שירשור דייסיק
-
sergabram
- אחלה חבר

שירשור דייסקים כן יכול לעבוד. מומלץ ואך רצוי להשתמש בדייסקים של 8 כניסות (X8) כמו בתנונה בגלל הפרוטוקול 1.2.
אני אומר מראש שאין לי מושג איך עובד דרימבוקס, ההתקנת הנ"ל בוצתה לממירי טופפילד 5000 FE וOPENBOX 820-. אבל אני מקווה שהפטנט יעבוד גם עם דרים, כי נשתמש בפונקציות הבסיסיות בלבד: הגדרות דייסק רגיל והגדרות של צלחת ממונעת.
ביחד עם זאת אני רוצה לציין שכל משרשמתי למטה-פטנט בדוק ופעיל.
המתרה: לחבר 11 לוונים.
העיקרון: גם מנוע H-H וגם דייסק X8 של centauri עובדים באותו פרוטוקול- 1.2.
על הגג. יציאה של דייסק הרגיל מחברים לכבל שיורד לממיר. יציאה של דייסק X8 מחברים לכניסה 1 של דייסק רגיל. מחברים שמונה לווינים לדייסק של 8 ועוד שלושה לכניסות 2,3,ו4 של דייסק רגיל.
הגדרת ממיר:
לשלושת הלווינים המחוברים לדייסק רגיל מכוונים פורטים 2 3 4 (B C D).
לשמונת הלווינים המחוברים דרך דייסק X8 מגדירים את פורט 1 (A) בממיר. יוצאים מהגדרות דייסק.
נכנסים להגדרות מנוע 1.2 (motor, motorized disecq 1.2 וכו..)
בהגדרות המנוע בוחרים את תדר פעיל (חשוב!) ומתחילים בלחיצות קצרות להזיז את המנוע מערבה. ברגע זה הממיר "חושב" שהוא מזיז את המנוע, אבל בתחלס הוא באופן איוור עובר בין פורטים של דייסק X8. באותו רגע שממיר יגיע לפורט הנכון- הופיע סיגנל בסקלות. אז יש לשמור על המיקום (save position). לווין מכוון.
חוזרים לפעולה עוד 7 פעמים.
בהצלחה!
אני אומר מראש שאין לי מושג איך עובד דרימבוקס, ההתקנת הנ"ל בוצתה לממירי טופפילד 5000 FE וOPENBOX 820-. אבל אני מקווה שהפטנט יעבוד גם עם דרים, כי נשתמש בפונקציות הבסיסיות בלבד: הגדרות דייסק רגיל והגדרות של צלחת ממונעת.
ביחד עם זאת אני רוצה לציין שכל משרשמתי למטה-פטנט בדוק ופעיל.
המתרה: לחבר 11 לוונים.
העיקרון: גם מנוע H-H וגם דייסק X8 של centauri עובדים באותו פרוטוקול- 1.2.
על הגג. יציאה של דייסק הרגיל מחברים לכבל שיורד לממיר. יציאה של דייסק X8 מחברים לכניסה 1 של דייסק רגיל. מחברים שמונה לווינים לדייסק של 8 ועוד שלושה לכניסות 2,3,ו4 של דייסק רגיל.
הגדרת ממיר:
לשלושת הלווינים המחוברים לדייסק רגיל מכוונים פורטים 2 3 4 (B C D).
לשמונת הלווינים המחוברים דרך דייסק X8 מגדירים את פורט 1 (A) בממיר. יוצאים מהגדרות דייסק.
נכנסים להגדרות מנוע 1.2 (motor, motorized disecq 1.2 וכו..)
בהגדרות המנוע בוחרים את תדר פעיל (חשוב!) ומתחילים בלחיצות קצרות להזיז את המנוע מערבה. ברגע זה הממיר "חושב" שהוא מזיז את המנוע, אבל בתחלס הוא באופן איוור עובר בין פורטים של דייסק X8. באותו רגע שממיר יגיע לפורט הנכון- הופיע סיגנל בסקלות. אז יש לשמור על המיקום (save position). לווין מכוון.
חוזרים לפעולה עוד 7 פעמים.
בהצלחה!
1.1m-13E+16E+9E+4.8E+4W, 0.9m-53E, 1.1m-36E+31.5E, 1.1m-60E,1.1m-75E
Optibox Gekko HD' Mutant 200s, Optibox Panthera HD. ירושלים.
Optibox Gekko HD' Mutant 200s, Optibox Panthera HD. ירושלים.
-
thestalker
- תותח על

