היי זה שוב אור , הפעם זה לא שאלה שקשורה לערוצים מארה''ב הסירו דאגה מליבכם
רציתי לשאול האם צריך לקדוח קירות בבית , ורציתי לדעת אם אני רוצה צלחת 1.8 אז אני אוכל גם לקלוט באותה צלחת את לווין עמוס(הכוונה שלי היא לערוצי יס ) או ניילסאט ?
תודה !
1. בכל בית שנבנה בצורה תקנית ב-30 השנים האחרונות אמור להיות צינור מארון החשמל והתקשורת אל הגג (פעם זה היה לצורך אנטנה, והיום זה לצורך צלחות לוויין).
רצוי שתבדוק בבית שבו אתה מתכוון להתקין את הצלחות אם אכן יש צינור שכזה בין ארון החשמל והתקשורת לבין הגג.
אם אין צינור שכזה, אז כדי להעביר את הכבל מהצלחות אל הממיר תהיה חייב לקדוח חור קטן באחד מקירות הבית (ובאופן הרבה פחות רצוי - בגג הבית).
בכל מקרה, כל מתקין שיגיע אליך הבית יוכל לומר לך מה צריך לעשות.
2. באשר לקליטה של עמוס וניילסאט באמצעות צלחת בקוטר 1.8 מ' - השאלה היא לאן היא תהיה מכוונת.
עמוס נמצא ב-4W וניילסאט נמצא ב-7W.
נדמה לי שאם הצלחת תהיה מכוונת ללווייני יורובירד ואסטרה ב-28.2E אז לא תוכל לקלוט באמצעות אותה צלחת את עמוס וניילסאט (כי המרחק בין הלוויינים גדול מדי).
[לעומת זאת, אפשר לקלוט בצלחת כזאת את הוטבירד שב-13E, עמוס וניילסאט, כאשר הצלחת מכוונת להוטבירד, כי כאן כבר המרחק בין הלוויינים קטן יותר].
גם בעניין זה כל מתקין יוכל לומר לך מה אפשר לקלוט בצלחת אחת בקוטר 1.8 מ', בהתאם ללוווין שתרצה לקלוט במרכזה.
אור צברי @ 29/8/2008, 08:01 כתב:
אז אני אוכל גם לקלוט באותה צלחת את לווין עמוס(הכוונה שלי היא לערוצי יס )
ערוצי יס לא תוכל לקלוט הם מקודדים.
או יותר נכון תקלוט אותם אבל הם לא יפתחו .
יש לי צלחת 1.8 מטר ממונעת עם מגנום 250 CIP . אפקס 800 עם שיתוף . שמחובר לעמוס , להוטבירד , eutelsat w2 , ונילסאט ובנוסף ליציאה של המגנום וכשהמגנום מכובה אני מקבל ממנו את אותו לוין שהצלחת הממונעת שלי עומדת עליו. בחדר השינה OPENBOX 800.
מספר עובדות בזמן אמת:
1. אתה גולש עכשיו באינטרנט.
2. אתה גולש בפורום הלווינים הישראלי.
3. אתה קורא את החתימה שלי כרגע.
5. לא שמת לב שלא היה 4.
6. כרגע בדקת את זה.
7. אתה מחייך חיוך קטן ואולי אפילו מגחך עכשיו.
הוסיפו את זה לחתימתכם כדי לעזור לאנשים לצחוק.