שאלה לגבי הקליטה מלווין
-
avz3
- חבר ותיק

שלום אנשים
יש לי שאלה אשר התעוררה בעקבות מזג האויר אתמול. יש לי צלחת 1.20 אשר מכוונת להוטבירד.
אני חושב שהכיוון שלה בסדר שכן מחוון האיכות נע סביב ה70%. אתמול כשירדו הגשמים החזקים, חלק מהערוצים לא נקלטו, חלקםנ קלט היטב, חלקם חלש יותר וחלקם לא נקלטו כלל. השאלה שלי הינה: הרי כל הערוצים משודרים מאותו לווין (או מערך לווינים) אני מניח שבאותה עוצמה. יתר הפרמטרים גם הם לא משתנים, אם כך, מדוע יש שינוי כזה רחב בעוצמות הקליטה?
תודה.
יש לי שאלה אשר התעוררה בעקבות מזג האויר אתמול. יש לי צלחת 1.20 אשר מכוונת להוטבירד.
אני חושב שהכיוון שלה בסדר שכן מחוון האיכות נע סביב ה70%. אתמול כשירדו הגשמים החזקים, חלק מהערוצים לא נקלטו, חלקםנ קלט היטב, חלקם חלש יותר וחלקם לא נקלטו כלל. השאלה שלי הינה: הרי כל הערוצים משודרים מאותו לווין (או מערך לווינים) אני מניח שבאותה עוצמה. יתר הפרמטרים גם הם לא משתנים, אם כך, מדוע יש שינוי כזה רחב בעוצמות הקליטה?
תודה.
אתה ממש ממש לא צודק
אני יציין למה נכון שהערוצים משודרים מאותו לויין שדורש גודל צלחת ספציפי כדי להיקלט טוב נגיד הוטבירד 13 E מצריך 1 מטר אבל יחד עם זאת כל טרנספורדר משדר בעוצמה שונה לדוגמא בלויין עמוס התדרים של YES משודרים בעוצמה גבוהה ואילו התדר של ערוץ 2+10 וערוץ 1 משודר בעוצמה חלשה יותר לויין זה כמו חנות לפי מה שאתה משלם כך עוצמת השידור ואיכותה שאתה מקבל נקבעת עוד דוגמא לויין NILESAT 7W ערוצים MBC ואלגזירה ספורט משדרים בתדרים חזקים מאוד ואתמול שהיה מזג אויר סוער עדיין נקלטו טוב ואילו ערוץ EURONEWS משדר בתדר חלש שנופל מייד במזג אויר סוער כמובן שיש תלות באיכות הצלחת והכיוון והשאלה אם הLNB של אותו לויין נמצא במרכז צלחת או כצדדי ובכך מקבל רק 60% משטח צלחת
מקווה שעזרתי משה
מקווה שעזרתי משה
-
avz3
- חבר ותיק

אכן כך המצב
שים לב כמה אנשים בפורום רואים מעולה עם LNB צדדי את לויין עמוס וקולטים טוב את ערוצים 2+10 ואילו מציינים שיש להם הפרעות בערוץ 1+33 ובערוץ הכנסת למה זה ?בגלל שערוץ 1 והכנסת משדרים בעוצמה נמוכה מערוץ 2+10
דוגמא הפוכה בלויין עמוס 4W הוא ערוץ METV ערוץ המזרח התיכון כיום ערוץ יותר מיסיונרי אשר גם במזג אויר סוער נקלט טוב והוא האחרון במזג אויר סוער ליפול 
- זורו44
- אחלה חבר

-
avz3
- חבר ותיק