מה החסרונות של HTPC מול ה-DM 800 / 8000

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
MarioMan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי MarioMan »

י א,

מה החסרונות של HTPC מול ה-DM 800 / 8000 (בתחום הלווין בלבד. נתעלם כרגע מהעובדה ש-HTPC משמש גם לדברים אחרים) ?

לפני מה שאני יודע ל-HTPC מבוסס Windows כרגע אין תמיכה עובדת ב-CCCAM.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 11 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

תראה, יש ברשותי גם HTPC וגם דרים 800. החיים עם ה 800 הם חוויה שונה לגמרי.

קודם כול הבעייתיות של קודקים. מה שלא תעשה ואיך שלא תסובב, ה HTPC לא עובד חלק עם קודקים H264. מעבר בין ערוצים פתאום מקפיץ את ה CPU לשמיים והתמונה מקרטעת עד כדי תקיעת המחשב כולו.

ב 800 אין שום בעיה מהסוג הזה. מעבר ערוצים חלק. אין גמגומים וקרטועים. כל מיני תוספות והקלטות עובדות חלק. רק לשבת עם השלט ביד ולהתענג.

כמובן ל HTPC יש יכולות אחרות שאינם ב 800 והפתרון הוא שילוב של שניהם אך ללא הצורך בכרטיס קליטה לוויני.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
Rittberg
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Rittberg »

י א @ 15/1/2009, 15:50 כתב: כמובן ל HTPC יש יכולות אחרות שאינם ב 800 והפתרון הוא שילוב של שניהם אך ללא הצורך בכרטיס קליטה לוויני.
האם ניתן לקלוט דרך ה - DM 800 / 8000 ולצפות דרך ה - HTPC בשידור חי (אולי VLC ....) ?
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

סטרים מה800 למחשב? לא ניסיתי
sickboy666
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sickboy666 »

אפשר להריץ את ה CCcam גם ב WINDOWS. דורש קצת זמן והתקנות אבל תוך שעה יש לך את הכל פיקס.
ישנה תוכנה (דומה ל VMWARE) שמריצה את הלינוקס בתוך ה WINDOWS. אפילו לא דורשת הרבה זכרון.
תמונה
ttt
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי ttt »

Sickboy, האם יש לך חומר או קישור לנושא CCCAM על WINDOWS?
sickboy666
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sickboy666 »

http://www.andlinux.org
אתה מתקין את הלינוקס כתוכנה בתוך ה WINDOWS. ואז מתקין את ה CCcam בתוך הלינוקס בשיטה הרגילה. אין צורך לפתוח פורטים אם אתה עובד כ CLIENT בלבד. אם אתה צריך אותו כשרת, תגדיר פורטים חיצוניים ל ANDLINUX.
אתה צריך עוד תוכנה קטנה שתגשר בין ANDLINUX לכרטיס הלווין שלך. לא זכור לי השם עכשיו. אבל בטח עוד מישהו יגיב כאן. :huh:
עוד אופציה היא להשתמש ב VMWARE , להתקין עליו לינוקס ושוב לגשר בינו לכרטיס לווין.
זה עובד ב 100%. בדוק. אפילו פותח את ערוצי ה HD חלק, ללא עומס רב על המעבד. המחשב שנבדק עליו לא היה חזק במיוחד.
יש כאן מישהו בפורום שבדק את זה גם אצלו בבית ויכול לתת לכם הסברים יותר מדוייקים ממני. בטח יגיב בקרוב. ;)
תמונה
סמל אישי של משתמש
awazil
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי awazil »

י א @ 15/1/2009, 15:50 כתב: תראה, יש ברשותי גם HTPC וגם דרים 800. החיים עם ה 800 הם חוויה שונה לגמרי.

קודם כול הבעייתיות של קודקים. מה שלא תעשה ואיך שלא תסובב, ה HTPC לא עובד חלק עם קודקים H264. מעבר בין ערוצים פתאום מקפיץ את ה CPU לשמיים והתמונה מקרטעת עד כדי תקיעת המחשב כולו.

