אז הנה שוב שאלה של מתחיל לגמריי , אני אנסה למקד בדיוק מה אני רוצה לקבל ואז אשמח אם תכוונו אותי מה עושים. ונא לא להפנות אותי למדריכים כמו SATIL וכאלה כי שם לא מצאתי את מבוקשי. הם כלליים מידי.
אז ככה, אני רוצה להתנתק מ YES זה קודם כל.
הערוצים שבהם יש לי עניין הם:
1. הישראלים (ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 33)
2. ערוצי ספורט (שידורי כדורגל בעיקר)
3. מדע והיסטוריה (נשיונל ג'אוגרפיק, דיסקברי, אנימל פלנט, ערוץ ההיסטוריה וכו')
4. סרטים באנגלית
5. ערוצי סקס
הסוגיות על הפרק :
1. אז בעצם איזה התקנה אני צריך? (צלחת, ממיר וכו')
2. האם צריך ממיר עם חריץ לכרטיסים על מנת שיהיה אפשר לפתוח ערוצים סגורים?
3. מה סדר גודל של מחיר לכל הדבר הזה (אפשר לענות לי בפרטי אם זה לא מתאים בפורום)
4. מזה אומר בעצם טכנית לפתוח ערוצים סגורים (מבחינת טירחה , סיבוך)
5. מה צריך בשביל לצפות בלווין בטלוויזיה נוספת בבית (לא באותו ערוץ בו זמנית)?
1. כדי לקלוט ערוצים ישראליים אתה צריך לקלוט את הלווין עמוס ב-4W
2. ערוצי ספורט, בעיקר כדורגל -
כאן האפשרויות הן רבות, ותלויות גם בתקציב שלך.
בתקציב מינימלי, אתה יכול לקלוט את הלוויין ניילסאט ב-7W, ולקלוט כ-6-8 ערוצי ספורט חופשיים בערבית, שמשדרים כדורגל צרפתי, גרמני והולנדי (ולעיתים נדירות כדורגל אנגלי ואיטלקי).
בלווין הזה יש גם ערוצי כדורגל מוצפנים, בהם ניתן לצפות בכדורגל אנגלי, אבל זה כבר מחייב שיתוף והשקעה כספית מעט גדולה יותר.
כמו כן, ניתן לקלוט את לוויין הוטבירד ב-13E, ושם לקלוט 4-5 ערוצי ספורט מוצפנים של חבילת TPS הצרפתית שנפתחים בכל ממיר. הבעיה שהחבילה הזו צפויה לעבור לוויין מתישהו השנה.
3. מדע והסטוריה - לווין טלסטאר12 ב-15W מכיל את ערוץ הסטוריה ו-3 ערוצי נשונל ג'יאוגרפיק. אלה ערוצים מוצפנים שנפתחים בחלק גדול של הממירים הפשוטים.
4. סרטים באנגלית - בתקציב מינימלי, אתה יכול לקלוט בלוויין ניילסאט 3 ערוצים באנגלית לסרטים וסדרות (MBC ACTION, MBC2, MBC4), ובלוויין הוטבירד 6-8 ערוצי סרטים בצרפתית (של-20-40% לערך מהם יש פסקול באנגלית - האזהרה לגבי הוטבירד נכונה גם כאן).
בלווין ניילסאט יש גם ערוצי סרטים מוצפנים (חבילת SHOWTIME), אבל זה כבר מחייב שיתוף והשקעה כספית מעט גדולה יותר.
5. ערוצי סקס - אני די חלש בסקס , אבל בטלסטאר12 יש את ערוץ פלייבוי ההולנדי, שהוא מוצפן אבל נפתח בהרבה ממירים פשוטים.
סיכום: מערכת בסיסית של 4 לוויינים (עמוס, ניילסאט, הוטבירד וטלסטאר12) תספק באופן בסיסי את הצרכים שלך (למעט סקס).
במערכת הזאת יש גם ערוצי ילדים, בעיקר בצרפתית ובערבית, ומעט באנגלית. כמו כן, יש כ-5-8 ערוצי חדשות באנגלית (ברמה טובה), אינספור ערוצי חדשות בערבית, המון ערוצים מיותרים (מבחינתי) בצרפתית ואיטלקית, ובמישור הרדיו - ערוצי מוסיקה מעולים משוויץ.
התצורה המקובלת של המערכת הזו היא של 2 צלחות 1 מ' קוטר עם 2 LNB-ים כל אחת (א. הוטבירד ועמוס; ב. ניילסאט וטלסטאר12 - יש כאלה שמצליחים לשים את הכל על צלחת אחת), בצירוף ממיר FTA פשוט (לשידורים לא מוצפנים, שבכל זאת פותח הצפנות פשוטות) כגון מגנום לג'נד FTA2505, אפקס 300, טופפילד וכו'. עלות מערכת כזו כ-2,500 ש"ח.
