תופעה מזעזעת במסכים מבריקים במחשבים הניידים

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
topfield3000ci
אחלה חבר
אחלה חבר
הודעות: 686
הצטרף: 27 מרץ 2005, 19:33

שליחה על ידי topfield3000ci »

במחשבים ניידים עם מסך מבריק יש השתקפות גדולה במסך כמו מראה וזה גורם גם לכאבי ראש .
חיפשתי ולא מצאתי מחשב נייד עם מסך מאט - י א שמבין במחשבים או מישהו אחר , האם יש דגם כלשהו בארץ כיום של מחשב נייד עם מסך מאט, כמו המסכים של מחשב נייח שהם מאט.
topfield3000ci
אחלה חבר
אחלה חבר
הודעות: 686
הצטרף: 27 מרץ 2005, 19:33

שליחה על ידי topfield3000ci »

מאמר בנושא :

שקר ה-Gloss, או: איך לבחור מחשב נייד
מאת: דן אלהרר


מה שמביא אותנו לנושא המסך, שבעצם לשמו התכנסנו כאן היום. בשנה האחרונה חל מהפך של ממש בטכנולוגיה של מסכי מחשבים ניידים: כמעט כל הניידים המוצעים למכירה היום מגיעים עם מסך "Glossy", או "מבריק". אלו מסכים שכשמביטים בהם רואים מאוד בבירור את ההשתקפות של מה שנמצא מאחוריך, ומאידך הם "נראים יותר טוב" לטענת אנשים רבים. אם תבקשו מאדם לתאר את ההבדל בין מסך "גלוסי" למסך רגיל (matte), תשמעו תיאורים כמו "זה חד יותר", "זה יפה יותר", "זה בוהק יותר", ועוד. לדעתי, בעיית ההשתקפות היא נוראית - פתאום אני צריך לדאוג לכבות את האורות מאחורי ולהגיף את התריסים, אחרי שנראה כאילו התגברנו על הבעיה הזו מזמן. פתאום אני צריך לשבת בדיוק מול המסך. לי אישית המסך ה-"גלוסי" עושה כאב ראש. אני לא רוצה לראות על המסך השתקפות, אני רוצה לראות את מה שיש על המסך.

מדובר לדעתי בשערוריה, פשוטו כמשמעו. המסכים האלה לא נראים יותר טוב: הם נראים פחות טוב. הרבה פחות טוב. אחרי סיור-ניידים שעשיתי עם חבר טוב לפני שבוע, התכוונתי לכתוב פוסט זועם שיחשוף את הנושא הזה, אבל גיליתי שג'ון סירקוזה מערס-טכניקה כבר כתב מאמר מבריק (חה חה) על הנושא, כולל תמונות שמדגימות למה המסך הזה כל-כך רע. המאמר עוסק אמנם ב-Macbook, אבל רלוונטי גם לכל הניידים האחרים. אם אין לכם כח לקרוא, אני אתמצת לכם: חברות אוהבות מסכים מבריקים כי המסכים האלה זולים יותר, ואנשים אוהבים מסכים מבריקים כי אנשים הם מטומטמים.

קישור למקור המאמר http://lateignition.net/wordpress/?p=216
sathack
תותח על
תותח על
הודעות: 1729
הצטרף: 23 דצמבר 2003, 11:46
מיקום: קרית מוצקין

שליחה על ידי sathack »

הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.
בדוק חברות אחרות, לא רק לנובו, HP וכאלה- נסה גם חברות אחרות, פחות מוכרות.
אם זה ממש קריטי - בדוק מחשב משומש, חדש יחסית.
Satil
אחלה חבר
אחלה חבר
הודעות: 588
הצטרף: 01 מאי 2005, 19:15

שליחה על ידי Satil »

אם תקנה מקבוק או מקמוק פרו ניתן לבחור...
אם לא אז באמת יש פחות מבחר.
אני הייתי קונה מקבוק זה שווה וזה יפה ;)
שלח תגובה