ערוץ הראשון
-
תומר
- מתקין

מוזר שערוץ הכנסת שיפרו קליטה משמעותית בלי להחליף תדר. ערוץ הכנסת קשור לרשות השנייה. תוכניות שלו משודרות בערוץ 10 . ואחד מהזכיינים לשעבר הוא אחד מהבעלים של הערוץ. ערוץ1-ההבדל הוא כ-30 אחוז הנחתה בהשוואה לשעות הבוקר. ערוץ הכנסת איכות קליטה טובה גם בערב. למעשה ערוץ 1 התדר החלש בעמוס - מלבד תדר נוסף חלש יותר
שלמרות הקליטה הירודה נקלט יציב. יש 2 תדרים נוספים חלשים יחסית. אבל בשעות הערב
איכות הקליטה שלהם טובה יותר מערוץ 1.צריך לשפר קליטה בערוץ 1 כ-5-10 אחוז.
כדי שאיכות הקליטה תהיה זהה לתדרים חלשים אחרים. ובכל זאת לכל מי שמתלונן
יש תדר חלש יותר שהקליטה שלו גבולית בשעות הערב ועדיין נקלט יציב ללא פריזים.
שלמרות הקליטה הירודה נקלט יציב. יש 2 תדרים נוספים חלשים יחסית. אבל בשעות הערב
איכות הקליטה שלהם טובה יותר מערוץ 1.צריך לשפר קליטה בערוץ 1 כ-5-10 אחוז.
כדי שאיכות הקליטה תהיה זהה לתדרים חלשים אחרים. ובכל זאת לכל מי שמתלונן
יש תדר חלש יותר שהקליטה שלו גבולית בשעות הערב ועדיין נקלט יציב ללא פריזים.
-
oded
- אחלה חבר

-
ezra6666
- אחלה חבר

- zeevtt
- אחלה חבר

-
sat
- תותח על

-
oded
- אחלה חבר

אתמול נתנה הזדמנות לראות את המשחק של מכבי נגד המילנו בערוץ" סקי " -טורקיה[ בלויין 7E]וזפזתי בין "העמוס "לזה הקודם.ואני מציין כי איכות התמונה שהתקבלה בטורקי היתה במפורש, טובה ,ברורה,עם נגודיות מעולה,ותאורה משובחת יותר.השידור הינו דיגיטאלי ובכל זאת כנראה שהעמוס נחות יותר כי הרי המקור לשני הלויינים היה אותו דבר.אפשרות דומא שוב נתנה אתמול היות וערוץ ה-CNN בעמוס היה פתוח שוב כל השואה ללוינים אחרים הראתה עדיפות על העמוס.נשאלת השאלה מה תיהיה איכות ה-HDשל הYES שעה שהלויין לא מוכיח יכולות טובות...לגבי עוצמות הקליטה שאני מקבל ברוב הלויינים הינןכ-100%.
-
תומר
- מתקין

בקיצור למי שטוען שיש בעיה בקליטה הבעיה אצלו בכיוון או ב-LNB . יש שני תדרים חלשים יותר.ניתן לשפר קליטה ב-5 אחוז. אבל אין סיבה שיעש זאת בשביל מי שצופה דרך LNB
צדדי עם LNB באיכות ירודה או כיוון לא מדויק. השידור הוא לפי נתוני קליטה של צלחת 80 סנטימטר לפחות. מישהו הציע להשתמש ב-LNB מקצועי לפתרון הבעיה. זה לא מעשי
ולא רלוונטי. מי ישתמש ב-LNB כזה בתור LNB צדדי או בצלחת שמכוונת לעמוס.
ודווקא יש מה לראות בערוץ הכנסת. הכוונה לתוכניות שאינן קשורות לערוץ הכנסת.
כנראה תוכניות של ה-BBC.
צדדי עם LNB באיכות ירודה או כיוון לא מדויק. השידור הוא לפי נתוני קליטה של צלחת 80 סנטימטר לפחות. מישהו הציע להשתמש ב-LNB מקצועי לפתרון הבעיה. זה לא מעשי
ולא רלוונטי. מי ישתמש ב-LNB כזה בתור LNB צדדי או בצלחת שמכוונת לעמוס.
ודווקא יש מה לראות בערוץ הכנסת. הכוונה לתוכניות שאינן קשורות לערוץ הכנסת.
כנראה תוכניות של ה-BBC.
-
תומר
- מתקין

