צלחת קבועה או ממונעת?
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 11 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
שלום לכולם,
כיודע לרובכם צלחות לקליטה מלווין הן ברובן קבועות וקולטות לווין אחד. לחובבים המשקיענים יש צלחת ממונעת שמאפשרת קליטה של הרבה לווינים על ידי הזזה של הצלחת על קשת הלווינים.
לפני שנים כאשר הלווינים שידרו בעוצמות נמוכות זה חייב קליטה מלאה בצלחת, היום כאשר הלווינים המרכזיים באזורנו משדרים בעוצמות גבוהות זה מאפשר קליטה דרך חלק קטן מהצלחת וכך אפשר להתקין מספר LNB על צלחת קליטה אחת.
כך נוצר מצב שרובנו מתקינים היום צלחת או שתיים ועליהם מספר ראשי קליטה כתחליף לצלחת ממונעת.
הדיון שרציתי לפתוח כאן הוא בנושא הכדאיות של צלחת ממונעת בימינו.
האם יש עדיין צורך בצלחת ממונעת?
מה הרווח אם בכלל מצלחת ממונעת?
האם צלחת ממונעת דורשת תחזוקה וכאבי ראש?
מה התצורה "המנצחת" לדעתכם?
אשמח אם תביעו את דעתכם בנושא.
ישראל
כיודע לרובכם צלחות לקליטה מלווין הן ברובן קבועות וקולטות לווין אחד. לחובבים המשקיענים יש צלחת ממונעת שמאפשרת קליטה של הרבה לווינים על ידי הזזה של הצלחת על קשת הלווינים.
לפני שנים כאשר הלווינים שידרו בעוצמות נמוכות זה חייב קליטה מלאה בצלחת, היום כאשר הלווינים המרכזיים באזורנו משדרים בעוצמות גבוהות זה מאפשר קליטה דרך חלק קטן מהצלחת וכך אפשר להתקין מספר LNB על צלחת קליטה אחת.
כך נוצר מצב שרובנו מתקינים היום צלחת או שתיים ועליהם מספר ראשי קליטה כתחליף לצלחת ממונעת.
הדיון שרציתי לפתוח כאן הוא בנושא הכדאיות של צלחת ממונעת בימינו.
האם יש עדיין צורך בצלחת ממונעת?
מה הרווח אם בכלל מצלחת ממונעת?
האם צלחת ממונעת דורשת תחזוקה וכאבי ראש?
מה התצורה "המנצחת" לדעתכם?
אשמח אם תביעו את דעתכם בנושא.
ישראל
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
-
aboren
- אחלה חבר

-
NETANELD
- חבר ותיק

- לירן לדנשטיין
- חבר ותיק

-
Kobi B
- תותח על

רק קבועות ,לי יש 4 צלחות שקולטות 8 לויינים ,לאדם הממוצא זה מספיק ואפילו יותר מידי,אם יש לך לויין שבו יש את השפה שבה אתה דובר ויש לך אפשרות להוסיף עוד עיניות על אותה צלחת אז הרווחת,אז לפי דעתי להתקין צלחת גדולה ממונעת בכדי לקלוט עוד כמה לויינים שהערוצים בהם לא רלוונטים זה סתם בזבוז של כסף מה גם שמעבר בין ערוץ בלויין אחד לאחר לוקח זמן גדול מה שאין בצלחות קבועות.
צלחת ממונעת היא לפריקים של הלויינים אלה כמו הקשב של קול ישראל מיקי גורדוס למרות שזאת עבודתו,ועוד כמה כאלה שיש פה בפורום.
וגם אם יהיה לך מיליון ואחד ערוצים אז מה? בסופו של יום מרוב זיפזופ אתה לא מצליח לראות שום סרט,תכנית או סדרה מתחילתה ועד סופה ובסופו של יום אתה מוצא את עצמך צופה בסופר נני בערוץ 2![[1eye] [1eye]](./images/smilies/1eye.gif)
וגם יש לזכור שבצלחת ממונעת כמות התקלות והבעיות שיכולות להיווצר גבוהה מזו של צלחת קבועה מה שגורם להוצאות כספיות מיותרות עבור תיקונים.
שורה תחתונה לעניות דעתי : צלחת ממונעת לא משתלמת בכלל

