כמה זמן צלחת לויין עובדת ? מתי צריך להחליף ?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
angelo
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי angelo »

מה הסיפטומים להזדקנות צלחת ? כל כמה שנים צריך לעשות התקנה חדשה ?
( אני גר באיזור החוף )
zeev
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי zeev »

שלום
צלחת לוויין יכולה לעבוד הרבה שנים בתנאי שמתחזקים אותה .
לגבי אלה הגרים באיזור החוף זה תלוי האיזה חומר עשויה הצלחת אלומיום,פח מגולבן,פיברגלס וכדומה. גם טיב הצבע וכן היצרנים.

זאב
MAYDASSA
מתקין
מתקין

שליחה על ידי MAYDASSA »

באיזור החוף צלחת יכולה להחזיק 10 שנים ללא בעיה ואפילו יותר
angelo
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי angelo »

מה הכוונה "מתחזקים אותה " ... מה אני אמור לעשות כל שנה ? איך מתחזקים בהנחה שאני לא בעל מיקצוע ולא בעל חוש טכני מפותח על מנת לפתוח ת'קופסה ולבדוק את חיבורי החוטים לצלחת , אנא הסבר
סמל אישי של משתמש
moss81
תותח על
תותח על
Has thanked: 1 פעם
Been thanked: 3 פעמים

שליחה על ידי moss81 »

לדעתי כבעל צלחת לויין זה 4 שנים זה אומר לראות שאין לכלוך רב על הצלחת לבדוק שלא שהדייסק (המיקסר) מחובר כראוי לצלחת ולוודא לפני החורף שלא חודרים אליו מיים , לבדוק שהחוטים שיוצאים מהעיניים (lnb) תפוסים ולא רופפים מה שיכול לגרום לניתוק מהעין
(lnb), לראות שהצלחת עומדת יציב על הרגלית ואף אחד לא תפס עליה משהו .
וזהו מקווה שעזרתי בקצת
צבי10
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי צבי10 »

עוד פרט חשוב להארכת חיי צלחת עשויה מפח: הורדת כתמי החלודה עם בד שמיר עדין וצביעתה בצבע מט משי שאינו מכיל עופרת וכרומטים.
sathack
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sathack »

אמנם הצלחת עצמה אינה יקרה, וניתן להחליפה אם היא מחלידה (כבר לא קורה כל כך בצלחות החדשות), אולם החלפה כזו בעצם מצריכה התקנה מחדש, ולכן עלותה הגבוהה.

כאשר מזהים ירידה באיכות הקליטה או שערוצים מסוימים נעלמים לגמרי - יש להזמין כיוונון מחדש ובדיקה של הציוד בהזדמנות זו. כמעט לכל לווין יש ערוצים שנקלטים כאן חלש יותר, וברגע שאתה מאבד קליטה בהם אתה יודע שצריך כיוונון או בדיקה.
שלח תגובה