אני לא קולט חלק מהתחנות הגרמניות כגון 3SAT באסטרה1 ושמעתי שיש שינוי ...
מה צריך לעשות כדי לקלוט את התחנות האלה?
עד עכשיו קלטתי היטב את כל התחנות (יש לי צלחת 180 עם מקלט מגנום).
למוני הכיוון אצלך לא טוב . התדר של WDR טענת שלא נקלט. חייב כיוון עדין ושינוי בפוקוס של הצלחת לקליטה מקסימלית. אפשר לשפר קליטה גם על ידי שימוש בפיד מיוחד ויקר. לגבי מיקום בארץ- לא משנה אם הצלחת נמצאת באיזור העמקים או השפלה אמורה להתקבל אותה איכות קליטה. הכי חשוב גם מיקום טוב של הצלחת בשטח פתוח מול ומצידי הצלחת. ובכל זאת למרות שאצלי המיקום אינו אופטימלי אני קולט תדר זה 24 שעות ביממה. הכל עניין של כיוון עדין ושינוי בפוקוס של הצלחת. אני לא משתמש בLNB יקר של 4 יציאות. זינוול שתי יציאות שיפר קליטה 2
אחוז בהשוואה לאינווקום יציאה אחת.
אתמול סרקתי מחדש את הלויין הזה 19.2 ואני מוכרח להגיד שזוהי אכזבה אם בעבר הקליטה היתה סבירה והיה הרבה מה לראות כעת הקליטה בחלק מהתדרים עצומה אבל פשוט אין מה לראות כי 95% הפך להיות מקודד.. וללא שתוף לא ניתן לצפיה. מדי פעם אני לוקח עדכון שותף[דיאבלו] אך לא תמיד הדבר צולח.האמת שאני מתחילל לחשוש שלא ירחק היום ולא יהיה מה לראות.התחנה היחידה המקודדת שניתנת לצפיה הינה הMEZZO ברגע שזאת תסגר כלו כל הקיצים!
את התחנות הללו אני קולט .הכונה באופן כללי על כלל התחנות שהיו פעם פתוחות[מפולין ,גרמניה,צרפת, הולנד ועוד] והכונה גם ללוינים כמו ה13.0 שמלא בזבל נוראי ופרט לכמה תחנות רסמיות[RAI+MEDIASET] מאיטליה כבר גם בו אין מה לראות!פעם ההיתי ממלא את רשימת הפייבוריט שלי בכמה אלפים היום בקושי כמה עשרות.יאוש!!