צרות עם שכנים

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
ניר
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ניר »

הגג הוא רכוש משותףת לפנהטוז אין שום בעלות עליו.
בזמני נתקלתי בדיוק באותה בעיה. עברתי דייר דיירת, החתמתי את כולם על אישורת והפנטהאוז לא יכל לעשות כלום.
ycontender
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי ycontender »

למה לשבור את הראש הנה לינק לחוק

http://www.tarbut-hadiur.gov.il/Default ... id=5#כבלים וצלחות קליטה בבית משותף [מנגן] [מנגן] [מנגן]
Life be in it
סמל אישי של משתמש
eabramov
אחלה חבר
אחלה חבר
יצירת קשר:

שליחה על ידי eabramov »

תתקין, ושילכו לחפש.... כל אחד במדינה הזאת חושב שהבניין שייך לאבא שלו...דיי נמאס!

תגיד להם שזאת זכותך ושאין להם מה לעשות בנידון, אם הם אומרים שהם "יתלשו" תגיד להם שהתקנת מצלמת WIFI שמקליטה 24 שעות ביממה את הצלחת ואם הם יעשו משהו לצלחת, הרי שזה יצולם ויתועד....נראה אותם! (בטח יגידו לך "לא מפחד משום מצלמות"....אבל בתכלס הם יפחדו ולא יגעו בצלחת :)
120 שנה אתה לומד...
120 שנה אתה יודע...
אבל בסוף אתה מת טיפש!
סמל אישי של משתמש
ahgi
תותח על
תותח על
Has thanked: 31 פעמים
Been thanked: 5 פעמים

שליחה על ידי ahgi »

מילה טובה לא עולה כסף
סמל אישי של משתמש
eli.racheli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli.racheli »

תעדכן אותנו איך נסגר הסיפור , חשוב שזה יהיה מתועד בפורום .
האימפריה בצהוב !
-------------
mutant 200 4w+7w+9e+13e dish 120 cm
optiboX 3800 dish gibertini 0.80 cm
Hlias sat
מתקין
מתקין
יצירת קשר:

שליחה על ידי Hlias sat »

1.תנסר את המנעול הישן ,ולאחר ההתקנה תתקין מנעול חדש שמור את המפתח אצלך

2.תבצע את ההתקנה בשעה 10 בבוקר רוב הדיירים בעבודה
neo99
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי neo99 »

החוק הוא פשוט. הוא קובע שיש לך זכות עקרונית להתקין צלחת, אבל מאחר וגג הבית שייך לרכוש המשותף - אם באסיפה כללית לא נקבע אחרת, רשאי וועד הבית לאשר(או לדחות) לך את ההתקנה.
בכל מקרה אתה חייב אישור של וועד הבית ו/או של האסיפה הכללית של הדיירים. ללא אישורם אתה משתלט על רכוש שלא בבעלותך ורשאי וועד הבית להוריד לך את הציוד שהתקנת.
לדיירי הפנטהוז אין שום מעמד מיוחד (הם דיירים רגילים).
אני משמש הרבה שנים כחבר בוועד בית עם 50 דיירים. הנושא הזה הוא בעייתי, שכן אין על מרבית הגגות מקום להתקנת צלחות פרטיות לכל הדיירים. כמו כן יש בהתקנת הצלחת הפרטית לא מעט סיכונים שרובם קשורים לאי פיקוח על איכות ההתקנה (נזילות בגג, סכנה של נפילת הצלחת בסופה ועוד)..
לאחר שמספר דיירים התקינו התקנות פיראטיות (ללא היתר מהוועד) החליט הוועד:
1. לנתק לאלתר את כל ההתקנות הפיראטיות.
2. להתקין מס' צלחות משותפות לכל הדיירים מכספי וועד הבית. במקביל הוחלט שלא לתחזק יותר את האנטנה האנלוגית - UHF המשותפת לדיירים.
3. לחייב כל דייר בעלות החיבור לדירה (מי שלא רוצה לא משלם).
4. ההתקנה של הצלחות והחיבור של הדיירים למערכת יעשה רק ע"י מתקין מורשה אחד שנבחר ע"י וועד הבית.

