מגבר !!!
-
rogey
- אחלה חבר

- מתי
- תותח על

לא מצאתי בסאט שופ אפשר קישור למקום ?
ומניסיון של חברים זה עוזר באמת ?
תודה
ומניסיון של חברים זה עוזר באמת ?
תודה
יש לי צלחת 1.8 מטר ממונעת עם מגנום 250 CIP . אפקס 800 עם שיתוף . שמחובר לעמוס , להוטבירד , eutelsat w2 , ונילסאט ובנוסף ליציאה של המגנום וכשהמגנום מכובה אני מקבל ממנו את אותו לוין שהצלחת הממונעת שלי עומדת עליו. בחדר השינה OPENBOX 800.
מספר עובדות בזמן אמת:
1. אתה גולש עכשיו באינטרנט.
2. אתה גולש בפורום הלווינים הישראלי.
3. אתה קורא את החתימה שלי כרגע.
5. לא שמת לב שלא היה 4.
6. כרגע בדקת את זה.
7. אתה מחייך חיוך קטן ואולי אפילו מגחך עכשיו.
הוסיפו את זה לחתימתכם כדי לעזור לאנשים לצחוק.
מספר עובדות בזמן אמת:
1. אתה גולש עכשיו באינטרנט.
2. אתה גולש בפורום הלווינים הישראלי.
3. אתה קורא את החתימה שלי כרגע.
5. לא שמת לב שלא היה 4.
6. כרגע בדקת את זה.
7. אתה מחייך חיוך קטן ואולי אפילו מגחך עכשיו.
הוסיפו את זה לחתימתכם כדי לעזור לאנשים לצחוק.
-
flysat
- חבר ותיק

זה מה המצאתי באתר הזה
http://www.satshop.co.il/p700201.cfm
מעניין אם באמת זה משפר את הקליטה ב-10-15% בעיקר בתדרים חלשים אם אכן זה נותן עוד 10 עד 15 אחוז בקליטה אז שווה מאוד לרכוש את זה
http://www.satshop.co.il/p700201.cfm
מעניין אם באמת זה משפר את הקליטה ב-10-15% בעיקר בתדרים חלשים אם אכן זה נותן עוד 10 עד 15 אחוז בקליטה אז שווה מאוד לרכוש את זה
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
גלובל ידידי, אתה עם ידע מקצועי מוכח ללא עוררין. העניין הוא שקשה להתווכח עם עובדות.
הסיפור הוא כזה - עד לא מזמן היה תדר DVB-S2 בלווין 28.2E שהיה נקלט בצלחות 1.80 ומעלה בארץ בממיר דרים בוקס 800. התדר היה נקלט עם מלא הפרעות לא מוסברות אפילו בצלחות גדולות של 3 מטר ומעלה. כל השיפורים בקליטה לא הועילו.
ברגע שחיברתי את מגבר קו 10db בכניסה לממיר (כן, למעלה ליד הצלחת לא עשה שום הבדל) הקליטה כאילו עברה מחיקת הפרעות. תמונה נקייה לחלוטין.
היו אצלי בבית כמה חברים מהפורום שפקפקו בדבר. הם לא מצאו שום טיעון מדעי שיסביר את זה. אבל כשראו את הפלא הם נשארו פעורי פה. נתוני הקליטה שהממיר הציג היו שיפור גדול מאד ב QUALITY ועליה קלה ב SNR.
מעניין אם יש לך הסבר מדעי.
הסיפור הוא כזה - עד לא מזמן היה תדר DVB-S2 בלווין 28.2E שהיה נקלט בצלחות 1.80 ומעלה בארץ בממיר דרים בוקס 800. התדר היה נקלט עם מלא הפרעות לא מוסברות אפילו בצלחות גדולות של 3 מטר ומעלה. כל השיפורים בקליטה לא הועילו.
ברגע שחיברתי את מגבר קו 10db בכניסה לממיר (כן, למעלה ליד הצלחת לא עשה שום הבדל) הקליטה כאילו עברה מחיקת הפרעות. תמונה נקייה לחלוטין.
היו אצלי בבית כמה חברים מהפורום שפקפקו בדבר. הם לא מצאו שום טיעון מדעי שיסביר את זה. אבל כשראו את הפלא הם נשארו פעורי פה. נתוני הקליטה שהממיר הציג היו שיפור גדול מאד ב QUALITY ועליה קלה ב SNR.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
oreach
- חבר ותיק

