כבל SCART
-
liomessi
- חבר פורום

-
neo99
- חבר פורום

מה מיוחד בכבל הזה. זה כבל הכי פשוט שהוט ויס נותנים בחינם. לאיפה מחברים אותו? לטלויזיה CRT ?
לטלויזיות השטוחות הכניסות הן מסוג קומפוננט או HDMI (דיגיטלי). השימוש היחיד שאני רואה לכבל הזה הוא כאשר הממיר שלך מוציא רק RGB בחיבור SCART ואז ניתן באמצעות הכבל הזה לחבר את הממיר למתאם RGB - קומפוננט:
http://cgi.ebay.com/SCART-RGB-to-YUV-Co ... 1|294%3A50
היום ניתן להשיג ממירי קומפוננט ל- HDMI במחיר סביר:
http://cgi.ebay.com/Component-Video-YUV ... 1|294%3A50
לטלויזיות השטוחות הכניסות הן מסוג קומפוננט או HDMI (דיגיטלי). השימוש היחיד שאני רואה לכבל הזה הוא כאשר הממיר שלך מוציא רק RGB בחיבור SCART ואז ניתן באמצעות הכבל הזה לחבר את הממיר למתאם RGB - קומפוננט:
http://cgi.ebay.com/SCART-RGB-to-YUV-Co ... 1|294%3A50
היום ניתן להשיג ממירי קומפוננט ל- HDMI במחיר סביר:
http://cgi.ebay.com/Component-Video-YUV ... 1|294%3A50
- זורו44
- אחלה חבר

- marx04
- אחלה חבר

שלום ליאומסי,
אני משתמש בכבלי סקארט לסקארט כדי לחבר את הממיר ואת ה-DVD לטלביזיה (יש בה 2 כניסות סקארט).
כמו בכל דבר, יש רמות איכות שונות, גם בכבלים.
האם אפשר לראות הבדלים בתמונה או לשמוע הבדלים בצליל בין שני כבלים באיכות שונה ? אני מניח שכן, אם כי אני לא כל כך רגיש.
אם תחפש באינטרנט תוכל למצוא בארץ לא מעט חנויות שמתמחות בציוד לקולנוע ביתי, ושמוכרות כבלים סקארט לסקארט באיכויות שונות.
בדיוק בשבוע שעבר קניתי כבל סקארט לסקארט של חברת LEXSUS בחנות EXPRESS TV ברח' כצנלסון 37 גבעתיים.
כנס לאתר שלהם באינטרנט ותוכל לראות מבחר של כבלים.
בברכה,
אורי.
אני משתמש בכבלי סקארט לסקארט כדי לחבר את הממיר ואת ה-DVD לטלביזיה (יש בה 2 כניסות סקארט).
כמו בכל דבר, יש רמות איכות שונות, גם בכבלים.
האם אפשר לראות הבדלים בתמונה או לשמוע הבדלים בצליל בין שני כבלים באיכות שונה ? אני מניח שכן, אם כי אני לא כל כך רגיש.
אם תחפש באינטרנט תוכל למצוא בארץ לא מעט חנויות שמתמחות בציוד לקולנוע ביתי, ושמוכרות כבלים סקארט לסקארט באיכויות שונות.
בדיוק בשבוע שעבר קניתי כבל סקארט לסקארט של חברת LEXSUS בחנות EXPRESS TV ברח' כצנלסון 37 גבעתיים.
כנס לאתר שלהם באינטרנט ותוכל לראות מבחר של כבלים.
בברכה,
אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
-
neo99
- חבר פורום

בטלויזיה CRT ישנה אין סיכוי שתבחין בין כבל פשוט לכבל יקר - לא בסאונד ולא באיכות התמונה. לכן חבל על הכסף- קנה כבל זול.
בטלויזיות החדשות אין כניסת SCART או ליתר דיוק - יש כניסות דיגיטליות איכותיות יותר הן מבחינת השמע והן באיכות התמונה - ז"א שרואים ושומעים בבירור את ההבדל ביחס לכניסות האנלוגיות. אבל גם פה אין הבדל של ממש בין כבל HDMI איכותי ופשוט.
בטלויזיות החדשות אין כניסת SCART או ליתר דיוק - יש כניסות דיגיטליות איכותיות יותר הן מבחינת השמע והן באיכות התמונה - ז"א שרואים ושומעים בבירור את ההבדל ביחס לכניסות האנלוגיות. אבל גם פה אין הבדל של ממש בין כבל HDMI איכותי ופשוט.
- marx04
- אחלה חבר

שלום לכולם,
ניאו99 לא מדייק.
יש בהחלט LCD-ים (ואני מניח גם פלזמות) עם כניסות סקארט (אם כי בהרבה אחרים אין כניסות סקארט, ומבחינתי זו יכולה להיות סיבה לא לקנות אותם).
נכון שיש בהם כניסות HDMI, אבל אם ב-DVD או בממיר אין יציאות HDMI (ויש יציאות סקארט), אז הפתרון המועדף הוא כבל סקארט לסקארט.
זו הסיבה שאצלי אני משתמש בשני כבלי סקארט - אחד לממיר, ושני ל-DVD.
האם להשקיע בכבל סקארט - סקארט איכותי ויקר ?
זה כבר ענין של העדפה. אני לא מבחין בהבדלים.
בברכה,
אורי.
ניאו99 לא מדייק.
יש בהחלט LCD-ים (ואני מניח גם פלזמות) עם כניסות סקארט (אם כי בהרבה אחרים אין כניסות סקארט, ומבחינתי זו יכולה להיות סיבה לא לקנות אותם).
נכון שיש בהם כניסות HDMI, אבל אם ב-DVD או בממיר אין יציאות HDMI (ויש יציאות סקארט), אז הפתרון המועדף הוא כבל סקארט לסקארט.
האם להשקיע בכבל סקארט - סקארט איכותי ויקר ?
בברכה,
אורי.
הפועל מרמורק אימפריה !
- IttaiM
- תותח על

1. זו הסיבה בגינה רכשתי את הפלזמה שלי.marx04 @ 20/4/2009, 14:25 כתב: 1) אם ב-DVD או בממיר אין יציאות HDMI (ויש יציאות סקארט), אז הפתרון המועדף הוא כבל סקארט לסקארט.
2) האם להשקיע בכבל סקארט - סקארט איכותי ויקר ?
אני די מגחך על אנשים שמקיעים קרוב ל-10K במסך ללא סקארט
ומתחברים אליו באמצעות כבל קומפוזיט (RCA) פשוט.
2. השקעתי קרוב ל-150 ש"ח (בחו"ל) בכבל סקארט איכותי.
ויש שיפור ניכר לעין באיכות התמונה.
בדקתי את זה באמצעות חיבור שני כבלי סקארט לסקארט וזיפזפתי ביניהם.
כל מקום הוא במרחק הליכה. אם יש לך את הזמן
- זורו44
- אחלה חבר