מעוניין בחוות דעתכם.

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
ilan111
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ilan111 »

אני די חדש בתחום ובשלבי לימוד, כרגע יש לי ממיר טופפילד 6000FE ("בתול", בלי כל השדרוגים ופתיחת הערוצים). הוא מחובר ללווין עמוס עם LNB אחד וקולט את כל הערוצים הפתוחים שיש בו (נדמה לי שבסה"כ 12 ערוצים כולל הערוצים הישראלים). כל זה נעשה עד עתה בעזרת חברי הפורום וקצת מוטיבציה שלי.

הצלחת שלי בקוטר של מטר.

למעשה מדובר בצלחת של הוריי (שכרגע נתקתי אותם מחברת הוט) ואני רוצה בעתיד (כך נראה לי) שהם יהיו מחוברים לעמוס , בעיקר לשידורים הישראלים הפתוחים , לשידורים בפרסית ואם אפשר על הדרך "לגנוב" עוד איזה לווין או שניים קרובים, ארצה גם. השאלות שלי הן:

1. איזה לווין מומלץ בשפה הפרסית?
2. האם אפשר להסתפק בצלחת אחת עם 3 LNB ?? או שאצטרך עוד צלחת? (האם קוטר של מטר יספיק?).
3. איזה דייסק מומלץ לקניה ואיזה פירמה של LNB מומלצת (ומה מחירם)?
4. במידה ותמליצו על צלחת נוספת, איזה פירמה מומלצת ומה הקוטר? (מחיר?)
5. איזה לווינים קרובים כדאי "לגנוב" על הדרך, אני קורא פה שהרוב הולכים על נילאסט או הוטבירד.
6. האם אצטרך לשדרג ולעדכן את הממיר שלי? אני קורא פה על עדכון מפתחות, אצטרך כל שני וחמישי לעדכן את הממיר? מדובר במכשיר של הורי ואני מעדיף משהו קבוע ופתוח שלא צריך כל הזמן לעדכן.

אשמח לחוות דעתכם ולרעיונות נוספים
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

אל תסבך את ההורים שלך יותר מדיי, אתה צריך שתי צלחות אחת ישראל, והשניה הוטבירד אירופה
ilan111
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ilan111 »

עברתי על התוכניות של הוטבירד אירופה ואכן זה לווין מאוד מגוון ובין היתר יש בו תוכניה מגוונת בפרסית. זו בהחלט קונפיגורציה הראויה להשקל בכובד ראש.

שאלתי היא , האם צלחת של מטר תספיק?
כיצד עלי לשים (מרחקים וכד')את שני ראשי ה LNB ובכלל איזה עינית מומלץ לקנות ואיזה דייסק ומה המחירים פחות או יותר. כמו כן אצטרך זרוע להוספת עינית נוספת, איזה זרוע לקנות?

האם עלי לפתוח את הממיר לערוצים מקודדים? (TF 6500FE)
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

המלצה שלי. אם זה להורים שלך ,עדיף שתזמין טכנאי מקצועי ,כדי שהם תמיד יראו ללא בעיות
ilan111
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ilan111 »

עם כל הכבוד למתקינים (ויש כבוד) ומבלי להכליל, כל הנסיון להתקין לבד התחיל לאחר שבשיחות טלפון עם מתקינים פוטנציאלים הבנתי שמנסים להונות אותי באיכות ובטיב החומרים. חלקם גם אמרו מפורשות שהם עובדים "בשחור" בלבד וחששתי לאחריות.

מכל מקום, בהתחלה זה נראה לי מאוד מסובך, אבל הצלחתי כבר להתקין צלחת אחת עם עינית אחת ואני שולט לא רע בממיר. עם כל הכבוד למתקינים , אני סבור שכל אחד עם מעט רקע טכני קצת מוטיבציה והדרכה יכול להתקין צלחת לבדו , אך זה יקח לו יותר זמן ויהיה לו קצת יותר קשה ממתקין מקצועי.

שיקול נוסף לנסות ולהתקין לבד , היה ללמוד קצת את הנושא ולשלוט בחומר. הרי יש לא מעט תקלות בשידורי לווין וחשבתי שזה יהיה טוב אם אשלוט בעניינים כדי שאוכל לפתור בעיות פשוטות מבלי לקרוא לטכנאי כל פעם.

אני קורא בלא מעט אתרים ומבחינה תיאורטית פחות או יותר יודע מה צריך לעשות, מה שאני צריך זה קצת עיצות מהידע המקצועי שלכם (כי תמיד יש פער בין התיאוריה למציאות ואין חכם כבעל נסיון).
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

אם אתה רוצה את הכי טוב ,אתה צריך צלחת 1.20 טקטל ,ממיר טופילד ענית של 0.3 סיפרת רעש בסיס מגולוון

דיאסק סטנדרטי מוגן מים, ומתקן לתפיסת מרובה LNB , וכבל RG 6 תקני בלבד ,וקונקטורים אטומי מים

כולל לחצן מקצועי
ilan111
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ilan111 »

אתה בעצם טוען שכדי לקלוט הוטבירד + עמוס צריך שתי צלחות?? מנתוני איכות ועוצמת הקליטה באתר לינגסט יוצא שמספיקה צלחת אפילו קטנה ממטר לקליטת הלווינים הנ"ל. לא נראה לך שזה מיותר?
לגבי יתר הציוד, יש לי ממיר טופ-פילד וציוד תקני. אין לי לחצן מקצועי.
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

LNB צדדי גם קולט ,אבל רק חצי מהעוצמה שיש בצלחת מלאה ,וזה מתבטא במזג אוויר סוער בגשמים החזקים

בהפרעות בקליטה ,ובנוסף ערוץ הראשון בעייתי בקליטה ,ואם אין לך לחצן מקצועי ,אז או שתקנה שיהיה לך

או שתעטוף טוב טוב את הקונקטורים עם חומר אטימה .
תומר
מתקין
מתקין

שליחה על ידי תומר »

LNB איכותי 0.3 יקר יותר בהשוואה ל-LNB באיכות ירודה. אין בעיה לקלוט ערוץ 1 ב-LNB צדדי. לניילסאט ועמוס אפשר גם 80 סנטימטר. להוטבירד מינימום 85-90 סנטימטר.
גם ב-80 סנטימטר ניתן לקלוט אבל לא מומלץ.
שלח תגובה