פרטים לגבי התקנת לווין חדש

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
franckyb
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי franckyb »

שלום,
קראתי כמה וכמה מאמרים באתר http://www.satil.com, אולם אני עדיין לא בטוח שהבנתי את הכל ולכן אשמח אם מישהו יוכל לפרט לי קצת יותר בהתאם למה שאני צריך.

בעיקרון אני רוצה שתהיה לי אפשרות לראות את הערוצים הישראלים (1,2,10..) וערוצים בצרפתית.
הבנתי שכיום הערוצים הכי טובים בצרפתית הם ערוצי הTPS אולם אילו עוברים ללויין ASTRA וניתן יהיה לצפות בהם (אם בכלל) רק עם צלחת גדולה, ובמקום זאת יש חבילה שנקראת ABSat BIS שכוללת די הרבה ערוצים בצרפתית וזה אכן מספיק לי.

לפי מה שהבנתי, על מנת שאוכל לצפות בערוצים הללו (ישראלים + צרפתים) אני צריך שתהיה לי אפשרות (ותקנו אותי אם אני טועה) לקלוט את הלווין "עמוס" ו"הוטבירד" ולכן אצטרך שני LNB על הצלחת שתצטרך להיות גדולה יותר (בגלל שיש עליה שני LNB), בנוסף כמובן שאצטרך ממיר וכל הדברים הנילווים.
אולם, בכל המקומות שקראתי בהם כתוב שיש להיזהר מכל מיני מכשרים/ציוד זול שמגיע מסין וכו' וכו'..

חשבו לי מאוד להיות מוכן לפני שאני מזמין מישהו שיעשה לי את ההתקנה כדי שלא יבוא לי איזה חאפר שימכור לי מוצרים לא שווים שיתקלקלו לי אחרי כמה חודשים, או שהבחור/חברה ייעלמו לי..
לכן יש לי מספר שאלו ואשמח מאוד אם תוכלו לענות לי עליהן:

1. איזה גודל צלחת אני צריך על מנת לקלוט את שני הלווינים הללו בצורה טובה (כך שלא תהיינה הפרעות בשידור)
2. האם יש שם לצלחת כזו מעבר לגודל? (חברה יותר טובה, פחות טובה.. מה מומלץ?)
3. האם עמוס והוטבירד משודרים באותו כיוון ולכן לא צריך שתי צלחות או צלחת מתכווננת?
4. האם יש סוגים של LNB? ומה נחשב לטוב?

הדירה היא בביניין משותף קומה 5 מתוך 8 והיא פונה לכיוון מערב עם מרפסת ואין ביניין קרוב שחוסם את הנוף, הדברים הכי קרובים הם מגרשי טניס ובניינים של 2 קומות, ולכן נשאלת השאלה
5. האם הצלחת חייבת להיות מותקנת על הגג? (זה בניין משותף ויכול להיות שוועד הבית יעשה בעיות).
6. האם יש חוק שיכול לאסור עליי לשים צלחת על הגג? או להיפך יש חוק שמאפשר לי לשים צלחת על הגג?
7. איזה סוג ממיר אני צריך? (לא, אני לא חושב שנאי צריך משהו שיאפשר לי להשתדרג עם הזמן כי מעבר לערוצים האלה, ערוצים אחרים לא מעניינים אותי) האם יש חברה/סוג מסויים מומלץ?
8. האם עצם זה שאני רוצה גם את "עמוס" וגם את "הוטבירד" יגרום לכך שכשארצה לעבור מלווין אחד לשני אצטרך לעשות פעולות מסובכות מידי? או שזה יקרה בלחיצת כפתור פשוטה בשלט?

זהו אני חושב, (אם שכחתי משהו (שצריך לבדוק/לתאם/לשאול) אשמח אם תוסיפו את זה בתגובתכם.

אשמח מאוד לתשובות מפורטות עד כמה שניתן.
בתודה רבה רבה רבה מראש! :)
thecrown
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי thecrown »

למה לכתוב מגילה על כמה שאלות פשוטות?? תגיד איזה תכנים אתה רוצה לראות ובאיזו שפה וזהו.
אתה תקבל תשובות לעניין גם בלי לכתוב סיפור על עמוד שלם.
סמל אישי של משתמש
cavtl
מתקין
מתקין

שליחה על ידי cavtl »

מה שאתה צריך זה צלחת של מטר עם שני LNB עבור עמוס והוט ברד ממיר טוב כמו אפקס 800 או רילוק 200 או טומפילד 5000 וכרטיס חוקי של ביס שיפתח לך ערוצים צרפתיים
לגבי השאלה אין חוק נגד התקנת צלחת בגודל הזה על הגג אבל ניתן להתקין במרפסת עם הכיוון מאפשר זאת
בהצלחה
סמל אישי של משתמש
marx04
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי marx04 »

שלום franckyb,

אני קולט את עמוס והוטבירד בצלחת של 1 מ' עם ממיר אפקס 300 (ממיר שאין בו חריץ לכרטיס כלשהו), ובהוטבירד אני קולט לא מעט ערוצים צרפתיים (Demain, W9, France 24, TV 5 Monde, ARTE, Mezzo, ולילדים: Gulli, Boomerang ו-Canal J).
אם תרכוש ממיר עם חריץ לכרטיס חוקי (כמו אלה שהציע איציק CAVTL) תגדיל מאד את מספר הערוצים הצרפתיים האיכותיים שתוכל לראות, אבל זה כמובן עולה קצת יותר כסף.
אז השאלה היא מה בדיוק אתה רוצה לראות בצרפתית, וכמה אתה מוכן לשלם על זה.