ב 800 אין שום בעיה מהסוג הזה. מעבר ערוצים חלק. אין גמגומים וקרטועים. כל מיני תוספות והקלטות עובדות חלק. רק לשבת עם השלט ביד ולהתענג.

כמובן ל HTPC יש יכולות אחרות שאינם ב 800 והפתרון הוא שילוב של שניהם אך ללא הצורך בכרטיס קליטה לוויני.
בד"כ ממיר , לאו דווקא ה800 , הוא יותר נוח ממחשב לצפייה בTV . אני גם יש לי HTPC וכעת אני משתמש בו רק לסרטי HD שמוריד מהאינטרנט . בהתחלת הHD לא היו ממירים עם שיתוף ו HD והייתי צריך את הממיר הלוויני שמותקן במחשב בכדי לצפות בערוצים בודדים . כעת זה דבר לא רלוונטי אחרי ה800 והIPBOXHD ממש לא צריכים HTPC לצפייה בTV , מצד שני אני מאוד ממליץ למי שאין לו HTPC לקנות/להרכיב אחד כי זה תענוג אמיתי לצפות ב HD בסרטים חדשים שאחרי שנה ויותר עולים למסכי החבילות השונות .
פתאום איכות הdvd הפכה לגרועה

IPbox9000HD plus ,DreamBox 800HD PVR , mutant 200s , dm500s
motorized 1.8m dish + 1.6m = 4w 7w 13e 26e
hrami2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי hrami2 »

אכן אני מאשר כמעט את כל מה ש SICKBOY רשם
ה CCCAM עובד יפה בINDOWS
יש ברשותי ממיר S2-3600 ועובד השי**ף מצויין
ערוצי HD לא כולם עבדים חלק נגיד MTVHD מתנגן יפה עם בריחה בין התמונה לסאונד
ויש ערוצי HD שרואים תמונה שמתחלפת כל 40 שניות
לגבי ערוצים רגילים עובד פצצה יתכן כי זה נגרם כתוצאה שהממיר הוא USB

אשמח אם יא שהבנתי שיש לו ממיר כזה (או היה ) יסביר
אולי משהוא בהגדרות או קודקים

תודה
ttt
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי ttt »

נדמה לי שכאן מדברים על CCCAM ללא LINUX. מישהו ניסה?

http://www.cardserver.org/cardsharing/s ... php?t=9562
Rittberg
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Rittberg »

י א @ 15/1/2009, 15:50 כתב: תראה, יש ברשותי גם HTPC וגם דרים 800. החיים עם ה 800 הם חוויה שונה לגמרי.

אולי באיחור אולם היום היה לי יותר זמן להתיחס לנושא, אלה הם דברי וזאת על בסיס ניסיוני האישי וכמתענין בערוצי HD בעיקר, כאחד שנמצא עם HTPC מעל 11 שנים וברשותי גם ממיר HD ואחרי שצפיתי/בחנתי את ה - DM800 אצל חבר אני יכול לומר שאכן החיים עם DM800 נוחים יותר לצפיה בערוצים השונים....
אולם האם הוא מנצח בנוקאוט את המחשב, ודאי שלא אולי בנקודות בלבד.

היתרון הבלעדי שאני מוצא הוא הזמן הקצר יותר משמעותית במעבר בין הערוצים השונים. אם לדוגמא לוקח ל DM800 - מספר שניות (2-3 ) למעבר בין הערוצים השונים, אצלי במחשב מדובר על 8 -15 שניות.