צלחת ממונעת היא לפריקים של הלויינים אלה כמו הקשב של קול ישראל מיקי גורדוס למרות שזאת עבודתו,ועוד כמה כאלה שיש פה בפורום.
וגם אם יהיה לך מיליון ואחד ערוצים אז מה? בסופו של יום מרוב זיפזופ אתה לא מצליח לראות שום סרט,תכנית או סדרה מתחילתה ועד סופה ובסופו של יום אתה מוצא את עצמך צופה בסופר נני בערוץ 2
וגם יש לזכור שבצלחת ממונעת כמות התקלות והבעיות שיכולות להיווצר גבוהה מזו של צלחת קבועה מה שגורם להוצאות כספיות מיותרות עבור תיקונים.
שורה תחתונה לעניות דעתי : צלחת ממונעת לא משתלמת בכלל
VISONET 9510
30W,13E,19E,39E,42E,7E,4W,9E
-
zweiss
- תותח על

מסכים עם קובי
להזיז כל פעם את הצלחת כדי לראות ערוץ ספציפי זה מיותר
לי יש צלחת קבועה עם 6 עיניות,סך הכל די מרוצה
לא לשכוח שבצלחת ממונעת יש לפעמים תקלות בחורף,
גם מנוע לפעמים מתקלקל וכו.
לסיכום:
צלחת או צלחות קבועות
להזיז כל פעם את הצלחת כדי לראות ערוץ ספציפי זה מיותר
לי יש צלחת קבועה עם 6 עיניות,סך הכל די מרוצה
לא לשכוח שבצלחת ממונעת יש לפעמים תקלות בחורף,
גם מנוע לפעמים מתקלקל וכו.
לסיכום:
צלחת או צלחות קבועות
1.2m=7W,4W,9E,13E,16E
1.2m=19.2E,23.5E,26E
1.2m=39E
0.8m=1W
VU+ SOLO SE
VU+SOLO
מנוי ל-DOLCE
TVR HD
1.2m=19.2E,23.5E,26E
1.2m=39E
0.8m=1W
VU+ SOLO SE
VU+SOLO
מנוי ל-DOLCE
TVR HD
-
adir-d
- חבר ותיק

קובי,
אתה קולט אמנם 8 לווינים וזה נהדר.
אבל שכחת דבר אחד עיקרי והוא חווית הצפיה שלך בחורף.
בוא תציץ באשכולות האחרונים כאן בפורום ותראה כמה אנשים לא קלטו אפילו את ערוץ 2 בחורף ולא ראו "סופר נני" בגלל שהרכיבו יותר מדי עיניות באותה צלחת.
אגב, התקנה של צלחת ממונעת חוסכת לך מקום על הגג וגם כסף (אם ניקח בחשבון שבעתיד תרצה להוסיף עוד LNB לצלחת קיימת).
אתה קולט אמנם 8 לווינים וזה נהדר.
אבל שכחת דבר אחד עיקרי והוא חווית הצפיה שלך בחורף.
בוא תציץ באשכולות האחרונים כאן בפורום ותראה כמה אנשים לא קלטו אפילו את ערוץ 2 בחורף ולא ראו "סופר נני" בגלל שהרכיבו יותר מדי עיניות באותה צלחת.
אגב, התקנה של צלחת ממונעת חוסכת לך מקום על הגג וגם כסף (אם ניקח בחשבון שבעתיד תרצה להוסיף עוד LNB לצלחת קיימת).
-
NETANELD
- חבר ותיק

