איפה אפשר לקנות LNB זול וטוב?
- razf
- אחלה חבר

-
Bori4ka
- חבר ותיק

- יצירת קשר:
- razf
- אחלה חבר

-
syaros
- תותח על

אין כזה דבר, גם זול וגם טוב.
יש דברים טובים וגם במחיר סביר(הגיוני).
למשל LNB של Invacom ניתן להשיג בגרמניה במחיר של 150 ש"ח. זה יקר ביחס לחברות אחרות, אבל חצי מהמחיר של ה-LNB בארץ.
אתה דורש ספרת רעש של 0.3 dB, אתה בכלל יודע מה זה אומר? אתה בכלל יודע מהיא ספרת הרעש שניתן לקבל ב-LNB מהסוג שבשימוש הביתי...?
יש עוד גורם חשוב, שרבים שוכחים, או מתעלמים ממנו, וזה זוית פתיחה של ה-feedhorn של ה-LNB.
וזה יכול לגרום ל-LNB שעבד מצויין עם צלחת אחת, לעבוד פחות טוב עם צלחת אחרת.
אני לא מזמן בדקתי LNB של Apex(באדיבות חבר emh) מול LNB של טלראן ושל SunRise, והוא היה יותר טוב(למרות ש-LNB של טלראן, שחור עם פקק צהוב, נחשב לטוב). אז אם יש לך אפשרות לקחת כמה לבדיקה, זה יהיה מצויין.
יש דברים טובים וגם במחיר סביר(הגיוני).
למשל LNB של Invacom ניתן להשיג בגרמניה במחיר של 150 ש"ח. זה יקר ביחס לחברות אחרות, אבל חצי מהמחיר של ה-LNB בארץ.
אתה דורש ספרת רעש של 0.3 dB, אתה בכלל יודע מה זה אומר? אתה בכלל יודע מהיא ספרת הרעש שניתן לקבל ב-LNB מהסוג שבשימוש הביתי...?
יש עוד גורם חשוב, שרבים שוכחים, או מתעלמים ממנו, וזה זוית פתיחה של ה-feedhorn של ה-LNB.
וזה יכול לגרום ל-LNB שעבד מצויין עם צלחת אחת, לעבוד פחות טוב עם צלחת אחרת.
אני לא מזמן בדקתי LNB של Apex(באדיבות חבר emh) מול LNB של טלראן ושל SunRise, והוא היה יותר טוב(למרות ש-LNB של טלראן, שחור עם פקק צהוב, נחשב לטוב). אז אם יש לך אפשרות לקחת כמה לבדיקה, זה יהיה מצויין.
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
מספר האנשים שניתקתי מהוט/יס = 8 והספירה נמשכת...
DM7020HD
-
drx
- אחלה חבר

הטעות הרווחת אצל כולם היא ההתעסקות עם ה LNB ...
נכון שיש הבדלים אבל רוב ה LNB הסבירים לא יהיה בינהם הבדל כל כך משמעותי , והרבה יותר נכון וחשוב לחשוב על גודל הצלחת וטיבה !
צלחת 1.20מ' לעומת 0.90מ' תתן הגבר של עוד 3 DB ושיפור ענק בסיפרת הרעש
שיפור כזה הוא גדול פי עשרות אחוזים מהשיפור שניתן להשיג אם נתעקש ונימצא LNB עם סיפרת רעש קטנה יותר ב 0.1 BD ...,
לכן חשבו צלחת !! ולא LNB !!
כדאי לחשוב איך אתה מוצא מקום להתקין צלחת נוספת ולא מעמיס מס' רב של LNB על אותה צלחת .....זאת הדרך הנכונה !
נכון שיש הבדלים אבל רוב ה LNB הסבירים לא יהיה בינהם הבדל כל כך משמעותי , והרבה יותר נכון וחשוב לחשוב על גודל הצלחת וטיבה !
צלחת 1.20מ' לעומת 0.90מ' תתן הגבר של עוד 3 DB ושיפור ענק בסיפרת הרעש
שיפור כזה הוא גדול פי עשרות אחוזים מהשיפור שניתן להשיג אם נתעקש ונימצא LNB עם סיפרת רעש קטנה יותר ב 0.1 BD ...,
לכן חשבו צלחת !! ולא LNB !!
כדאי לחשוב איך אתה מוצא מקום להתקין צלחת נוספת ולא מעמיס מס' רב של LNB על אותה צלחת .....זאת הדרך הנכונה !
- razf
- אחלה חבר

-
syaros
- תותח על

mola10, razf, לא הבנתם. ספרת רחש זה דבר חשוב, אבל כמו שאמרתי לא ניתן לקבל ספרת רחש נמוכה באמת במוצר שנמכר בשוק הבייתי. כשכותבים ספרת רחש נמוכה על האריזה - זה טריק שיווקי. אם אתה רוצה לקנות LNB עם ספרת רחש נמוכה באמת ובאחריות, תצתרך לשלם אלפי שקלים.
בנוסף, גלובל אמר שהרבה יותר קל וזול לשפר את הקליטה על ידי שימוש בצלחת יותר גדולה, ולא LNB יקר.
בנוסף, גלובל אמר שהרבה יותר קל וזול לשפר את הקליטה על ידי שימוש בצלחת יותר גדולה, ולא LNB יקר.
75E;13E;9E,4W
DM7020HD
DM7020HD
-
pop_up
- חבר ותיק

ספרת רעש תלויה ישירות בטמפרטורה
מכיוון שהרעש במקורו הוא רעש תרמי
קראתי פעם על מישהו ששיפר ביצועים על ידי קירור ה LNB
מכיוון שהרעש במקורו הוא רעש תרמי
קראתי פעם על מישהו ששיפר ביצועים על ידי קירור ה LNB
--------------------------------------------------
ציוד: ממיר TOPFIELD 7700, צלחת 1.2מטר 4W, 7E+9E, 13E, 26E
חיברתי לממיר HDD חיצוני ב USB ואני יכול להקליט תוכניות
מחפש ערוצים בצרפתית וערוצי ילדים (וגם אם יש איזה HD פתוח)
ציוד: ממיר TOPFIELD 7700, צלחת 1.2מטר 4W, 7E+9E, 13E, 26E
חיברתי לממיר HDD חיצוני ב USB ואני יכול להקליט תוכניות
מחפש ערוצים בצרפתית וערוצי ילדים (וגם אם יש איזה HD פתוח)
-
olegdom
- חבר פורום

-
israeln
- תותח על

- יצירת קשר:
-
drx
- אחלה חבר

אני יכול להגיד מניסיון שבמקרים גבוליים יש הבדל בין אינווקום לLNB פושט, וגם בין אינוורטו בלאק לLNB פושט. אין לי ספק שמי שאומר שעדיפה צלחת גדולה יותר צודק לגמרי, לפעמים זה לא מתאפשר ואז מסתפקים במה שיש. אולי יום אחד אוכל לשים צלחת של ארבעה מטר ולהינות מהתחנות שm8m8 מדבר עליהן. בינתיים אני מנסה להוציא מה שאני יכול משתי צלחות של מטר. (בינינו, אפשר להוציא הרבה מאוד)