- Been thanked: 5 פעמים
-
sergabram
- אחלה חבר

-
thestalker
- תותח על

-
moradee
- חבר ותיק

סך הכל חברה הפורום נועד לעזור לשאר החברה שמעונינים לקבל מידע ולשאלתך
ניתן להגדיר ולשרשר דייסיק של שמונה יציאות עד ל32 לווינים איך עושים זאת
1-מוצאים מכל יציאה שבדייסק של השמונה חוט שמתחבר לדייסק של 4 יציאות
2-איך מגדירים אז כך בחלון הלווינים לדוגמה לווין 7W בכניסה מספר 1
הגדרה תהיה כך AA INPUT 1 עד BB
3-ןלעבור יציאה 2 INPUT לבחור את כניסת הדייסק של הארבע ולהמשיך לרוץ הלאה
ניתן להגדיר ולשרשר דייסיק של שמונה יציאות עד ל32 לווינים איך עושים זאת
1-מוצאים מכל יציאה שבדייסק של השמונה חוט שמתחבר לדייסק של 4 יציאות
2-איך מגדירים אז כך בחלון הלווינים לדוגמה לווין 7W בכניסה מספר 1
הגדרה תהיה כך AA INPUT 1 עד BB
3-ןלעבור יציאה 2 INPUT לבחור את כניסת הדייסק של הארבע ולהמשיך לרוץ הלאה
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
-
thestalker
- תותח על

-
moradee
- חבר ותיק

- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
דייסק 8 רגיל שתומך בפרוטוקול 1.1 באופן שה 4 הראשונים זה INPUT1 וה 4 השניים הם INPUT2 לא מאפשרים שרשור דייסקים.
דייסק שעובד 1.1 אמיתי, כלומר כל אחת מהכניסות מוגדרת כ INPUT1 עד INPUT8 כן יכול לקבל שרשור.
הסיבה היא שפרוטוקול 1.0 עובד עם שיטת פיקוד שנקראית COMMITTED ו1.1 עובד עם UNCOMMITTED.
צח - מי שלא מבין איך הדרים 800 עובד ואיך מגדירים דייסק מוזמן לבוא לקורס שיהיה בקרוב.
דייסק שעובד 1.1 אמיתי, כלומר כל אחת מהכניסות מוגדרת כ INPUT1 עד INPUT8 כן יכול לקבל שרשור.
הסיבה היא שפרוטוקול 1.0 עובד עם שיטת פיקוד שנקראית COMMITTED ו1.1 עובד עם UNCOMMITTED.
צח - מי שלא מבין איך הדרים 800 עובד ואיך מגדירים דייסק מוזמן לבוא לקורס שיהיה בקרוב.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
- erezb997
- אחלה חבר

היום החלטתי לעשות נסיון ולשרשר שני דייסיקים 1X4 לדייסיק 8 של EMP 168 כמו בתמונה שבתחילת האשכול. זה עובד! הבעיה היא שזה לא יציב ואני אסביר למה אני מתכוון: אחרי כמה מעברים מלווין אחד לשני פתאום יש איבוד של הסיגנל ואי יכולת לעבור לאף לווין. זה מצב שכאילו הדייסיק 8 והדייסיק 4 מאבדים את הקשר בינהם ולא מעבירים סיגנל. אם עושים BOOT לדרים, אז הסיגנל חוזר אבל שוב עד לפעם הבאה שזה קורה.
החומרה שעבדתי איתה היא:
DM500
2 דייסיקים 1X4 של APEX
דייסיק 1X8 מדגם EMP-Centauri P.168
יכול להיות שזה קורה בגלל שאין תאימות בין הדייסיק 8 לדייסיק 4.זה לא עניין של הגדרה כי הגדרתי את הכל כמו שצריך (INPUT 2 AA/AB/BA/BB) (INPUT 1 AA/AB/BA/BB)
אבל שוב לדייסיק ה-EMP-Centauri P.168 כן אפשר לשרשר דייסיק 1X4 וזה בדוק. עשיתי את הנסיון הזה כי הבנתי מחברים בפורום שאת השרשור הזה ניתן לעשות רק עם דייסיק של 1/10
החומרה שעבדתי איתה היא:
DM500
2 דייסיקים 1X4 של APEX
דייסיק 1X8 מדגם EMP-Centauri P.168
יכול להיות שזה קורה בגלל שאין תאימות בין הדייסיק 8 לדייסיק 4.זה לא עניין של הגדרה כי הגדרתי את הכל כמו שצריך (INPUT 2 AA/AB/BA/BB) (INPUT 1 AA/AB/BA/BB)
אבל שוב לדייסיק ה-EMP-Centauri P.168 כן אפשר לשרשר דייסיק 1X4 וזה בדוק. עשיתי את הנסיון הזה כי הבנתי מחברים בפורום שאת השרשור הזה ניתן לעשות רק עם דייסיק של 1/10
-
thestalker
- תותח על

