עזרה בהוספת LNB ללויין 9E
- invisble_man
- אחלה חבר

שלום לכולם!
אני רוצה קצת עזרה.
אני חושב על זה הרבה זמן. ואני מקווה שהשבוע הזה יהיה לי זמן גם לבצע את זה.
נכון לעכשיו יש לי את 7W ,4W ו13E על צלחת של 1.20. כאשר הוטבירד הוא מרכזי.
אני לא מעוניין לצרף עוד LNB 9E.
בגלל שאני לא ממש מיומן בכל הנושא של כיוונים אני לא רוצה לגעת בLNB שמכוונים כבר.
לפי מה שהבנתי עד כה בנושא. 9E אמור להיות בצד שמאל . ליד 13E.
אני רוצה קצת עזרה.
אני חושב על זה הרבה זמן. ואני מקווה שהשבוע הזה יהיה לי זמן גם לבצע את זה.
נכון לעכשיו יש לי את 7W ,4W ו13E על צלחת של 1.20. כאשר הוטבירד הוא מרכזי.
אני לא מעוניין לצרף עוד LNB 9E.
בגלל שאני לא ממש מיומן בכל הנושא של כיוונים אני לא רוצה לגעת בLNB שמכוונים כבר.
לפי מה שהבנתי עד כה בנושא. 9E אמור להיות בצד שמאל . ליד 13E.
ממיר Optibox Panthera HD
מחובר להוטבירד, נילסט ועמוס
-
avz3
- חבר ותיק

בוקר טוב וחג שמח
ראשית, אני חושב שאתה צריך להרכיב את הLNB הנוסף מצד ימין של ה 13 , בין ה 13 לבין ה4W אבל אני מציע שתמתין לקבל אישוש לדברים האלה. (כאשר אני אומר צד ימין, אני מתייחס למצב שבו אתה עומד מול הצד הקולט של הצלחת). לגבי המולטיפיד, אתה מציין שיש לך שני LNB נוספים שמותקנים, האם הם אינם מותקנים על מולטיפיד קיים? הבעיה היא שאם כן, קרוב לודאי שתצטרך לפרק את הLNBים של 4W ו-7W על מנת שתוכל להכניס את המחזיק של הLNB הנוסף, מה שיגרום לכך שתצטרך לכוון אותם מחדש. לגבי הכיוון, מה שאני עשיתי הוא אכן להעלות לגג טלויזיה קטנה (וכמובן כבל מאריך שמספק 220V + מפצל) את המקלט וכבל RG6 קצר שמאפשר לחבר את הLNB ישירות למקלט (אין קשר לדייסק - זה אחר כך) ואז להתחיל לכוון את הLNB עד לקבלת עוצמת קליטה מירבית. זה לא מסובך, רק מצריך ה-מ-ו-ן סבלנות ולעשות את כל ההזזות בתנועות קטנות ועדינות, לא בפראות.
בהצלחה ובהנאה.
ראשית, אני חושב שאתה צריך להרכיב את הLNB הנוסף מצד ימין של ה 13 , בין ה 13 לבין ה4W אבל אני מציע שתמתין לקבל אישוש לדברים האלה. (כאשר אני אומר צד ימין, אני מתייחס למצב שבו אתה עומד מול הצד הקולט של הצלחת). לגבי המולטיפיד, אתה מציין שיש לך שני LNB נוספים שמותקנים, האם הם אינם מותקנים על מולטיפיד קיים? הבעיה היא שאם כן, קרוב לודאי שתצטרך לפרק את הLNBים של 4W ו-7W על מנת שתוכל להכניס את המחזיק של הLNB הנוסף, מה שיגרום לכך שתצטרך לכוון אותם מחדש. לגבי הכיוון, מה שאני עשיתי הוא אכן להעלות לגג טלויזיה קטנה (וכמובן כבל מאריך שמספק 220V + מפצל) את המקלט וכבל RG6 קצר שמאפשר לחבר את הLNB ישירות למקלט (אין קשר לדייסק - זה אחר כך) ואז להתחיל לכוון את הLNB עד לקבלת עוצמת קליטה מירבית. זה לא מסובך, רק מצריך ה-מ-ו-ן סבלנות ולעשות את כל ההזזות בתנועות קטנות ועדינות, לא בפראות.
בהצלחה ובהנאה.
- cavtl
- מתקין

-
MAYDASSA
- מתקין

- invisble_man
- אחלה חבר

תודה לכל המגיבים.
דבר ראשון אני רוצה להסדיר את נושא המיקום של הLNB בכללי.
בואי נגיד שזה מתחיל מימין אז זה מתחיל מהW הכי גבוה ולאט לאט מגיע להכי גבוה של E.
מקווה שהבנתם את הכוונה שלי.
לדוגמא:
באופן דמיוני אם אני רוצה לחבר מספר LNB על אותה צלחת.אז הם צריכים להיות מסודרים אחד ליד השני לפי הסדר הבא: (כאשר צד ימין הוא הצד של הWEST - והוא נמצא כאשר עומדים מול הצלחת ומביטים עליה מצד ימין)
42E,36E,19.2E,16E,13E,9E,5E,1W,4W,7W,12.5W,30W
פה אני רק מחכה לאישור שהבנתי.
לגבי העניין של האות החלש של הלויין. עד כמה זה מסובך לכוון למישהו שמכוון בפעם הראשונה שלו.
אני מבין שקשה לתת תשובה מדויקת לשאלה. אבל עדיין
ואולי בכלל בלי כל קשר עדיף לבחור לויין אחר יותר נחמד. (:
דבר נוסף שאני עולה עם הממיר למעלה לכיוון.
ומחבר את הLNB ישירות לממיר והטלויזיה. מה סדר פעולות הממולץ לעשות על מנת להגיע למקסימום דיוק?
מחכה לתגובות
תודה מראש
דבר ראשון אני רוצה להסדיר את נושא המיקום של הLNB בכללי.
בואי נגיד שזה מתחיל מימין אז זה מתחיל מהW הכי גבוה ולאט לאט מגיע להכי גבוה של E.
מקווה שהבנתם את הכוונה שלי.
לדוגמא:
באופן דמיוני אם אני רוצה לחבר מספר LNB על אותה צלחת.אז הם צריכים להיות מסודרים אחד ליד השני לפי הסדר הבא: (כאשר צד ימין הוא הצד של הWEST - והוא נמצא כאשר עומדים מול הצלחת ומביטים עליה מצד ימין)
42E,36E,19.2E,16E,13E,9E,5E,1W,4W,7W,12.5W,30W
פה אני רק מחכה לאישור שהבנתי.
לגבי העניין של האות החלש של הלויין. עד כמה זה מסובך לכוון למישהו שמכוון בפעם הראשונה שלו.
אני מבין שקשה לתת תשובה מדויקת לשאלה. אבל עדיין
ואולי בכלל בלי כל קשר עדיף לבחור לויין אחר יותר נחמד. (:
דבר נוסף שאני עולה עם הממיר למעלה לכיוון.
ומחבר את הLNB ישירות לממיר והטלויזיה. מה סדר פעולות הממולץ לעשות על מנת להגיע למקסימום דיוק?
מחכה לתגובות
תודה מראש
ממיר Optibox Panthera HD
- invisble_man
- אחלה חבר