אני מנסה להגדיר את הדרימבוקס עם קונפיגורציה הבא:
- צלחת ממונעת 1.60 מ'
- LNB המרכזי + צדדי עבור ה 16E (כאשר הצלחת ב"חניה" על 13E).
- ממיר ישן אנלוגי שרק מזיז את הצלחת. לדרימבוקס אין שליטיה על המנוע.
איך אני יכול להגדיר שזה יעבוד לי עם דייסק במצב הנייח 13E+16E יחד. ובנוסף לזה, שישארו לי כל הלווינים האחרים שאני מגיע אליהם עם המנוע (במיקרה הזה אין לי שימוש ב LNB הצדדי)?
ראיתי האפשרויות של הדרימבוקס כל מיני מצבים, אך לא משהו דומה לזה. ניתן להגדיר 2 או 4 לווינים עם דייסק, צלחת ממונעת רגילה, רק לווין אחד... אתל אין לי מושג איך להגדיר כזה דבר (אם בכלל יש אפשרות כזו ).
תגדיר non standard ותכניס את כל הלווינים שאתה קולט ואז את הממונעת תחבר לכניסה 1 בדייסק ובדרים תגדיר כ- lnb oודייסק 1.2 כניסהA/Aואז את 16 תחבר ל כניסה 2 בדייסק ובדרים תגדיר כ -lnb1 -סוג דייסק 1.1 וכניסה A/B----קח בחשבון שלא תוכל להגדיר בממונעת את 16E
יש לי ממונעת 120 שקולטת את הלווינים מ 30wעד 80 eוצלחת נוספת 150 קבועה לאסטרה כי לממונעת יש תזוזה קטנה ימינה שמאלה שבחורף הופכת להיות קריטית וככה עם הקבועה אין תזוזות ואני יכול גם בחורף לקלוט תדרים מאסטרה 19
SICKBOY, כדי לעבוד עם הדריימ באופן תקין ובמקום שתתחיל להסתובב עם שני שלטים וכל הזמן לשחק איתם, קנה VBOX שעובד נהדר עם הדריימ ותחסוך לעצמך את כל הכאב ראש של השליטה על הצלחת הממונעת, אם אני לא טועה ישראלN מוכר אחד מתקדם עם תצוגה על המסך, לי יש דגם אחר שגם עובד נהדר מול הדריימ וחוסך את המקום להתקנת פוזישינר אחר.
שאר ההגדרות כמו שנאמר, בכניסה הראשונה שמים את הממונעת בשאר מגדירים כ 1.1
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish
אמיר - תודה על ההמלצה. אבל בשלב הזה לא ממש יש לי שימוש ב VBOX או משהו דומה. הצלחת הזו 99% מהזמן עומדת קבוע על הוטבירד. ועכשיו שיש גם את 16E ממש אין צורך בעוד ציוד. פעם בשבוע אני עושה "סיבוב" לווינים לבדוק מה חדש וזהו. התחום אצלי די מצומצם. מ 16E עד 7W. מעבר לזה ממש אין מה לחפש. כל מיני לווינים קטנים עם ערוצים בודדים ממש לא מעניינים אותי. בגדול, מעבר ל 13E אני לא צריך כלום עבור הצפיה. יש שם מעל ומעבר (עם שיתוף כמובן). הממונעת הזו היא רק ל"משחקים" ולא מעבר לזה.
אבל אם באמת ארצה לרכוש משהו דומה בעתיד, כמה עולה ה VBOX? האם יש לך לינק עם מפרט המדוייק?
תודה
תלוי בדגם , VBOX2 עולה בין 350 שקל ל 400 שקל תלוי בדגם, יש כל מיני דגמים שרובם נראה דומה, עקרונית המכשיר ממש עובד פשוט, מתחבר לדייסק ומתחבר לממיר ומשמש במתווך בניהם, כנס לחלק של מוכרים קונים, ישראל פרסם שם פירוט על הVBOX שיש לו, אני קניתי דגם דומה בחיפה רק בלי האופציה של תצוגה על המסך.
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish
mola10 ואמיר, תודה לכם! הסתדר. אני חושב שיש דרך גם להכניס את ה 16E לממונעת. פשוט להוסיף עוד לווין סתם לרשימה (משהו שלא נקלט), ואז לערוך ידנית את רשימת התדרים ולהעתיק בידיוק את כל התדרים של 16E לתוכו. כך הדרימבוקס יחשוב שזה לווין אחר ויתן לי להגיע אליו בממונעת. כאשר בעצם, כל התדרים וערוצים שייכים ל 16E.
sickboy666 @ 22/6/2008, 21:10 כתב:
mola10 ואמיר, תודה לכם! הסתדר. אני חושב שיש דרך גם להכניס את ה 16E לממונעת. פשוט להוסיף עוד לווין סתם לרשימה (משהו שלא נקלט), ואז לערוך ידנית את רשימת התדרים ולהעתיק בידיוק את כל התדרים של 16E לתוכו. כך הדרימבוקס יחשוב שזה לווין אחר ויתן לי להגיע אליו בממונעת. כאשר בעצם, כל התדרים וערוצים שייכים ל 16E.
נכון וזה עובד כי אצלי בעבר כשהכנסתי את 75e נמחק הלווין 1w ולהפך ואז הכנסתי את התדרים של 1wלערוצים של 22wוידנית כוונתי את המנוע ל1wשהופיע בכאילו 22w
prince_amir @ 22/6/2008, 21:26 כתב:
שמח שהסתדר, עכשיו יש לך הכול ממונע
איך איכות הקליטה ?, איך כיילת את הצלחת הממונעת ?
זו צלחת שהתקנתי בידיוק לפני 11 שנים הכל בעצמי, בעזרת חבר טוב. עם ממיר אנלוגי והרבה בסבלנות!!!
המנוע לא היה בשימוש כ 9 שנים, ורק השנה ניסיתי להזיז אותו ועבד ללא בעיות! ממש מדהים. הצלחת או הכבלים לא עברו שום תחזוקה מיום התקנתם.
הפעם אני נותן לה כבוד. הוספתי לה עוד LNB ל 16E. לגבי השאר, לא נגעתי בכלום.