זה מאוד מעניין מה שאתה מציין כאן.י א @ 18/12/2009, 02:01 כתב: היו אצלי בבית כמה חברים מהפורום שפקפקו בדבר. הם לא מצאו שום טיעון מדעי שיסביר את זה. אבל כשראו את הפלא הם נשארו פעורי פה. נתוני הקליטה שהממיר הציג היו שיפור גדול מאד ב QUALITY ועליה קלה ב SNR.
אני יכול להעלות השערה לגבי ה-SNR הגבוה יותר לכאורה.
כיוון שהיחס בין האות לרעש צריך להיות זהה לפני ההגברה ולאחריה (כיוון שההגברה נעשית ממש לפני הממיר), אני משער לי שההבדל נובע מחוסר דיוק במדידה של האות, בעיקר לפני ההגברה.
כל סטייה במדידה בערכים קטנים עלול להביא לשינויים גדולים יחסית בתוצאה בגלל שני סיבות:
1. גם בגלל שהסטיות גדולות יותר יחסית לדיוק (tolerance) של החיישנים.
2. גם בגלל שסטיות על ערכים קטנים בחישובי יחס משפיעות יותר על התוצאה. למשל 1/2 = 100/200, אבל אם נפחית למשל מכל ערך 0.1 במונה ובמכנה נקבל 0.9/1.9=0.47 לעומת 99.9/199.9=0.499
והנה קיבלנו SNR "גבוה יותר" לאחר ההגברה.
לגבי ה-Quality, קשה יותר לתת הסבר, אבל ננסה משהו מאולץ...
האם ייתכן ש-
1. האות בתדר המסויים שבו הייתה הבעיה, כאשר הוא מוגבר בתחילת דרכו, ליד ה-LNB, עדיין מונחת מאוד בגלל סיבה שאינה ברורה, עד להגעתו לממיר עם Signal level נמוך ו-SNR גבוה, כך שהממיר מתקשה יותר לפענח אותו (להוציא אותו מהאיפנון ולבצע אלגוריתמיקת תיקון שגיאות).
מאשר ש-
2. האות מוגבר (יחד עם הרעש) במבוא הממיר ומגיע אליו עם Signal level גבוה ו-SNR נמוך, אבל אולי במקרה כזה, עדיין יותר קל לממיר לבצע פיענוח...
???
אמנם לא מדעי, וגם בכלל לא בטוח שנכון, אבל לפחות משהו
-
israeln
- תותח על

- יצירת קשר:
-
avz3
- חבר ותיק

בוקר טוב
לISRAELN ולכולם
אני לא בטוח שההסבר שנתת לגמרי מדוייק. קרוב לוודאי שאכן יש במגבר קבלי סינון . קרוב לוודאי שקבלים אלה קובעים את תחום התדרים של המגבר, אבל תחום התדרים של המגבר כולל בתוכו את הרעשים שנקלטים גם הם
ופועל יוצא שהמגבר מגביר גם את הרעשים הללו. הוא אינו "יודע" להבחין בין הרעשים לבין האות ואכן כדברי גלובל המגבר נועד לפצות על ניחות בקו. לגבי הRIPPLE -כפי שוודאי ידוע לך, הכוונה היא לרעש המתקבל על קבלי סינון בעת יישור ז"ח לז"י. התדר של הRIPPLE כ"כ נמוך שאני בספק אם יש לו משמעות במקרה הזה.
לISRAELN ולכולם
אני לא בטוח שההסבר שנתת לגמרי מדוייק. קרוב לוודאי שאכן יש במגבר קבלי סינון . קרוב לוודאי שקבלים אלה קובעים את תחום התדרים של המגבר, אבל תחום התדרים של המגבר כולל בתוכו את הרעשים שנקלטים גם הם
ופועל יוצא שהמגבר מגביר גם את הרעשים הללו. הוא אינו "יודע" להבחין בין הרעשים לבין האות ואכן כדברי גלובל המגבר נועד לפצות על ניחות בקו. לגבי הRIPPLE -כפי שוודאי ידוע לך, הכוונה היא לרעש המתקבל על קבלי סינון בעת יישור ז"ח לז"י. התדר של הRIPPLE כ"כ נמוך שאני בספק אם יש לו משמעות במקרה הזה.
י.א.
אתה בהחלט צודק ועם עובדות לא ניתן להתווכח ...ובימי חיי כבר ראיתי כל מיני תופעות .
לדעתי הניתוח של oreach יש בו משהו ....קודם כל ברמת העיקרון אף פעם לא כדאי להתקין מגבר קו
ליד ה LNB הרי שם עוצמת ה L בנד עדיין גבוהה והדבר יגרום להכנסת המגבר לרוויה וליצירת רעש
למעשה הכל תלוי באורך הכבל וכדי להתקין את המגבר איפה שהו בדרך אחרי 30 או 40 מטר
זה בדרך כלל לא כל כך מתאפשר ולכן האופצי להתקין בבית ליד הממיר היא הבאה .
במקרה שלך יתכן מאד שהאות הגיע כל כך גבולי ולא עבר את סף הנעילה של תדר ה DVB ...
המגבר נתן את הפוש הקטן שהעביר ממצב של חוסר נעילה לנעילה ואז יש קליטה !
דברים כאלה בהחלט קורים ויתכנו ....אבל זה לא משנה את העיקרון שהוספת מגבר קו היא לא
הפתרון המתבקש להגברת אותות חלשים לא לשם כך הם נועדים ...,
להגברת אות הקליטה יש להתרכז תמיד באיכות וגודל הצלחת , ואח"כ ה LNB ...
אתה בהחלט צודק ועם עובדות לא ניתן להתווכח ...ובימי חיי כבר ראיתי כל מיני תופעות .
לדעתי הניתוח של oreach יש בו משהו ....קודם כל ברמת העיקרון אף פעם לא כדאי להתקין מגבר קו
ליד ה LNB הרי שם עוצמת ה L בנד עדיין גבוהה והדבר יגרום להכנסת המגבר לרוויה וליצירת רעש
למעשה הכל תלוי באורך הכבל וכדי להתקין את המגבר איפה שהו בדרך אחרי 30 או 40 מטר
זה בדרך כלל לא כל כך מתאפשר ולכן האופצי להתקין בבית ליד הממיר היא הבאה .
במקרה שלך יתכן מאד שהאות הגיע כל כך גבולי ולא עבר את סף הנעילה של תדר ה DVB ...
המגבר נתן את הפוש הקטן שהעביר ממצב של חוסר נעילה לנעילה ואז יש קליטה !
דברים כאלה בהחלט קורים ויתכנו ....אבל זה לא משנה את העיקרון שהוספת מגבר קו היא לא
הפתרון המתבקש להגברת אותות חלשים לא לשם כך הם נועדים ...,
להגברת אות הקליטה יש להתרכז תמיד באיכות וגודל הצלחת , ואח"כ ה LNB ...
- nurusz
- אחלה חבר