אם כך מה "הסוד" ?, מעבר לקונפיגורציה שבזמנו הייתה חזקה מאוד ולימים אלה די ממוצעת, המחשב הזה מיועד אך ורק לתפקיד זה. לא מותקנת בו כל תוכנה שאיננה דרושה לתיפקודו כ - HTPC , מותקנים הקודקים, התוכנות והדריברים לא תמיד האחרונים אלא אלה אשר מבטיחים את הביצועים האופטימלים. נכון לקח זמן של ניסוי ותהיה אולם תחזוקת המחשב כיום היא מינימלית ביותר.
אין התרסקויות,אין גימגומים והתמונה זורמת וחלקה גם ב - H264.
מעבר ליתרונות הנוספים של המחשב אשר הוזכרו ע"י החברים , אצלי המחשב משמש גם Scaler/Processor משוכלל למקרן דבר ש- DM800 איננו יכול לבצע.
יתכן שבמידה והיה ניתן לראות את סטרים מה800 ישירות למחשב, הייתי שוקל כן לשלב רק מפאת היתרונות של מהירות החלפת הערוצים.

מצורף צילום של ביצועי המחשב בהחלפת ערוצי HD עם כל התוכנות "מסביב"....
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
smarg
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי smarg »

זה מעניין. למה כזה הבדל נמעבר ערוצים בין מחשב לממיר שהוא גם כן סוג של מחשב, עם מעבד מערכת הפעלה וכו. האם זה בגלל הבדלים ארכיטקטוניים בין לינוקס וחלונות? לא נראה לי. כנראה שהבעיה היא בתוכנות צפייה ל PC - הן לא עובדות בצורה אופטימלית
לווינים: 13E - 4.8E - 4W - 75E
חומרה: HTPC, SKYSTAR 2
תוכנה: תוכנה שלי פרטית לצפיה בשידורי לווין, VISTA
erez001
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי erez001 »

תלוי בד"כ בתוכנה - לי (בלינוקס) שתי תוכנות שאני משתמש בהם. לאחת (VDR) לוקח כשניה להחליף ערוץ. לשניה (MYTHTV) כ 5 שניות (אבל בה אני בד"כ לא צופה בשידור חי)
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

אצלי המחשב משמש גם Scaler/Processor משוכלל למקרן דבר ש- DM800 איננו יכול לבצע.

ה 800 מבצע סקיילינג מצוין ל 1080i.

אצלי במקרן וגם על מסך LCD 32 אין בכלל תופעת הקווים השבורים של interlace.

מעבר ערוצים פתוחים ב 800 הוא כמעט מיידי ולא 2-3 שניות כפי שציינת.

אני ב HTPC משתמש במקודד של cyberlink במצב של קידוד בחומרה עם כרטיס 3750HD וכמעט כל מעבר ערוץ HD דורש סגירת התוכנה ופתיחתה מחדש כי ה CPU עולה לשמיים והתמונה מתחילה לגמגם ואם אתן לזה להמשיך המחשב יקרוס.

יתכן שאם הייתי משתמש לא בחומרה אלא במעבד אז היה מצב שונה אבל אני לא אוהב מחשב ב 100% CPU.

אבל כאשר צופים בערוץ ולא מזפזפים כל הזמן אז בהחלט המחשב עובד טוב ונותן גם את כל שאר היכולות כמו גלישה באינטרנט וכו'
Rittberg
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Rittberg »

"ה 800 מבצע סקיילינג מצוין ל 1080i."
כוונתי ל - 1080P .

"מעבר ערוצים פתוחים ב 800 הוא כמעט מיידי ולא 2-3 שניות כפי שציינת."
כוונתי הייתה לערוצים ה"לא" פתוחים.

"....עם כרטיס 3750HD וכמעט כל מעבר ערוץ ...."
כנראה שזאת הבעיה, אצלי האצת החומרה נעשית חלקית ע"י כרטיס המסך + עזרת המעבד - לעולם לא מגיע ל - 100% נע בטווח של 40-70% .

הצילום אשר צורף למעלה מראה זיפזופ רצוף של כ 12 ערוצי HD (לא פתוחים) אחד אחרי השני ללא כל בעיה.

האם ניתן לבדוק אפשרות של צפית סטרים מה DM800 ישירות למחשב ?
תודה.
שלח תגובה