בעיה בקליטת ערוצים ספציפים
-
dg1990
- חבר פורום

יש לי 2 ממירים בבתי של פישר איתם אין לי בעיה ובהם ניקלטים הערצוים בצורה מצויינת, לא מזמן קניתי כרטיס TBS 8920 PCI DVB-S/S2 וחיברתי למחשב, עד כאן הכל לכאורה טוב, הכרטיס עשה סריקה על כמה לויינים שאמרתילו ומצא ים ערוצים ומראה את כולם בצורה מצויינת. עכשיו יש ערוצים ספציפיים - תדרים ספציפיים שהוא פשוט מיתעקש לא לראות ערוף LUXETV ב2 הלויינים שניסיתי, FASHIONTV גם לא מתאים לו, CTC הרוסי למי שמכיר לא רואה אף אחד מ3 האפשרויות הקיימות על לויינים שונים, הערוצים הישראלים 10 22.
אני לא מצליח למצוא תשובה הגיונית לבעיה, הערוצים ניקלטים מצויין על פי הפרמטרים שמראים הממירים האחרים ורק דרך המחשב הם פשוט לא קיימים הוא לא רואה אותם בכלל אפילו לא בצורה מאוד קשה שאז הייתי מבין שהוא פשוט לא טוב, מבחינתו הערוצים לא קיימים.
אני דיי כבר על סף יאוש , אשמח מאוד מאוד לעזרה.
תודה מראש ..
אני לא מצליח למצוא תשובה הגיונית לבעיה, הערוצים ניקלטים מצויין על פי הפרמטרים שמראים הממירים האחרים ורק דרך המחשב הם פשוט לא קיימים הוא לא רואה אותם בכלל אפילו לא בצורה מאוד קשה שאז הייתי מבין שהוא פשוט לא טוב, מבחינתו הערוצים לא קיימים.
אני דיי כבר על סף יאוש , אשמח מאוד מאוד לעזרה.
תודה מראש ..
-
simizhaks
- חבר פורום

-
dg1990
- חבר פורום

-
simizhaks
- חבר פורום

-
dg1990
- חבר פורום

-
simizhaks
- חבר פורום

-
dg1990
- חבר פורום

-
dg1990
- חבר פורום

-
simizhaks
- חבר פורום

-
dg1990
- חבר פורום

-
dg1990
- חבר פורום

-
MAYDASSA
- מתקין

-
dg1990
- חבר פורום

תודה על התגובה זה לא עזר אך יש לי היתקדמות קצת שונה בנושא.
העברתי את הכרטיס למחשב השני שלי, ושמה הכל עבד פיקס, הייתי לי גם בעיה עם הדייסיק קודם ובמחשב השני הכל עובד מצויין ..
חוץ מהבדלי חומרה למינהם (המחשב השני שבו הכל עובד ישן יותר) במחשב שהכל עובד יש וינדאוס XP,ובבעתי VISTA, התוכנה שבה הישתמשתי (DVBDREAM) היא אותה תוכנה בשניהם.
יש לכם כיוון חדש לאיך אני פותר את הבעיה או ממה היא נובעת לאור הנתונים החדשים?
תודה על העזרה
העברתי את הכרטיס למחשב השני שלי, ושמה הכל עבד פיקס, הייתי לי גם בעיה עם הדייסיק קודם ובמחשב השני הכל עובד מצויין ..
חוץ מהבדלי חומרה למינהם (המחשב השני שבו הכל עובד ישן יותר) במחשב שהכל עובד יש וינדאוס XP,ובבעתי VISTA, התוכנה שבה הישתמשתי (DVBDREAM) היא אותה תוכנה בשניהם.
יש לכם כיוון חדש לאיך אני פותר את הבעיה או ממה היא נובעת לאור הנתונים החדשים?
תודה על העזרה
-
ariel
- תותח על

