכלו לעזור לי.
1. איזה צלחות אני צריך בשני המקרים? לי (הערוצים הישראלים) ולאמא שלי (ערוצים צרפתיים)
2. אם בעתיד אחליט שאני רוצה לצפות בערוצים נוספים כמו סרטים מצויירים לילדים וכאלה, האם הדבר אשפרי או שאצטרך לרכוש צלחת חדשה?
3. אם אני עובר דירה, אני יכול לקחת את הצלחת איתי? ולהתקין אותה שוב בבית החדש?
4. האם צריך מחשב מסויים (מינימום דרישות) כדי לקבל את השידורים דרך המחשב?
5. האם הצלחות שבאות עם מנוי שוות משהו במידה והבן אדם שמכר לי את זה נעלם אחרי כמה חודשים?, כלומר ניתו עדיין יהיה להשתמש בהן אצל מישהו אחר? או שאצטרך לקנות צלחת לווין חדשה?
6. הבנתי גם שיש הרבה דברים לא חוקיים, ברכישות של מנויים למיניהם, האם זה נכון?
7. האם התקנת הצלחת היא על גג הביניין? או בקיר חיצוני של הדירה עצמה? והאם צריך אישורים למיניהם מהעירייה/ועד הבית כדי להתקין את זה?
זהו אני חושב..(בינתיים..
כמו ששמתם לב, אני ממש חדש בתחום ואשמח לכמה שיותר פרטים והסברים..
בתודה מראש.