שאלות לגבי התקנת צלחת בבית

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
אור צברי
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי אור צברי »

היי זה שוב אור , הפעם זה לא שאלה שקשורה לערוצים מארה''ב הסירו דאגה מליבכם :P

רציתי לשאול האם צריך לקדוח קירות בבית , ורציתי לדעת אם אני רוצה צלחת 1.8 אז אני אוכל גם לקלוט באותה צלחת את לווין עמוס(הכוונה שלי היא לערוצי יס ) או ניילסאט ?
תודה !
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

צלחת 1.80 שוקלת ביחד עם הגב והבסיס - מספר עשרות ק"ג.

אבל הבעיה היותר קשה עם צלחות גדולות היא המומנט המשמעותי שמתפתח בעיקר כאשר נושבת רוח חזקה.

ועל כן, צלחת 1.80 מחייבת התקנה על הגג, אם אפשר במקום שהכי פחות חשוף לרוח.

והכי חשוב, בסיס הצלחת חייב להיות מעוגן לקיר (רצוי בטון/עמוד יסוד) עם ברגי ג'מבו רציניים.

כל מתקין איכותי בפורום יודע את הדברים הללו ולוקח אותם בחשבון בזמן ביצוע סקר התקנה.

אם אין לך אפשרות לחבר את הצלחת, יש פתרונות עיגון אחרים (שמחייבים תוספת מחיר כמובן)

יורם
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
אור צברי
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי אור צברי »

יורם תודה אבל לא לזה התכוונתי , התווכנתי לכך אם צריך לקדוח חורים בתוך הבית בגלל החיבור של הממיר או משהו אחר
ובבקשה עזרה לגבי השאלה השנייה ח'ברה !
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

רק אתה מכיר את הבית שלך.

אם יש לך דרך להוריד את הכבל הקואקסיאלי מהאנטנה עד לממיר בלי לקדוח - הרווחת

חפש צנרת שמגיעה מהגג ותראה לאן היא מגיעה
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
סמל אישי של משתמש
mola10
תותח על
תותח על

שליחה על ידי mola10 »

לגבי השאלה השניה שלך תלוי לאיזה כיוון אתה מכוון אותה
סמל אישי של משתמש
marx04
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי marx04 »

שלום אור,

1. בכל בית שנבנה בצורה תקנית ב-30 השנים האחרונות אמור להיות צינור מארון החשמל והתקשורת אל הגג (פעם זה היה לצורך אנטנה, והיום זה לצורך צלחות לוויין).
רצוי שתבדוק בבית שבו אתה מתכוון להתקין את הצלחות אם אכן יש צינור שכזה בין ארון החשמל והתקשורת לבין הגג.
אם אין צינור שכזה, אז כדי להעביר את הכבל מהצלחות אל הממיר תהיה חייב לקדוח חור קטן באחד מקירות הבית (ובאופן הרבה פחות רצוי - בגג הבית).
בכל מקרה, כל מתקין שיגיע אליך הבית יוכל לומר לך מה צריך לעשות.

2. באשר לקליטה של עמוס וניילסאט באמצעות צלחת בקוטר 1.8 מ' - השאלה היא לאן היא תהיה מכוונת.
עמוס נמצא ב-4W וניילסאט נמצא ב-7W.
נדמה לי שאם הצלחת תהיה מכוונת ללווייני יורובירד ואסטרה ב-28.2E אז לא תוכל לקלוט באמצעות אותה צלחת את עמוס וניילסאט (כי המרחק בין הלוויינים גדול מדי).
[לעומת זאת, אפשר לקלוט בצלחת כזאת את הוטבירד שב-13E, עמוס וניילסאט, כאשר הצלחת מכוונת להוטבירד, כי כאן כבר המרחק בין הלוויינים קטן יותר].
גם בעניין זה כל מתקין יוכל לומר לך מה אפשר לקלוט בצלחת אחת בקוטר 1.8 מ', בהתאם ללוווין שתרצה לקלוט במרכזה.

בברכה,

אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
zeev
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי zeev »

שלום אור

במידה ואתה רוצה לקלוט מספר לוויינים עדיף שתתקין צלחת ממונעת.
לי יש צלחת ממונעת ואני קולט 25 לוויינים מ15W ועד 75E .

זאב
סמל אישי של משתמש
מתי
תותח על
תותח על

שליחה על ידי מתי »

אור צברי @ 29/8/2008, 08:01 כתב: אז אני אוכל גם לקלוט באותה צלחת את לווין עמוס(הכוונה שלי היא לערוצי יס )
ערוצי יס לא תוכל לקלוט הם מקודדים.

או יותר נכון תקלוט אותם אבל הם לא יפתחו .
יש לי צלחת 1.8 מטר ממונעת עם מגנום 250 CIP . אפקס 800 עם שיתוף . שמחובר לעמוס , להוטבירד , eutelsat w2 , ונילסאט ובנוסף ליציאה של המגנום וכשהמגנום מכובה אני מקבל ממנו את אותו לוין שהצלחת הממונעת שלי עומדת עליו. בחדר השינה OPENBOX 800.

מספר עובדות בזמן אמת:
1. אתה גולש עכשיו באינטרנט.
2. אתה גולש בפורום הלווינים הישראלי.
3. אתה קורא את החתימה שלי כרגע.
5. לא שמת לב שלא היה 4.
6. כרגע בדקת את זה.
7. אתה מחייך חיוך קטן ואולי אפילו מגחך עכשיו.
הוסיפו את זה לחתימתכם כדי לעזור לאנשים לצחוק.
שלח תגובה