אם באותה מערכת אתה מחליף את הממיר לממיר המתאים לשיתוף (כגון דריםבוקס או מוטאנט) וכמובן מתחבר לשיתוף, אזי אתה מגדיל מאד את האפשרויות שלך.
אין לי מידע לגבי המחיר של הממירים האלה, ואין לי כל ידע לגבי שיתוף.
מה לגבי הממיר DREAMBOX 500 הסיני? ראיתי הרבה דיבורים על ה DREAMBOX הזה.
האם זה יעזור לי לפתוח ערוצים?
מה לגבי רכישת כותב כרטיסים? האם זה יעזור או שאין הרבה מה לעשות עם זה?
אני פשוט מפחד לקנות חתול בשק. הקטע של הלווין נשמע מאוד שווה אבל אני לא רוצה לגלות שאני יתיישב מול הטלוויזיה, שבעצם אין מה לראות, ואם אני רוצה לראות משהו , אז אני יפשוט את הרגל. או לחילופין כמו YES, יצטרך לשלם על כל דבר נוסף. וכן אני מחפש לשלם כמה שפחות ולקבל כמה שיותר בכל דרך
אם להוסיף על כל הדברים הנכונים שאורי אמר.
מערך הלווינים המועדף על רבים מחברי הפורום כאן הוא אכן 15W, 7W, 4W ו-13E. ניתן לקלוט את ארבעת הלוונים הללו בעזרת שתי צלחות (ראה כאן), או אפילו בעזרת צלחת בודדת (ראה כאן), למרות שאז קליטת 15W תהיה כנראה גבולית (במזג אוויר רע לא ניתן יהיה לקלוט חלק מהערוצים שם).
המערך הזה יאפשר לך לראות ערוצים רבים כפי שאורי ציין (שכח לציין את ערוץ DUBAI ONE ב-7W, שגם בו יש סרטים וסדרות מארה"ב). כמו כן, שני ערוצי נשיונל ג'אוגרפיק, ערוץ ריאלטי (בלי פס קול) וערוץ BBC PRIME ניתן לקלוט עם תרגום לעברית. כל זאת, בעזרת ממירים פשוטים שיודעים לפתוח חלק מהערוצים המוצפנים בעזרת הזנת קודים (המשתנים מפעם לפעם) לממיר. (אורי שכח את חבילת POLSAT ב-13E שכרגע עדיין ניתנת לצפייה ויש בה ערוצי EUROSPORT וערוצי HBO טובים).
לחובבי כדורגל מומלץ גם לקלוט את הלווין הטורקי ב-42E, אבל לא ניתן לצרף אותו לאחת הצלחות הנ"ל (חייב צלחת נפרדת) - שם ניתן לקלוט משחקים של הליגה האנגלית.
הבעיה היא שרמת ההצפנות הולכת ומתקדמת מיום ליום ולכן כמות הערוצים שניתן לצפות בהם בדרך זו הולכת ויורדת. הפתרון לכך הוא שיתוף, בעלות של מספר מאות שקלים בשנה (מלבד העלות הראשונית של הציוד), שיאפשר לך לקלוט כמות ערוצים בלתי נתפסת. אם אתה הולך מראש על השיתוף, הרי למעשה אתה יכול להסתפק רק בהוטבירד (13E) ועמוס (4W), ותקבל את כל התכנים שאתה מחפש (חוץ מערוצי נשיונל ג'אוגפיק, אותם תוכל לראות עם עברית רק מלווין 15W).
במידה ואתה מעוניין בשיתוף אני ממליץ לציין זאת בכל שיחה שאתה עורך עם כל מתקין. הרבה מתקינים יוכלו לסדר לך שיתוף (ראה כאן).
הממיר המומלץ הוא (עם שיתוף וגם בלי) אכן הדרימבוקס הסיני, שעולה רק קצת יותר מממירים אחרים שלא מאפשרים שיתוף. הוא מבוסס קוד פתוח בלינוקס ומאפשר עדכוני תוכנה ברמה ומהירות שאין בממירים אחרים.
שים לב שלצורך הפעלה אופטימלית של הממיר הזה (וכן לצורך שיתוף) אתה צריך לחבר את הממיר לראוטר (רשת מחשבים).
כדי לצפות ביותר מממיר אחד בבית אתה צריך (כמובן) יותר מממיר אחד. נדרשים LNB כפולים או מרובעים (אם אתה רוצה יותר משני ממירים), שעולים יותר (ברר עלות עם מתקין) ונדרש להעביר כבל RG6 נפרד מאזור הצלחת לכל ממיר בצורה ישירה.
בהצלחה בהמשך,
ניר.
אני מציע לך לבקש מאחד החברים שיש לו את הלווינים שהציעו לך לראות אצלו מה רואים ולהתרשם
ולא כך בשלב ראשון צלחת של מטר עם הוטברד ועמוס עם דרים 500 או מוטאנט ולאחר תוסיף דברים אחרים