- יצירת קשר:
-
dg1990
- חבר פורום

-
dg1990
- חבר פורום

-
oreach
- חבר ותיק

צודק, שלפתי פתרון שמנסיון שלי עזר פה ושם בהתקנות שונות של כרטיסים, אבל אתה זכאי להסבר, ואולי לפתרונות נוספים לפני התקנת bios (שזהו תהליך מסוכן בפוטנציה, אם יש הפסקת חשמל באמצע, ואין אופציה בלוח האם להתאוששות ממצב כזה):
אם זה עובד על מחשב אחד ועל האחר לא, כאשר בשניהם אותה מערכת הפעלה (ששתיהן אני משער זהות ברמת העדכון שלהם למשל שתיהן - XP SP3), וכנראה אותו דרייבר (בהנחה שזה הדרייבר האחרון שהיצרן שם באתר שלו), אז צריך להסתכל מה יכול להיות שונה, בהנחה שהתקלה נובעת מהשוני בין המחשבים, ולאו דווקא בגלל תקלת חומרה שקיימת במחשב שאינו עובד.
אז ככה:
המחשב שונה (לוח אם, ערכת שבבים וכו'), הכרטיסים האחרים כנראה גם שונים, והדרייברים למערכות החומרה השונות גם כן שונים.
מה אפשר לעשות?
נסה את הפתרונות הבאים, ועבור לסעיף הבא רק עם הסעיף הנוכחי לא פתר את הבעיה:
1. אם לא נעשה עד כה, להוריד את ה-driver האחרון מאתר היצרן ולהתקין.
2. להסתכל במנהל ההתקנים (Device Manager) על מצב ההתקן (Device Status) (לחיצה כפולה על ההתקן), ולראות שהוא לא בהתנגשות עם התקן אחר.
3. להתקין את הדרייברים האחרונים של ערכת השבבים (chip-set) של הלוח.
4. לנקות את החריץ מאבק ולנסות "לחזק" את החיבור של הכרטיס לתוך החריץ (לפעמים הכרטיס לא נכנס עד הסוף, ונדרשת לעיתים מידה של כח).
5. לנסות לחבר את הכרטיס לאחד החריצים הפנויים האחרים (בעדיפות לאלו שקרובים יותר לערכת השבבים והמעבד, בדר"כ זה גם יוצא קרוב יותר לספק הכוח).
6. לעדכן את ה-bios של לוח האם.
7. למצוא מישהו מומחה שיסתכל על המערכת שלך ויבחן את הבעיה, אולי הוא יעלה על משהו שקשה לחשוב עליו מבלי שרואים אותו.
8. להחליף מחשב
מקוה שמשהו ממה שרשמתי יעזור לך.
בהצלחה, oreach.
אם זה עובד על מחשב אחד ועל האחר לא, כאשר בשניהם אותה מערכת הפעלה (ששתיהן אני משער זהות ברמת העדכון שלהם למשל שתיהן - XP SP3), וכנראה אותו דרייבר (בהנחה שזה הדרייבר האחרון שהיצרן שם באתר שלו), אז צריך להסתכל מה יכול להיות שונה, בהנחה שהתקלה נובעת מהשוני בין המחשבים, ולאו דווקא בגלל תקלת חומרה שקיימת במחשב שאינו עובד.
אז ככה:
המחשב שונה (לוח אם, ערכת שבבים וכו'), הכרטיסים האחרים כנראה גם שונים, והדרייברים למערכות החומרה השונות גם כן שונים.
מה אפשר לעשות?
נסה את הפתרונות הבאים, ועבור לסעיף הבא רק עם הסעיף הנוכחי לא פתר את הבעיה:
1. אם לא נעשה עד כה, להוריד את ה-driver האחרון מאתר היצרן ולהתקין.
2. להסתכל במנהל ההתקנים (Device Manager) על מצב ההתקן (Device Status) (לחיצה כפולה על ההתקן), ולראות שהוא לא בהתנגשות עם התקן אחר.
3. להתקין את הדרייברים האחרונים של ערכת השבבים (chip-set) של הלוח.
4. לנקות את החריץ מאבק ולנסות "לחזק" את החיבור של הכרטיס לתוך החריץ (לפעמים הכרטיס לא נכנס עד הסוף, ונדרשת לעיתים מידה של כח).
5. לנסות לחבר את הכרטיס לאחד החריצים הפנויים האחרים (בעדיפות לאלו שקרובים יותר לערכת השבבים והמעבד, בדר"כ זה גם יוצא קרוב יותר לספק הכוח).
6. לעדכן את ה-bios של לוח האם.
7. למצוא מישהו מומחה שיסתכל על המערכת שלך ויבחן את הבעיה, אולי הוא יעלה על משהו שקשה לחשוב עליו מבלי שרואים אותו.
8. להחליף מחשב
מקוה שמשהו ממה שרשמתי יעזור לך.
בהצלחה, oreach.