קוטביות LNB
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

-
erez001
- אחלה חבר

-
הטכנאי קרמר
- תותח על

-
ttt
- חבר ותיק

-
erez001
- אחלה חבר

ארז צודק ....קיים מושג כזה של רעש/קרינה מהאדמה ..כל מי שיצא לו לכוון ללויין בזוית הגבהה נמוכה
והשתמש בספקטרום אנלייזר עם רזולוציה טובה מכיר את התופעה של ספרת הרעש שעולה ככול
שהצלחת מתקרבת לאדמה ...
לגבי השימוש של יס בהתקנה הפוכה ...ההחלטה ההסטורית להשתמש בשיטה זאת לא היה לה כל קשר להפרעות של ראדר או אחרים ....פשוט התקנה הפוכה עמידה יותר לרוחות חזקות ...ובשנה הראשונה
היו ליס המון צלחות שעפו ברוח ...ולכן הוחלט להתקין ככה במקומות מועדים לרוחות חזקות .
בעולם מקובל להשתמש בהתקנה הפוכה שצלחות אופסט ...רק במקרים שבהם זוית ההגבהה ללויין כל כך נמוכה שיוצא שהצלחת פונה לכיוון האדמה ובמקרים מסויימים לא ניתן אפילו להוריד אותה כל כך נמוך ואז
הפתרון הזה הוא מצויין ...מעבר לזה זה ממש מיותר !
והשתמש בספקטרום אנלייזר עם רזולוציה טובה מכיר את התופעה של ספרת הרעש שעולה ככול
שהצלחת מתקרבת לאדמה ...
לגבי השימוש של יס בהתקנה הפוכה ...ההחלטה ההסטורית להשתמש בשיטה זאת לא היה לה כל קשר להפרעות של ראדר או אחרים ....פשוט התקנה הפוכה עמידה יותר לרוחות חזקות ...ובשנה הראשונה
היו ליס המון צלחות שעפו ברוח ...ולכן הוחלט להתקין ככה במקומות מועדים לרוחות חזקות .
בעולם מקובל להשתמש בהתקנה הפוכה שצלחות אופסט ...רק במקרים שבהם זוית ההגבהה ללויין כל כך נמוכה שיוצא שהצלחת פונה לכיוון האדמה ובמקרים מסויימים לא ניתן אפילו להוריד אותה כל כך נמוך ואז
הפתרון הזה הוא מצויין ...מעבר לזה זה ממש מיותר !
-
syaros
- תותח על

-
syaros
- תותח על

In physics, a black body is an object that absorbs all light that falls on it. No electromagnetic radiation passes through it and none is reflected. Because no light is reflected or transmitted, the object appears black when it is cold.
זאת הגדרה. ברור שכדור הארץ לא עונה להגדרה זאת. מכיוון שחלק מהקרינה עובר את כ"א וחלק מוחזר ממנו.
אבל אם מניחים שחלקים אלה זניחים, לעומת החלק הנבלע, אזי כ"א הוא כן גוף שחור.(בקירוב טוב)
זאת הגדרה. ברור שכדור הארץ לא עונה להגדרה זאת. מכיוון שחלק מהקרינה עובר את כ"א וחלק מוחזר ממנו.
אבל אם מניחים שחלקים אלה זניחים, לעומת החלק הנבלע, אזי כ"א הוא כן גוף שחור.(בקירוב טוב)
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
-
erez001
- אחלה חבר

הייתי שמח לקחת את כל ה credit על מה שכתבתי, אבל אני בעיקר חוזר על מה שאמר לי מהנדס האנטנות שלנו.
ונכון, כל גוף (גם לא גוף שחור) מקרין קרינת גוף שחור (כל עוד הוא לא באפס המוחלט). אבל כדור הארץ הוא גדול ומשמעותי לעומת השאר...
הדבר דומה לכוח המשיכה - כל גוף (בעל מסה) מייצר כוח משיכה. עדיין אני לא מחשב כח משיכה בייני לבין תפוח אלא ביני לבין כדור הארץ, בגלל המשקל שלהם ...
ונכון, כל גוף (גם לא גוף שחור) מקרין קרינת גוף שחור (כל עוד הוא לא באפס המוחלט). אבל כדור הארץ הוא גדול ומשמעותי לעומת השאר...
הדבר דומה לכוח המשיכה - כל גוף (בעל מסה) מייצר כוח משיכה. עדיין אני לא מחשב כח משיכה בייני לבין תפוח אלא ביני לבין כדור הארץ, בגלל המשקל שלהם ...