תעשה השוואה בין המפות כיסוי,תראה שלגבי האלומה של מדגסר,m8m8 @ 18/12/2008, 21:41 כתב: הלווין הישן יותר חלש
האיזר כיסוי יותר חלש,בלווין החדש,

חשבתי שעד צלחת של 120ס"מ לא צריך אישור מהעיריה ומועד הבית כל עוד הצלחת מותקנת בצורה שלא תפריע לקולטים של דודי השמש או להתקנת צלחות אחרות ע"י דיירים נוספים..רמי.א @ 19/12/2008, 12:10 כתב: מה כדאי לעשות?
אחרי שהעייריה או המועצה המקומית ובבית משותף הוועד בית ובבית פרטי בעל הבית, שממנה אתה משכיר,מסכימים שתתקין שם צלחת לווין פרטית,
עדיף שתשאר בהוטבירד,
כי לא נראה לי שיהיה ערוצים פתוחים בשפה האנגלית,בלווין יוטלסאט W2M,כי הלווין יוטלסאט W2M לא נותן לתוספת ללווין יוטלסאט W2,אלא שזה תחליף ללווין יוטלסאט W2,

מבחינת חוק,למשל בעיר מודיעין,זה גם יכול להיות במקום אחר,dreamie @ 19/12/2008, 16:19 כתב: חשבתי שעד צלחת של 120ס"מ לא צריך אישור מהעיריה ומועד הבית כל עוד הצלחת מותקנת בצורה שלא תפריע לקולטים של דודי השמש או להתקנת צלחות אחרות ע"י דיירים נוספים..

תודה על התשובה המפורטת. לא זלזלתי בחוק, המתקין אמר לי שזה רכוש שלי פרטי ושלא צריך אישור בגודל הזה. מקצת חיפושים שעשיתי בנט ראיתי שצריך אישור מיוחד רק בגדלים מעל 120 (בפורום של תרבות הדיור) לכן חשבתי שזה בסדר.רמי.א @ 19/12/2008, 21:32 כתב: מבחינת חוק,למשל בעיר מודיעין,זה גם יכול להיות במקום אחר,
אסור לך בלי אישור מיוחד מהעיריה ואו מהמועצה המקומית להתקין צלחת לווין שהראש צלחת לווין לקליטה שלה מעל 60 סנטימר,שזה אומר שאסור עם כל חלקי הצלחת לווין מעל 1.2 מטר,
וגם אסור בלי אישור מיוחד מהעיריה ואו מהמועצה המקומית,באותו גג בית שני צלחות לווין לקליטה,אחת פרטית ואחת של YES,
וזכותה של העירייה מתי שהיא רוצה לאכוף את החוק הזה,
כי לפי חוק הבניה,
מותר מבלי לבקש רשות מהמועצה המקומית או מהעירייה,
על גג אחד רק צלחת לווין אחת לקליטה,כי רשום צלחת ולא צלחות,
החוק לא מבדיל בין צלחת לווין לקליטה של YES לבין צלחת לווין לקליטה פרטית,ולכן מבחינת החוק,צלחת לווין לקליטה של YES,תחשב כצלחת לווין לקליטה,
החוק אומר 1.2 מטר קוטר צלחת לווין,ולא קוטר ראש הקליטה של הצלחת לווין,
http://www.saf.co.il/noa/law_619
ראה בבקשה סעיף 266.א.1,
לגבי ההגדרה של צלחת קליטה,לפי החוק במדינת ישראל,
http://www.moc.gov.il/new/documents/leg ... n/b-82.pdf
דרך תוכנת אקרובט ראדר עמוד 65,
ותראה שהחוק לא מבדיל בין צלחת לווין לקליטה פרטית לבין צלחת לווין קליטה של YES,(בעל זיכיון של שידורי טלוויזיה,)
וגם תראה שההגדרה של צלחת לווין בקוטר 1.2 מטר,זה לרבות התקן האנטנה,שבמקרה הזה זה התקן הצלחת לווין,כמו מנוע בסיס,גב,
אז במצב כזה לפי הערכה שלי,הראש צלחת לווין לא יהיה מעל 60 סנטימטר,
אני באופן אישי הייתי מעדיף שישנו את החוק הזה,ושכן תהיה הבדלה בין צלחת לווין לקליטה פרטית לבין צלחת לווין לקליטה של בעל זיכיון של שידורי טלוויזיה,כמו למשל צלחת לווין של YES.
ושמותר יהיה גם ראש צלחת לווין כולל 1.8 מטר.
אבל אם החוק לא מעניין אותך,תעשה בנושא זה מה שנוח לך,