בניית צלחת קליטה
-
avz3
- חבר ותיק

שלום
אני מניח שאקבל הרבה התייחסויות מסתייגות אבל בכ"ז אבקש לקבל מידע ממי שחושב שיכול לסייע.
עלה לי רעיון לבנות לבד צלחת בקוטר של כ 2.50 מ. הרעיון הראשוני שלי הוא לבנות את השלד (מסגרת) מפרופיל 25 מעורגל לקשתות של חצי קוטר ותהיינה מחוברות במרכז ובהיקף לפרופיל נוסף שיעורגל לקוטר 2.5 מ' וישמש כמסגרת החיצונית (היקף) של הצלחת. כל הסיפור הזה יכוסה ברשת מתכת שתחובר לשלד.
כעת לשאלות:
1. האם יש למישהו מידע לאיזה רדיוס צריך לערגל את הקשתות (זה לא לפי קוטר הצלחת - זה צ"ל רדיוס גדול יותר מכיוון שהצלחת אינה חצי כדור)?
2. בעיקרון האם צלחת כזאת יכולה לתפקד היטב?
מבחינת יכולת הייצור של זה, יש לי את כל האמצעים לביצוע (ייצרתי כבר דברים יותר מורכבים). הערגול יבוצע בצורה ממוכנת ומדוייקת. (אני מציין את זה כי אני מניח שאחת התגובות הראשונות תהייה שלא אוכל לערגל את הפרופילים, אז אוכל, האמינו לי).
אשמח לקבל כל מידע רלוונטי.
תודה.
אני מניח שאקבל הרבה התייחסויות מסתייגות אבל בכ"ז אבקש לקבל מידע ממי שחושב שיכול לסייע.
עלה לי רעיון לבנות לבד צלחת בקוטר של כ 2.50 מ. הרעיון הראשוני שלי הוא לבנות את השלד (מסגרת) מפרופיל 25 מעורגל לקשתות של חצי קוטר ותהיינה מחוברות במרכז ובהיקף לפרופיל נוסף שיעורגל לקוטר 2.5 מ' וישמש כמסגרת החיצונית (היקף) של הצלחת. כל הסיפור הזה יכוסה ברשת מתכת שתחובר לשלד.
כעת לשאלות:
1. האם יש למישהו מידע לאיזה רדיוס צריך לערגל את הקשתות (זה לא לפי קוטר הצלחת - זה צ"ל רדיוס גדול יותר מכיוון שהצלחת אינה חצי כדור)?
2. בעיקרון האם צלחת כזאת יכולה לתפקד היטב?
מבחינת יכולת הייצור של זה, יש לי את כל האמצעים לביצוע (ייצרתי כבר דברים יותר מורכבים). הערגול יבוצע בצורה ממוכנת ומדוייקת. (אני מציין את זה כי אני מניח שאחת התגובות הראשונות תהייה שלא אוכל לערגל את הפרופילים, אז אוכל, האמינו לי).
אשמח לקבל כל מידע רלוונטי.
תודה.
- yoramro
- תותח על

הקשתות צריכות להיות מעוקמות לפי חצי פרבולה.
אלא אם תבנה צלחת מאוד מאוד מדויקת (דיוק של פחות ממילימטר), היא לא תתאים לתדרים הגבוהים. היא תתאים ל C-BAND.
לינק למתמטיקה של פרבולה: http://graffiti.virgin.net/ljmayes.mal/var/parabola.htm
תוכל לחפש בגוגל לפי Parabolic antenna
יורם
אלא אם תבנה צלחת מאוד מאוד מדויקת (דיוק של פחות ממילימטר), היא לא תתאים לתדרים הגבוהים. היא תתאים ל C-BAND.
לינק למתמטיקה של פרבולה: http://graffiti.virgin.net/ljmayes.mal/var/parabola.htm
תוכל לחפש בגוגל לפי Parabolic antenna
יורם
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
-
geostant
- תותח על