-
thestalker
- תותח על

- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
תמיד אני מוכן להתחשב.
תבינו לגבי חיבור עם דייסק 8 - מאחר וכדי לעבוד על ה 4 הראשונים חייבים לציין AA..BB שזה אותה הגדרה כמו לדייסק רגיל של 4 אז שני הדייסקים יקבלו אותה פקודה.
לדוגמא: נניח חיברת דייסק 4 לכניסה הראשונה ב 8. כדי לקלוט את הלווין הראשון שב 4 אתה צריך לציין INPUT1 ו AA עבור הכניסה הראשונה ב 8 ו AA עבור הכניסה הראשונה ב 4. הפקודה AA במקרה הזה תעבור גם ל 8 וגם ל 4 ותעבוד. אתה תקלוט את הלווין הראשון.
דוגמא 2: לקלוט את הלווין השני שבדייסק 4 שמחובר לכניסה הראשונה ב 8 - אתה צריך שוב AA ו INPUT1 עבור ה 8 אבל AB עבור ה 4 - אין מצב שתוכל לציין את זה. לא יעבוד.
מבינים???
תבינו לגבי חיבור עם דייסק 8 - מאחר וכדי לעבוד על ה 4 הראשונים חייבים לציין AA..BB שזה אותה הגדרה כמו לדייסק רגיל של 4 אז שני הדייסקים יקבלו אותה פקודה.
לדוגמא: נניח חיברת דייסק 4 לכניסה הראשונה ב 8. כדי לקלוט את הלווין הראשון שב 4 אתה צריך לציין INPUT1 ו AA עבור הכניסה הראשונה ב 8 ו AA עבור הכניסה הראשונה ב 4. הפקודה AA במקרה הזה תעבור גם ל 8 וגם ל 4 ותעבוד. אתה תקלוט את הלווין הראשון.
דוגמא 2: לקלוט את הלווין השני שבדייסק 4 שמחובר לכניסה הראשונה ב 8 - אתה צריך שוב AA ו INPUT1 עבור ה 8 אבל AB עבור ה 4 - אין מצב שתוכל לציין את זה. לא יעבוד.
מבינים???
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
- erezb997
- אחלה חבר

ישראל, שירשרתי ל-8 שני דייסיק 4 בדרים 500 וזה עובד:
LNB1 input1 AA
LNB2 input1 AB
LNB3 input1 BA
LNB4 input1 BB
LNB5 input2 AA
LNB6 input2 AB
כמובן שהכל בפרוטוקול 1.1
הכל עובד מעולה העניין הוא שפתאום אחרי כמה מעברים תקינים בין לווינים הסיגנל הולך לאיבוד. מצריך BOOT של הדרים. יכול להיות זה בגלל אי תאימות בין הדייסיק 8 שהוא מסוג EMP CENTAURI 168 לבין הדייסיק 4 מסוג APEX. אז אני לא מבין למה אתם אומרים שזה לא עובד? זה כן עובד רק שבמקרה הפרטי שלי זה לא יציב. לא מבין למה אתה אומר שעל מנת לקלוט את הלווין השני שבדייסק 4 שמחובר לכניסה הראשונה ב 8 - אני צריך שוב AA ו INPUT1 עבור ה 8 אבל AB עבור ה 4? לא ברורה לי הקונפיגורציה הזו. הגדרתי כמו שהסברתי למעלה ועובד טוב למעט היציבות.
LNB1 input1 AA
LNB2 input1 AB
LNB3 input1 BA
LNB4 input1 BB
LNB5 input2 AA
LNB6 input2 AB
כמובן שהכל בפרוטוקול 1.1
הכל עובד מעולה העניין הוא שפתאום אחרי כמה מעברים תקינים בין לווינים הסיגנל הולך לאיבוד. מצריך BOOT של הדרים. יכול להיות זה בגלל אי תאימות בין הדייסיק 8 שהוא מסוג EMP CENTAURI 168 לבין הדייסיק 4 מסוג APEX. אז אני לא מבין למה אתם אומרים שזה לא עובד? זה כן עובד רק שבמקרה הפרטי שלי זה לא יציב. לא מבין למה אתה אומר שעל מנת לקלוט את הלווין השני שבדייסק 4 שמחובר לכניסה הראשונה ב 8 - אני צריך שוב AA ו INPUT1 עבור ה 8 אבל AB עבור ה 4? לא ברורה לי הקונפיגורציה הזו. הגדרתי כמו שהסברתי למעלה ועובד טוב למעט היציבות.
-
moradee
- חבר ותיק

- erezb997
- אחלה חבר

-
drx
- אחלה חבר

קניתי עכשיו בברלין את זה: Profiline DiSEqC Relais 9/1 P.168-W V2
הוא תומך גם ב 1.1 וגם ב1.2. מישהו מכיר? כרגע את הפקודות הוא מקבל ככה:
uncommitted 1... 8
לפי חוברת ההוראות בעקרון אחרי RESET הוא מגיב רק לפרוטוקול הראשון שפונה אליו, ז"א אם אני מתחיל ב1.1 הוא נשאר ככה ולא מגיב ל goto... או לAA...
אז אם אני מבין נכון, אני יכול לשרשר על אחת היציאות שלו דייסק 4 רגיל, ולשלוח פקודה כזו:
uncommitted 1
delay
AA וכו'?
הוא תומך גם ב 1.1 וגם ב1.2. מישהו מכיר? כרגע את הפקודות הוא מקבל ככה:
uncommitted 1... 8
לפי חוברת ההוראות בעקרון אחרי RESET הוא מגיב רק לפרוטוקול הראשון שפונה אליו, ז"א אם אני מתחיל ב1.1 הוא נשאר ככה ולא מגיב ל goto... או לAA...
אז אם אני מבין נכון, אני יכול לשרשר על אחת היציאות שלו דייסק 4 רגיל, ולשלוח פקודה כזו:
uncommitted 1
delay
AA וכו'?
- nira
- אחלה חבר