אם ברשותי צלחת ובה 3 LNB, כשאני מעוניין לפצל את האות מ- 4W - עמוס ל- 6 נקודות בבית (יורד לי מה - LNB של 4W כבל נפרד לתוך הדירה), באיזה מפצל עליי להשתמש (אלו רק דוגמאות ואשמח לרעיונות נוספים)?
יש לציין שאורך הכבל בין הצלחת מהגג ועד לדירה שלי הוא כ- 20 מטר ובתוך הדירה יש 6 קווים ישירים לארון התקשורת, כשהארוך ביניהם הוא כ- 15 מטר. האם עליי להשתמש בנוסף גם במגבר כלשהו?
אם כבר ראית את האשכול שלי... אז התשובה היא בפנים.
מצב כמו שאתה מתאר לא יהיה אפשרי.
ואורי וארז רשמו שם בפירוט מה הבעיה.
אין לי בעיה לחזור על שוב פעם.. אבל עדיף ללמוד מהמורים ולא מהתלמידים....(((:
תכנס שוב פעם לאשכול שלי ותקרא שוב פעם את התגובות. אם עדיין מתקשה. שלח עוד הודעה.. ואני אנסה להבהיר לך ממה שהבנתי.
ממיר Optibox Panthera HD
מחובר להוטבירד, נילסט ועמוס
אם אתה מעוניין לראות בכל הטלוויזיות את מבחר הערוצים מכל שלושת הלווינים הפתרון הוא בLNB מרובה יציאות לכל לווין.
כמו כן חיבור כל ממיר לכבל נפרד שיורד מהגג המחובר לדייסק .
יש הנחות אולי לגבי עמוס (בעניין הLNB והמפצל) אבל עדיין המון כבלים שחייבים לרדת מהגג.
invisble_man - מצב כמו שאני מתאר לא יהיה אפשרי - למה?
כמו שציינתי (אולי לא פירטתי מספיק) - יורדים לי מהגג 2 כבלים - אחד מהדייסק אותו אני לא מעוניין לפצל ואחד מה- LNB של 4W אותו אני מעוניין לפצל - כמו שכולכם ציינתם, אין בעיה לפצל את האות מעמוס.
שאלתי היא -שאלתי היא - האם אני אכן צודק והדבר אפשר ובאיזה מפצל עליי להשתמש (ישנן מספר דוגמאות שהבאתי למעלה).
אציין שוב את עניין המרחק - אורך הכבל בין הצלחת מהגג ועד לדירה שלי הוא כ- 20 מטר ובתוך הדירה יש 6 קווים ישירים לארון התקשורת, כשהארוך ביניהם הוא כ- 15 מטר. האם עליי להשתמש בנוסף גם במגבר כלשהו?
MAYDASSA @ 25/2/2009, 12:40 כתב:
אתה יכול לפצל את הכבל באיזה מפצלים שאתה רוצה אליפו כמה מפצלים על כבל אחד ,רק יש צורך להוסיף מגבר
מה הכוונה שלך ב"איזה מפצל שאתה רוצה"? ברור שלא כל מה שהוא רוצה מתאים.
יותר ספציפי: למה להשתמש במפצל שבכוונה מוריד dB 20(כמו בקישורים שהבחור נתן) ואחר כך לשים מגבר ???
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
syaros - כן, ידוע לי שאזדקק ל- 6 ממירים... :-) אבל תודה על ההבהרה...
האמת שלא שמתי לב שהמפצלים שמצאתי מחיתים. מה לגבי זה?
בכל השאר יש אכן ציון של רמת ה- DB של ההנחתה...
לגבי המפצל שאתה הפנת אליו - איך ואיפה משיגים אותו? האתר כולו ברוסית.
teenet,
השאלה שלך היא בעצם מה ההבדל בין מסעף למפצל.
מפצל, לוקח את אות הכניסה ומפצל את זה באופן שווה בין כל היציאות (לכן רשמו לך שאתה צריך מגבר). לדוגמא: מפצל ל-2, מנחית את האות לכל מוצא בכחצי מהסיגנל המקורי (כ-3dB באופן תאורטי, במציאות מעט יותר).
מסעף, מפצל את האות באופן שווה לכל המוצאים (עם ניחות גדול, בדוגמא ששלחת - 20dB) ומעביר את האות + מתחים (עם ניחות קטן, שלא מפורט בתמונה) למוצא out. לדוגמא: אם יש בניין שרוצים לפרוס, בכל קומה שמים מסעף, שה-out שלו יהיה ב-in של הקומה האחרת. כל הדירות בקומה יחוברו ליציאות עם הניחות הגדול (20dB).
לכן - אתה צריך מפצל ולא מסעף.
בעיה נוספת שיכולה להתעורר: איזה ממיר יעביר את מתח ההפעלה ל-LNB, והאם אין סכנה שמתח ממיר אחד לכיוון ה-LNB יכנס לממיר אחר דרך המפצל.
מה כוונתך ב"בעיה נוספת שיכולה להתעורר: איזה ממיר יעביר את מתח ההפעלה ל-LNB, והאם אין סכנה שמתח ממיר אחד לכיוון ה-LNB יכנס לממיר אחר דרך המפצל"?
מה קורה כשמתקינים לדוגמא בדירה 5 מיירים או יותר של יס? כולם מחוברים למפצל שנמצא בדירה והוא מחובר למסעף שנמצא בחדר המדרגות - לא?
שאלתי לגבי המתחים שאלה בפורום - ונענתי שאין בעיה.
בבניין עם צלחת מרכזית, יש ספק מתח שמספק את המתח ל-LNB.
היות וכך, בכל הממירים בבניין שמים DC block כך שזה מונע את יציאת מתח ה-DC מהממיר ל-LNB