האם ערוץ RTBF הבלגי עזב לבלי שוב ?

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
11tom
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי 11tom »

זהו,אין יותר ערוצים FTA מבלגיה על הלווינים שלנו???
drx
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי drx »

יש, בפלמית - BVN, בשיתוף ההולנדים. מהוואלונים לא יהיה יותר, עקב בעיות תקציב.
11tom
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי 11tom »

אני יודע שיש חדשות ותוכניות בפלמית מבלגיה בערוץ BVN ההולנדי,
אבל ערוץ בלגי 100% נגמר ?...
drx
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי drx »

נגמר סופית, הרבה מדי אחרי תום העידן הקולוניאלי של הבלגים באפריקה.
http://www.rtbf.be/rtbfsat/actualite/de ... ns?id=6451
ממשיכים לשדר רדיו בלגי לקונגו, וגם בFM בקינשאסה, אם זה מעניין אותך. חדשות בצרפתית מבלגיה יש גם ב TV5MONDE.
11tom
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי 11tom »

אני יודע שיש חדשות מבלגיה ב TV5MONDE
אבל שוב,כונתי היתה על ערוץ בלגי 100%
חבל מאד שנגמר
סמל אישי של משתמש
moss81
תותח על
תותח על
Has thanked: 1 פעם
Been thanked: 3 פעמים

שליחה על ידי moss81 »

כן ירבו :lol:
drx
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי drx »

בעידן האינטרנט, החשיבות של ערוצי תעמולה מהסוג הזה - נמוכה. גם החשיבות של ערוצים כמו "קול ישראל לגולה" (למשל, BVN). הכל יש באינטרנט.
סמל אישי של משתמש
moss81
תותח על
תותח על

שליחה על ידי moss81 »

כל מה שציינתה נכון |כן| ואכן האינטרנט מחליף את הצורך בשידור לוייני ובגלים קצרים S.W אך במקומות רחוקים ומבודדים לא תמיד יש אינטרנט ובמצב זה לגלים קצרים +צלחות לויין יש יתרון גדול בכך שהם יכולים לעבור שטח נרחב ולהגיע לאוכלוסיה גדולה ונרחבת ללא קשר לתשתיות הקיימות באותו מקום.
אני לא בטוח שבכפר זרוק בקונגו יש אינטרנט לקליטת BVN אך אני בטוח ע"פ מפת הכיסוי של הלויין יכול להיקלט שם
11tom
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי 11tom »

לדעתי היה המון מה לראות בו! נופים מדהימים מהמדינה הירוקה הזאת,מצודות וטירות עתיקות וכפרים ציוריים,באמת חבל לי מאד שעזב,אני מקוה שיכנס ערוץ בלגי כלשהוא כי זה דפק לי את רשימת המדינות שיש לי ועוד מדינה כזו חשובה ומרכזית באירופה,אין לי כרגע שם תחליף לזה וזה מאד מבאס,בנתיים נאלץ להסתפק בחדשות מבלגיה בצרפתית בערוץ TV5MONDE FBS ובפלמית בערוץ BVN ההולנדי,מדברים על חלוקת בלגיה והצטרפות החלק הוולוני דובר הצרפתית לצרפת והחלק הפלמי דובר ההולנדית להולנד,
ובכן, נראה שבלווין לפחות זה כבר קרה...
drx
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי drx »

בייחוד היה בו TOUR DE FRANCE. קשה להאמין שייכנס ערוץ בלגי אחר FTA יש שם קיצוצים מסיביים בתקציבים ובהוטבירד כבר יש שורת ערוצים בלגיים צרפתיים (חבילה). מה שיש לבלגים הצרפתים להגיד לעולם הם יגידו עם TV5. בעקרון בבלגיה הציבור מתחבר לכבלים, לא ללוויין (תקנות בניה), ואפשר עם משדר אחד לכסות את כל המדינה השטוחה, אז אין להם סיבה להרים ערוץ ללווין.
11tom
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי 11tom »

זה מה שקורה כשיש מדינה 'מיותרת' לא באמת לעם אמיתי עם שפה,תרבות,ומאפיינים יחודיים שלו,זה נכון אגב להרבה מקומות בעולם ששם,בגלל תנאים פוליטים ואינטרסים למינהם יוצרים 'עמים' מלאכותיים ומדינות דמה...
סמל אישי של משתמש
moss81
תותח על
תותח על

שליחה על ידי moss81 »

מחזק את דברייך |כן| אפשר לדוגמא לקחת חלק גדול ממדינות ערב ולומר שיצרו לאומים שונים וכך גם באירופה אבל אם נלך בסופו של דבר הכי רחוק למעשה כולנו אותו דבר מאותו אבא ואמא ופשוט אנחנו יוצרים את ההבדלים הקיימים(אני זוכר שכאשר למדתי פסיכולוגיה התפתחותית למדנו שכל תינוק בעולם יש לו אותם מאפיינים ושלבי התפתחות, את השוני בין האנשים אנחנו יוצרים באופן מלאכותי וחבל...)
drx
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי drx »

זה לא "ערוץ מבלגיה". זה שייך לחברה שמשכירה CAPACITY בלוויינים, כמו RRSAT, שהיא ישראלית ויש לה הרבה מאוד סלוטים בכל מיני לוויינים אבל אף אחד לא אומר בגלל זה ש"נכנס ערוץ ישראלי".
drx
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי drx »

זה שאין אף אחד אחר מלבדו לא הופך אותו לערוץ בלגי. מה אם הם יעבירו שידורים ממסגד במרוקו, זה גם ערוץ בלגי.

חוץ מזה, יש כמה בלגים צרפתיים, כולל ערוץ 1 ו-2 שלהם, והערוץ המסרחי BEL-RTL.
11tom
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי 11tom »

אין שום ערוץ בלגי FTA!
ערוצים מוצפנים ושיתוף זה כבר ליגה אחרת ולא אצל כל אחד
שלח תגובה