מניסיון זה עובד מצויין לשביעות רצונם של הדיירים (לא פשוט עם 50 דיירים).
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

שליחה על ידי הטכנאי קרמר »

מה זה מתקין "מורשה" מימי קיבל את התואר ?
איך אפשר להתקין מס' צלחות משותפות ? כאשר כול אחד רוצה משהוא אחר . אחד פולניה אחד רומניה לאחד יש 2 טלויזיות ולאחד יש 4
הצעירים רוצים רק כבלים .
רק הטכנאי קרמר
סמל אישי של משתמש
זורו44
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי זורו44 »

אולי הכונה למתקין שייש לו פרסום בדפיי זהב,או מדבקות על הצלחת.מורשה זה הגדרה לעוסק מורשה שמשלם מיסים כחוק.
כל עוד הכל מותקן בשושו בלי רעש וצילצולים, הסיכוי שלמישהו זה יפריע מזערי.הבעיה מתחילה כשייש נזקים בגג הבנין ושם כולם מאשימים את כולם, ורק הוועד סופג וצריך לטפל בברדק.
prince_amir
תותח על
תותח על

שליחה על ידי prince_amir »

NEO99'

יש רק בעיה אחת, ברגע שמישהו התקין צלחת ועברו 30 יום ממועד ההתקנה, אסור לוועד או לכל מישהו אחר לפרק את הצלחת הדבר נחשב גרימת נזק וחבלה לציוד, זה שהוועד לא עשה דבר זה בעיה של הוועד אבל לא ניתן לפרק צלחת של מישהו אחרי 30 יום, אלא אם תפנו למפקח המחוזי ותקבלו צו על כך.

הדבר דומה להשגת גבול, ברגע שמישהו פלש לשטח ולא פונה תוך 30 יום, הרי שיש הסכמה עם הדבר אלא אחרת לא מוסכם ויש לפנות על ידי צו של בית משפט
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish
תמונה
neo99
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי neo99 »

בתאוריה אתה אולי צודק. אבל פה זה מדינת ישראל!! ז"א שיש לקבוע עובדות ורק אח"כ.....
וועד הבית בעיקרון לא רוצה ליצור "מלחמת שכנים" לכן רק ניתקנו את הצלחות מהכבלים (כך גם נודע לנו מאוחר יותר למי הן שייכות).
הסברנו לדיירים (בעדינות ובנימוס) שלא כל אחד יכול להתקין אנטנה על הגג. ונימקנו למה. הצענו להם אלטרנטיבה לפיה הוועד יתקין צלחות טובות. מנסיוני, ממש לא היו לנו בעיות.
מעבר לכך, התדיינות משפטית עם וועד הבית נעשית בבית דין מיוחד לעיניני בתים משותפים. זהו בד"כ הליך קצר והנטייה הבסיסית של בית המשפט היא לתמוך בעמדת וועד הבית (כמי שמייצג את מכלול הדיירים ומעצם היותו נטול עניין אישי). לכן גם החלק המשפטי, במידה והיה נדרש לא היה לדעתי בעייתי.
avivi_r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי avivi_r »

neo99 חבל שכך אתה מתייחס לדיירים
neo99
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי neo99 »

AVIVI ,מה אתה רואה לשלילה בהתייחסותי לדיירים?
avivi_r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי avivi_r »

למה לנתק להם את הכבלים מהצלחות? למה לא לתת לכל אחד להתקין מה שהוא רוצה?
dmitrysh
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי dmitrysh »

הדבר דומה להשגת גבול, ברגע שמישהו פלש לשטח ולא פונה תוך 30 יום, הרי שיש הסכמה עם הדבר אלא אחרת לא מוסכם ויש לפנות על ידי צו של בית משפט

כלומר אם מישהו פלש לדירה שלי כשהייתי בחו"ל חודשיים אני לא יכול להעיף אותו קיבנימט מהדירה שלי אלא לפנות לבית משפט ועד שיחליט אני אמור לחיות ברחוב עם כל המשפחה?
נראה לך הגיוני שיש חוק כזה שנותן לגיטימציה לקביעות עובדות בשטח??
סמל אישי של משתמש
nirz
תותח על
תותח על