-
rogey
- אחלה חבר

- זורו44
- אחלה חבר

חשוב לדעת לכל אלו שמתכוננים ל"הוסיף מגבר:
*תחום העבודה הדינמי שבו נכנסים למגבר הוא 68-82DB.
כלומר מי שיכנס למגבר בתחום שונה ,המגבר יעבוד אך יכנס
לרוויה מידי פעם ויכניספריזים או מקרובלוקינג או מסכים שחורים.
*העוצמה בשקע לוויני לממיר תהיה מינמלית 55DB
*מגבר "פותר" זמנית ניחות בכבל גינגי,אביזרים
וחיבורים תקולים.אך לא אומר שלא צריך לטפל
במקור הבעיה-כבל לא תקין או מפצל וכיו.
*ברגע שייש שידור סמוךלמשיבים של אנטנה סלולרית
הוא מעלה את העוצמה של תדריי הלוין מעל הסלוללר
ופותר את ההפרעה.
*תחום העבודה הדינמי שבו נכנסים למגבר הוא 68-82DB.
כלומר מי שיכנס למגבר בתחום שונה ,המגבר יעבוד אך יכנס
לרוויה מידי פעם ויכניספריזים או מקרובלוקינג או מסכים שחורים.
*העוצמה בשקע לוויני לממיר תהיה מינמלית 55DB
*מגבר "פותר" זמנית ניחות בכבל גינגי,אביזרים
וחיבורים תקולים.אך לא אומר שלא צריך לטפל
במקור הבעיה-כבל לא תקין או מפצל וכיו.
*ברגע שייש שידור סמוךלמשיבים של אנטנה סלולרית
הוא מעלה את העוצמה של תדריי הלוין מעל הסלוללר
ופותר את ההפרעה.
- mola10
- תותח על

-
הטכנאי קרמר
- תותח על

הכול עניין של מזל . תפקיד המגבר זה לפצות על ההפסד של המפצלים כמו באנטנה והמרחק מהצלחת . חברת "יס" כמובן משתמשת עם מגברים כולל חזקים בבניין גדול .
אבל . מגבר מגביר את הLEVEL בממיר . אבל אם העוצמה יורדת בL אז גם בQ העוצמה יורדת . לכן במצבים מסוימים אם הL נמוך ומוסיפים מגבר וזה מעלה את הL אז גם העוצמה בQ עולה . ולכן יש שיפור בקליטה בקליטה חלשה . אבל כמובן הטוב ביותר . זה צלחת יותר גדולה וLNB יותר איכותי לקליטה לווינים בעייתים
אבל . מגבר מגביר את הLEVEL בממיר . אבל אם העוצמה יורדת בL אז גם בQ העוצמה יורדת . לכן במצבים מסוימים אם הL נמוך ומוסיפים מגבר וזה מעלה את הL אז גם העוצמה בQ עולה . ולכן יש שיפור בקליטה בקליטה חלשה . אבל כמובן הטוב ביותר . זה צלחת יותר גדולה וLNB יותר איכותי לקליטה לווינים בעייתים
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

-
הטכנאי קרמר
- תותח על