לאחר בדיקות שערכתי בבוקר ובערב- בערב יש הנחתה של כ-40 אחוז בערוץ 1. בשעות הבוקר איכות קליטה מעולה. כך שלא נראה לי שניתן להגביר את עוצמת השידור. הרי ברור
שלא יכולים כל ערב להגביר את העוצמה ובבוקר לחזור לעוצמה הרגילה. בבוקר אפשר להגביר את עוצמת השידור ב-1-2 אחוז. ויש דיווחים על קליטה יציבה גם בצלחת 80 סנטימטר
שמכונת להוטבירד עם LNB צדדי לעמוס. כמובן שזה לא מומלץ. טוענים גם שהקליטה טובה בצלחת 85-90 סנטימטר שמכוונת להוטבירד עם LNB צדדי לעמוס. אני כמובן ממליץ על מינימום צלחת מטר להוטבירד עם LNB צדדי לעמוס. שכן שלי עם צלחת מטר להוטבירד ו-LNB צדדי לעמוס ומרוצה מהקליטה. בבוקר יש תדר חלש שלא נקלט בשעות מסוימות. ובערב
יש תדר חלש אחר שלא נקלט. כדי להגיע לקליטה יציבה צריך לקבל מעל 50 אחוז מההספק של צלחת 80 סנטימטר לעמוס. איכות התמונה נקבעת על פי נתוני השידור ואיכות הציוד של הגוף המשדר . זה לא קשור ללווין עמוס. אני מקבל איכות קליטה יציבה 99 אחוז ב-LNB צדדי לעמוס בצלחת המכוונת להוטבירד.
שלא יכולים כל ערב להגביר את העוצמה ובבוקר לחזור לעוצמה הרגילה. בבוקר אפשר להגביר את עוצמת השידור ב-1-2 אחוז. ויש דיווחים על קליטה יציבה גם בצלחת 80 סנטימטר
שמכונת להוטבירד עם LNB צדדי לעמוס. כמובן שזה לא מומלץ. טוענים גם שהקליטה טובה בצלחת 85-90 סנטימטר שמכוונת להוטבירד עם LNB צדדי לעמוס. אני כמובן ממליץ על מינימום צלחת מטר להוטבירד עם LNB צדדי לעמוס. שכן שלי עם צלחת מטר להוטבירד ו-LNB צדדי לעמוס ומרוצה מהקליטה. בבוקר יש תדר חלש שלא נקלט בשעות מסוימות. ובערב
יש תדר חלש אחר שלא נקלט. כדי להגיע לקליטה יציבה צריך לקבל מעל 50 אחוז מההספק של צלחת 80 סנטימטר לעמוס. איכות התמונה נקבעת על פי נתוני השידור ואיכות הציוד של הגוף המשדר . זה לא קשור ללווין עמוס. אני מקבל איכות קליטה יציבה 99 אחוז ב-LNB צדדי לעמוס בצלחת המכוונת להוטבירד.
-
תומר
- מתקין

בדיקה בגשם בערב- כל התדרים שנקלטים בערב עובדים בגשם. רק ערוץ 1 גם בגשם קל הקליטה נפסקת. ניתן להגביר את עוצמת השידור ב-3-5 אחוז. נבדקו כל התדרים .
ובגשם הכי חלש היה ערוץ 1 . וגם כשנפסק הגשם עדיין ערוץ 1 היה הכי חלש. כלל לא בטוח שהגברת העוצמה תשפר קליטה כמו בערוץ הכנסת. לדעתי הבעיה בתדר בדומה לתדר הקודם
ולתדרים נוספים שהקליטה שלהם לא יציבה. אין שום קשר לנתוני השידור. וLNB מקצועי לא יעזור. גם בצלחת 80 סנטימטר יש בעיות קליטה בגשם בתדר זה. לעומת תדר ים אחרים
שממשיכים לעבוד.
ובגשם הכי חלש היה ערוץ 1 . וגם כשנפסק הגשם עדיין ערוץ 1 היה הכי חלש. כלל לא בטוח שהגברת העוצמה תשפר קליטה כמו בערוץ הכנסת. לדעתי הבעיה בתדר בדומה לתדר הקודם
ולתדרים נוספים שהקליטה שלהם לא יציבה. אין שום קשר לנתוני השידור. וLNB מקצועי לא יעזור. גם בצלחת 80 סנטימטר יש בעיות קליטה בגשם בתדר זה. לעומת תדר ים אחרים
שממשיכים לעבוד.
-
תומר
- מתקין

-
yehuda12
- חבר ותיק

-
yosipel
- תותח על

-
MAYDASSA
- מתקין

-
תומר
- מתקין

בעיות קליטה- אני מבין שהכוונה לקליטה בגשם. אם למישהו יש בעיה בקליטה בערב הבעיה אצלו. למרת הנחתה בקליטה בערב - הקליטה יציבה ללא פריזים.יש תדרים שהקליטה
חלשה יותר בערב ולהיפך. יש דיווחים על קליטה טובה גם בצלחת 85 סנטימר- עם LNB צדדי לעמוס.
הכל עניין של כיוון מדויק . מעניין אם LNB של SMW יכול לשפר קליטה בערב. כי זה נחשב ל-LNB
מיוצב לנתוני השידור של ערוץ 1. אולי באמת מקור הבעיה בציוד השידור שלהם. ובכל זאת- גם בערוץ הכנסת
הייתה בעיה והגבירו עוצמה ואין תלונות על הפרעות בקליטה בערב.
חלשה יותר בערב ולהיפך. יש דיווחים על קליטה טובה גם בצלחת 85 סנטימר- עם LNB צדדי לעמוס.
הכל עניין של כיוון מדויק . מעניין אם LNB של SMW יכול לשפר קליטה בערב. כי זה נחשב ל-LNB
מיוצב לנתוני השידור של ערוץ 1. אולי באמת מקור הבעיה בציוד השידור שלהם. ובכל זאת- גם בערוץ הכנסת
הייתה בעיה והגבירו עוצמה ואין תלונות על הפרעות בקליטה בערב.