הנה קישור לערוצים שיש בלוויין הוטבירד.
תראה מה יש שם, תכין רשימה של הערוצים שאתה לא מוכן לוותר עליהם, ואז אפשר יהיה להיות יותר חד-משמעיים.

מעבר לכך, אני ממליץ לך מאד על איציק CAVTL כמתקין.
הוא מתקין מקצועי, מיומן, מנוסה מאד, ונותן שירות נהדר.

בברכה,

אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
franckyb
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי franckyb »

תודה על התשובות..

כפי שאמרתי השאיפה היא לכרטיס של הABSAT BIS, עם הערוצים הנילווים אליו (france2, 3,4,5TF1( וכו'.. ובנוסף הערוצים הישראליים של עמוס..
זה הכל..
הבנתי שעלות התקנה יכולה לנוע בסביבות ה1800 שקלים, וכרטיס עולה בסביבות 50 יורו, ומנוי שנתי עוד 50 יורו ולאחר מכן בשנה השנייה משלמים רק על המנוי.

זה מה שאני צריך, מה שאני לא מצליח להבין זה איזה סוג של ציוד אני צריך, (שמות של סוגי צלחות לווין, של LNB, של ממירים..) אני פשו לא רוצה לקנות משהו שיתקלקל לי אחרי שנה, או ציוד שבו הקליטה לא תהיה טובה, בגלל זה אני שואל את השאלות האלה..
אור צברי
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי אור צברי »

שוב , אם אתה רוצה לקלוט ערוצים בצרפתית שנמצאים בלווין HOTBIRD לא תצטרך יותר מצלחת של 1.2 או 1 מטר , אני לא ממליץ לך על קניית כררטיס חוקי כי זה הוצאה כספית גדולה מאוד אתה יכול לעשות שיתוף ותוכל להנות מהערוצים בצרפתית שאתה רוצה לראות
ממליץ על מתקין מעולה וזול שמו רמי , MYDASA
מקווה שעזרתי , אור !
franckyb
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי franckyb »

איזו מהירות אינטרנט צריך בשביל ממיר שיתוף? והאם זה מצריך שינויי קודים וכד' כל כמה זמן?
וכולם אומרים שלא אצטרך צלחת יותר מ1-1.2 מ', האם זה אומר שאקלוט עם 1 מ' אותו דבר כמו עם 1.2? או שעדיף 1.2 כך שתהיה קליטה יותר טובה?

אני לא רוצה להתעסק עם זה יתר מידי, פשוט להדליק טלוויזיה ולצפות.. עניתי כבר לגבי הערוצים שאני רוצה..
אור צברי
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי אור צברי »

אתה רק צריך ראוטר אם אין לך המתקין בא ושם לך ראוטר זה לא כרוך בתשלום אני חושב וממיר שיתופי DREAMBOX500 ותוכל לצפות בטלויזיה
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

אני בדעה כמו cavtl - צלחת מטר עם ממיר אחד מאלה שצויינו וכרטיס חוקי ל BIS ואתה מסודר. אתה לא צריך חיבור לאינטרנט ולא קודים ולא שיתוף.

כרטיס מנוי לחבילה פנורמה לשנה עולה 750 שקל. דבר איתי אם אתה צריך.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
franckyb
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי franckyb »

תודה רבה לכל המגיבים והעוזרים

אני בהחלט מעדיף את האופציה של הדברים הפשוטים ללא שיתוף ואינטרנט וכד'..

כלומר נאי צריך:
צלחת מטר
2 LNB
ממיר עם VIACCESS (ככה זה נקרא?)
כבלים (יש לו שם מסויים?)

האם זה הכל?
היכן אני יכול לקנות את כל הציוד הזה אם אני גר באיזור אשדוד? האם יש המלצות לגבי חנות מסויימת?

שוב תודה רבה ושנה טובה לכולם
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

אני לא ממליץ לך לקנות ציוד לבד, ואז לנסות למצוא מתקין ,עדיף לך לדבר ישירות עם המתקין ואז תלמד על

ההתקנה יותר מהר ובצורה יעילה ומיקצועית ,מבלי להסתבך
shalom7
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי shalom7 »

ראה תמונה כאן:
http://www.sat-israel.com/Forums/index. ... opic=29632
הצלחת הימנית היא אליפטית 1 מטר,
קולטת הוטבירד ועמוס.

מי שהתקין לי זה איציק CAVTL , ואני בהחלט מצטרף להמלצות עליו.

בהצלחה.
תומר
מתקין
מתקין

שליחה על ידי תומר »

יש חנות באשדוד . תבדוק בסיווג אנטנות באינטרנט. כבל RG6 - באלדן TFC COMSCOP צלחת טקטאל LNB אפקס שחור או 0.2 PERL . ואפקס 800 .
moshg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי moshg »

לגבי התקנת הצלחת , כמובן עדיף להתקין על הגג.
אם ישנה כבל על הגג צלחת של יס -לא אמורה להיות בעיה.
צריך לבדוק שבגג המשותף יש מספיק מקום לכך שגם אם שכנים
אחרים ירצו להתקין צלחת-לא תהיה להם בעיה.
התקנת צלחת במירפסת -עלולים להגיד לך שאתה פוגע בחזית הבניין.
franckyb
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי franckyb »

תודה לכולם על התגובות.. ותודה גם לך moshg
אכן יש מספיק מקום בגג לכולם ואיציק CAVTL היה אצלי ביום שני ועשה את ההתקנה על הגג..
יצא משהו משהו..
http://www.sat-israel.com/Forums/index. ... opic=30160

[כפיים]
שלח תגובה