- יצירת קשר:
מה שאתה רוצה לעשות אפילו אם זה רק כתחביב בניה ...היה מתאים לתקופה של לפני
20 שנה שאז היו בעיקר שידורי C בנד ובאמת היו כמה אנשים שייצרו ובנו צלחות בעצמם .
היום בעידן ה KU אין יכולת להגיע לדיוק מירבי ולכן אם תצליח לייצר צלחת של 2.5 מ' כפי שציינת
היא תהייה לכל היותר שוות ערך לצלחת 1.5 או 1.8 במקרה הטוב , כמו כן צלחות רשת מתאימות
בעיקר ל C בנד ולא ל KU .
אז תעשה לעצמך טובה ולך תקנה צלחת 1.8 מ' של ג'ונסה או משהו דומה תחסוך זמן וגם יתכן כסף
20 שנה שאז היו בעיקר שידורי C בנד ובאמת היו כמה אנשים שייצרו ובנו צלחות בעצמם .
היום בעידן ה KU אין יכולת להגיע לדיוק מירבי ולכן אם תצליח לייצר צלחת של 2.5 מ' כפי שציינת
היא תהייה לכל היותר שוות ערך לצלחת 1.5 או 1.8 במקרה הטוב , כמו כן צלחות רשת מתאימות
בעיקר ל C בנד ולא ל KU .
אז תעשה לעצמך טובה ולך תקנה צלחת 1.8 מ' של ג'ונסה או משהו דומה תחסוך זמן וגם יתכן כסף
-
יוחנן
- תותח על

אתה צודק לגבי ההסתיגויות. בתדרים הגבוהים צריך דיוק מאד גבוה, וקשה להגיע לזה. צלחת רשת אינה מתאימה כלל ל KU ואם זה מה שאתה רוצה לקלוט אז באמת חבל על הזמן.
תקשיב לגלובל - הוא ממש מומחה בתחום.
אם את רוצה לבנות לבד אני הייתי קונה את הצלחת ובונה את כל השאר (נניח את המנגנון שיזיז אותה עם מנוע)
תקשיב לגלובל - הוא ממש מומחה בתחום.
אם את רוצה לבנות לבד אני הייתי קונה את הצלחת ובונה את כל השאר (נניח את המנגנון שיזיז אותה עם מנוע)
המשפט הזה מיותר.
-
avz3
- חבר ותיק

היי
כמו שאומר ההוא בתוכנית "שבוע סוף" - הפנמתי.
אכן לא הייתי מודע לכך שרשת אינה מתאימה ל KU
טוב ששיתפתי אתכם במחשבותי. לגבי הדיוק, בצניעות אני יכול להעיד על
עצמי שעשיתי דברים יותר מורכבים וברמות גבוהות של דיוק. אני לא חובבן
בקטע הזה, אלא מביא איתי נסיון רב, אחרת לא הייתי חושב בכלל לייצר צלחת לבד.
באמצעים ביתיים - לא ניתן לבצע את זה,. כפי שציינתי, יש לי נגישות לציוד
לבצע את זה.
אשמח לקבל את עצותיכם גם להבא.
תודה.
כמו שאומר ההוא בתוכנית "שבוע סוף" - הפנמתי.
אכן לא הייתי מודע לכך שרשת אינה מתאימה ל KU
טוב ששיתפתי אתכם במחשבותי. לגבי הדיוק, בצניעות אני יכול להעיד על
עצמי שעשיתי דברים יותר מורכבים וברמות גבוהות של דיוק. אני לא חובבן
בקטע הזה, אלא מביא איתי נסיון רב, אחרת לא הייתי חושב בכלל לייצר צלחת לבד.
באמצעים ביתיים - לא ניתן לבצע את זה,. כפי שציינתי, יש לי נגישות לציוד
לבצע את זה.
אשמח לקבל את עצותיכם גם להבא.
תודה.