שליחה על ידי nirz »

dmitrysh - המצב שאתה מתאר הוא אכן מדוייק (ואני מסכים איתך שהוא גם מצער ביותר), ואפילו היו מקרים כאלו שהתפרסמו בעתונות.
תראה כאן:
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleL ... 02,00.html
neo99
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי neo99 »

avivi_r @ 30/8/2009, 19:20 כתב: למה לנתק להם את הכבלים מהצלחות? למה לא לתת לכל אחד להתקין מה שהוא רוצה?
לתת לכל אחד לשם מה שהוא רוצה - אין בעיה שיקנה בית פרטי ויעשה מה שבא לו.
ידידי, לא הבנת שזה בית מ_ש_ו_ת_ף !!!
אין לבניין גג בגודל אינסופי שבו יש מקום לכל אחד.
מעבר לכך, יש לנו בבניין 6 מחסנים במסגרת "הרכוש המשותף". שניים מהם הוקצו לאופניים ולעגלות ילדים ו- 4 מושכרים לדיירי הבניין. למה שמי שרוצה לעשות שימוש פרטי בשטח המשותף לא ישלם דמי שכירות? במה זה שונה מהמחסנים?
נראה לך שזה בסדר שיבוא דייר, בלי לשאול אף אחד ויתקין צלחת על הגג המשותף?
אתה יודע, בעצם אני טעיתי (מודה) זה מדינת ישראל - כל אחד עושה מה שהוא רוצה. למהמה???
avivi_r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי avivi_r »

למה שכמה דיירים יחליטו לי אם להתקין או לא זה הבניין שאני גר בו וזכותי להתקין צלחת-זכות בסיסית!
סמל אישי של משתמש
nirz
תותח על
תותח על

שליחה על ידי nirz »

avivi - כמו תמיד, הזכות שלך קיימת כל עוד היא לא פוגעת בזכותו של האחר.
כלומר, אם מדובר על בנין משותף של 8 דיירים, ויש מספיק מקום על הגג על מנת להתקין 8 צלחות - זכותו של כל דייר להתקין צלחת כרצונו.
אבל neo מדבר על בניין עם 50 דיירים, ומהכרותו את הבניין, אין על הגג מספיק מקום להתקנה של 50 צלחות, כלומר - אם אתה מממש את "זכותך" להתקין צלחת, אתה בפרוש פוגע בזכותו של שכנך להתקין גם הוא צלחת כזו. במצב כזה, הפתרון ש neo נתן לדיירים בהחלט צודק ומספק.
prince_amir
תותח על
תותח על

שליחה על ידי prince_amir »

ניר, תשובה לדבר כזה היא כן ולא, אולי הוועד יכול לנתק אבל ברגע שהותקנו הצלחות ולא נעשה דבר, צריך את הסכמת בעלי הצלחות כדי להוריד אותם.
אם אני הייתי בבניין משותף, התקנתי צלחת , ואחרי שנה בא הוועד והוריד לי את הצלחת, הייתי תובע את הוועד בבית דין לתביעות קטנות על גרימת נזק וחבלה לציוד, למה, כי ברגע שהוועד לא נתן לי התרעה על כך והדבר נשמך לאורך כלכך הרבה זמן בידיעתם שהיתה צלחת ורק אחרי שנה הם באו להוריד, הם לא יכולים לבוא ולטעון זה מפריע ומה אם כולם, ואם היה מדובר על בית של אדם שאין לו כסף לשלם ל YES או HOT והאנטנה המרכזית מנותקת והחיבור היחידי שלו לטלוויזה זה צלחת ? האם גם אז הוועד יכול לעשות מה שבא לו.
התשובה היא לא, הוועד צריך לפנות לדייר , ובמידה וזה לא מסכים לפנות למפקח המחוזי לקבלת צו, אחרת הוועד ישלם הוצאות התקנה חדשות כולל צלחת חדשה וכל האביזרים הנלווים במידה וגרמו נזק.
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish
תמונה
שלח תגובה