אכן, חדשות מעולות. סוף סוף משהו זז.
אני מניח שנבחרה חברה צרפתית, כי בארץ נבחרה שיטת mpeg 4, והצרפתים הם בין היחידים שיש להם ניסיון (קטן אמנם) בשיטה זו.
אני מבטיח לך שיש הרבה חברות שמבינות ב-MPEG4. החברה שנבחרה נבחרה כי "מישהו מכיר מישהו", או כי "מישהו הבטיח משהו למישהו", או כי "מישהו נתן משהו למישהו" וכדומה...
כמו שעובדים בישראל.
אין שום קשר לשידורים בלווין עמוס. זה לא בא במקום עמוס, אלא במקום משדרים אנלוגיים.
תחנות ממסר קולטות את השידור מעמוס ומעבירות אותו הלאה. אצלי בבית אני יכול לקלוט מהאנטנה 2 תדרים של ערוץ 2 למשל, ויש ביניהם הבדל בזמנים, כי אחד מקבל שידור מהלווין.
אני לא מאמין שיורידו מהלווין. לפי תכתובות אימייל שלי עם הרשות השנייה הם לא הזכירו שום כוונה להוריד שידורים מהלווין. הרעיון הוא לחסוך במשאבים המשמשים היום לשידורים הקרקעיים האנלוגיים.
הכיסוי הקרקעי אף פעם לא מכסה 100% מתושבי המדינה, ולכן השידור הלוויני יהיה נחוץ, אם המדינה רוצה לאפשר לכולם לקלוט את הערוצים הציבוריים.
"אם המדינה רוצה לאפשר לכולם לקלוט את הערוצים הציבוריים" - המדינה לא "רוצה" כלום. ראה עדוץ 10 שלא משודר באנטנה. עכשיו גם מבטלים כנראה את הפטור שנתנו לקשישים מאגרת הטלויזיה. אין "מדינה" אלא אוסף של אינטרסים מנוגדים - כלכליים ופוליטיים.
אם למדינה באמת היה אכפת, כבר מזמן יכלו לחייב את כל חברות הכבלים והלויין לשדר חינם או בתשלום נמוך מאוד את חבילת הערוצים שעכשיו ישודרו בדיגיטלי הקרקעי (עכשיו מדברים שוב על חבילת בסיס מוזלת בספקים אלה).