עזרה בהתקנת צלחת

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
eddy
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי eddy »

שנה טובה
אני ערוצה להתקין צלחת בבית פרטי.יש לי חוש טכני מפותח מאוד ומסתדר היטב עם חיבורים וכיוב'
יש לי צלחת + ממיר בבית בגבעתיים כרגע אני רוצה להתקין אחד נוסף אצלי בעסק.
האם זה אפשרי לעשות זאת לבד?האם אני צריך ציוד מיוחד?
ראיתי את החאפרים שהגיעו אלי הבייתה להתקנות וחוץ ממכשיר שאני לא זוכר מה שמו שהראה האם האזימוט בסדר והסיגנל לא היה להם כלום.שלא לדבר על האסטטיקה של הכבלים.
חשוב לציין שבעזרתכם גם הצלחתי לכוון את הממיר שלי מחדש לא נתקלתי בבעיות מסויימות.
אז,מה אני צריךלדעת לגבי כיוון הצלחת?איזה ציוד קצה מיוחד?האם זה רק לחבר IN OUT וכיוב'
או שבאמת צריך טכנאים ולשלם 1500 ש"ח בשביל כל הבלאגן?
חוצמזה אני די נהנה להתקין ולחבר .
תודה מראש
אדי
סמל אישי של משתמש
זורו44
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי זורו44 »

ליקרוא למתקין "חאפר" על סמך אסטטיקה לא רציני.אותו מכשיר לכיוון לווין יכול להגיע לאלפיי שקלים.
כיוון צלחת אפשרי עם ממיר ומוניטור בגג אך זה ביזבוז של זמן.התקנה עצמית רצויה,ועלות התקנה
עצמית זה חצי מהמחיר.מקסימום תעזר במתקין לFINETUNING להוספת לווינים נוספים בעלות 200 שח.
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

יש מתקינים סופר מקצוענים שתענוג רק לראות אותם עובדים.
איכות התוצר יכולה להבטיח הנאה מהצפיה לזמן רב.
מנגד, אף אחד לא אמר שהתקנת אנטנה ללווין בודד היא תורה מסיני.
רבים הצליחו ונהנו מהתהליך.
אם יש לך חוש טכני ואתה אוהב להתקין בעצמך דברים - אל תחשוש.
אחרת - פנה למתקין מקצועי.

לשם התחלה - מומלץ לקרוא במדור המתחילים ובמדור אלבומי התמונות.

יורם
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
eddy
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי eddy »

תודה רבה
אגב התכוונתי לחאפרים לא בגלל האסטטיקה אלא כל ההתנהלות,מה עוד שהייתי זקוק לתמיכה שלהם לא היה למי לפנות.
אני עוסק במוסיקה ואולפני הקלטה,כבלים וציוד קצה זה אנחנו...כמובן שאצלנו מנסים לקבור אותם כמה שיותר עמוק.אבל קבלים שרצים על הקיר ומפצלים שתלויים באוויר זה חאפרי בעיני.
לפי מה שהתרשמתי בתהליך התקנת המערכת ,לא צריך תואר באסטרופיזיקה בשביל להתקין צלחת וממיר...
בכל אופן תודה על התמיכה
syaros
תותח על
תותח על

שליחה על ידי syaros »

אתה יכול להתקין לבד. אפשר לכוון ע"י ממיר וטלוויזיה על הגג.(כמו שקודמי אמרו).
אני התקנתי לבד.
חבר שלי גם התקין לבד.
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
vladimir97
תותח על
תותח על

שליחה על ידי vladimir97 »

אם כמו שאתה אומר אתה מבין טוב בחיבורים ויש לך חוש טכני, אין שום סיבה שתיעזר בשירותי טכנאי מתקין משום שלא תלמד מזה כלום.
כמה כללים לכיוון צלחת ולעיצוב הבטחון בכיוונים בהתחלה-
1. להחליט לאיזה לווין אתה מכוון ולוודא כי הוא נקלט בארץ - רצוי עמוס או הוטבירד בהתחלה.
2. לברר את הנתונים לגבי הלווין , החשוב ביותר - זווית הגבהה, ועוד שני נתונים חשובים והם - זוית ה-LNB (קיצוני ימינה או שמאלה - יכול להיות גם איפשהו באמצע אבל עם זה תשחק אחרי שתקבל סיגנל לקבלת עוצמה אופטימלית), אזימוט - לאן הצלחת מסתכלת(אפשר לדעת לפי מצפן). נתונים כאלה תקבל מהאתר satlex.
נתון נוסף חשוב הוא תדר קליטה לאותו הלווין, מס' התדר , קיטובו (V\H) ו-SYMBOL RATE, את אלה תוכל לקבל מהאתר lyngsat.
כמובן שיש אתרים נוספים אבל אלה שציינתי הם המומלצים.
3. מחברים כבל איכותי ותקין ישירות מה-LNB ולכניסת הממיר ללא קונקטורים ומפצלים בדרך (את אלה שמים אחר כך).
4. מכוונים את הממיר כשהוא מחובר לטלויזיה לתדר הרלוונטי בלווין הרלוונטי וצופים בסקאלה.
5. מחזקים את זוית ההגבהה הנתונה על הצלחת (יש בד"כ סקאלה על הצלחת עצמה לקביעת זוית ההגבהה, לא תמיד זה מדויק עקב רגל עקומה או מקום התקנה לא ישר ב-90 מעלות, רצוי לדאוג שיהיה כזה), ומתחילים להזיז את הצלחת ימינה ושמאלה בדגש על האזור המקורב אליו אמורה לפנות על פי האזימוט תוך הסתכלות על הפסים והאחוזים בטלויזיה. עם קבלת QUALITY, אתה במקום, ויכול רק לבצע הזזות זעירות ביותר(!) לצדדים, בזוית וב-LNB, עד לקבלת קליטה אופטימלית ולאחר מכן מחזקים הברגים.
CubeRevo 250HD, IPBOX 250S PVR, Dreambox 500 x 2, 13E,4W,5E,75E,9E
שלח תגובה