שאלה לגבי מגבר

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
יוחנן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי יוחנן »

אני שוקל לקנות ריסיבר עם לפחות 2 כניסות HDMI. השאלה שלי מה קורה עם האודיו האם למקלטים הללו יש יותר מכניסה אופטית אחת?
המשפט הזה מיותר.
geostant
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי geostant »

מה זה "המקלטים הללו" ?

ובדרך אגב
כבל HDMI מעביר גם את האודיו וגם את הוידאו
ולכן כבר אין צורך בכבל אופטי כמו בעבר
יוחנן
תותח על
תותח על

שליחה על ידי יוחנן »

הכוונה לרסיברים שיודעים להעביר מספר כניסות HDMI ליציאה אחת וגם עושים UPSCALE לאותות רגילים. ומה אם יש לי DVD עם יציאה אופטית(ללא HDMI) ועוד סטרימר עם יציאה אופטית לאודיו ועוד מקלט לווינים HD עםHDMI? ז"א שאני צריך שהרסיבר ידע להעביר גם את האודיו המתאים לרמקולים 5.1 - לא לרמקולים של הטלויזיה.
המשפט הזה מיותר.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

בשביל זה יש מפרט וכדאי להגיד למוכר בדיוק כמה מכשירים ואיזה רוצים לחבר.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
nirz
תותח על
תותח על

שליחה על ידי nirz »

מגברים עם כניסות HDMI יש היום החל מסכומים של מעט מעל 1000 ש"ח ועד סכומים שבהם ניתן לקנות מכוניות קטנות. כל מגבר יש לו דרך אחרת לטפל באותות הללו.
המגברים הזולים יודעים רק לבצע Pass through לאותות HDMI, ואינם מסוגלים לבצע המרות של אותות וידאו אנלוגיים (Component, S-Video, Composite) לדיגיטליים (HDMI).
המגברים היותר איכותיים יודעים גם לבצע המרות שונות - כאשר איכותן, והאפשרויות השונות שונים כמובן ממגבר למגבר.
לגבי אפשרויות האודיו - יש לזכור שהאודיו שהיום מועבר ב-HDMI לא יכול להיות דולבי דיגיטל (5.1 AC3), הנפוץ מאוד בשידורים הלוויניים. יש בתקן החדש ביותר (1.3) תמיכה בפורמטים שונים של אודיו, כולל 6 ערוצים, אבל לא ב-AC3. יכולת עיבוד והמרת סיגנלי האודיו שבתוך חיבור ה-HDMI היא עוד יותר נדירה במגברים הקיימים. הסיבה לכך היא שבכל המגברים ניתן לחבר אודיו דיגיטלי (SPDIF) נפרד, שנותן את התמיכה בתקן AC3, הפופולרי.
לסיכום - צריך ללמוד היטב את התקנים השונים, להבין מה אתה רוצה מהמערכת שלך, ולחפש מגבר שעומד בדרישות.
שלח תגובה