בקיצור,כל בעלי הצלחות הקבועות מדברים רק משמועות ובלי לדעת באמת איך זה עם ממונעת.
אני כמעט שנה עם ממונעת ולא היתה לי אף תקלה,בכל לווין יש מספיק ערוצים שלא אצטרך לזפזפ כל רגע וגם המעבר מלווין אחר לשני לא לוקח הרבה זמן כמו שאנשים אמרו פה.
בצלחות קבועות מתחת לגודל 1.8 יש תמיד בחורף בעיות קליטה וכמו שידידי אמר יש לא מעט אשכולות כאלו מהחורף שנגמר.
עם צלחת ממונעת שמתקין אותה אדם מקצועי אתה מקבל ה-כ-ל ,ואין צורך בהשקעות נוספות בעתיד או עינייות צדדיות שיקלטו חלקים מלווינים אחרים.
אני כמעט שנה עם ממונעת ולא היתה לי אף תקלה,בכל לווין יש מספיק ערוצים שלא אצטרך לזפזפ כל רגע וגם המעבר מלווין אחר לשני לא לוקח הרבה זמן כמו שאנשים אמרו פה.
בצלחות קבועות מתחת לגודל 1.8 יש תמיד בחורף בעיות קליטה וכמו שידידי אמר יש לא מעט אשכולות כאלו מהחורף שנגמר.
עם צלחת ממונעת שמתקין אותה אדם מקצועי אתה מקבל ה-כ-ל ,ואין צורך בהשקעות נוספות בעתיד או עינייות צדדיות שיקלטו חלקים מלווינים אחרים.
-
11tom
- אחלה חבר

-
Kobi B
- תותח על

אז בוא אני יגיד לך אחי שחורף בארץ לא זכור
לי מתי היה,וגם בימים הגשומים שכבר היו אני לפחות קלטתי מצויין את ערוץ 2 ואת כל הלויינים האחרים ללא כל בעיות חוץ מפה ושם שהקליטה נעלמה לדקה שתיים וזה בכלל לא משמעותי עבורי,אני יעדיף לחכות עוד כמה דקות בחורף מלהשקיע כמה אלפים בממונעת למה כולנו גדלנו אם אלפי ערוצים
פשוט זכינו ליהיות בתקופה הזאת שהכל יש בשפע ולכן גם לא צריך ליהיות טמע יותר מידי,ב8 לויינים אני קולט תאמין לי את כל מה שאני צריך,מזרח ארופה,מזרח התיכון,המזרח הרחוק,אפריקה,אסיה ועוד תגיד לי אתה מה אני צריך יותר ![[עלהראש] [עלהראש]](./images/smilies/dur15.gif)
VISONET 9510
-
prince_amir
- תותח על

גם אני חשבתי שעדיף ממונעת, אבל ביטלתי את האופציה הזאת לא מזמן,
עלות צלחת 1.2 + הLNB כיום הוא עלות נמוכה, במיוחד למי שיודע להתקין, לכן במקום לזפזפ ולחכות עקרונית שהצלחת תזוז, הכי נוח והכי מהיר לעבוד עם קבועות.
עקרונית האופציה של ממונעת הוא לא רלוונטי כיום, כמו שאמר יא, רוב הלווינים נקלטים יפה ב מטר עד 1.2 מטר בלי בעיה. לכן הלווין היחידי כיום שאני רואה שצריך צלחת 1.8 ומעלה ללוין כגון 28.2 ואז לקבע את הצלחת ללויין הזה או כמו שאמרו, שלוב בין ממונעת לבין קבוע.
לגבי הקביעה שבימי גשם לא רואים ערוץ 2, מי שלא רואה ערוץ 2 ביום גשם, אז גם מי שיש לו YES לא רואה.
בכל מקרה אני חושב שממונעת כלל לא רלוונטי למי שמחבר יותר מ2 ממירים.
עלות צלחת 1.2 + הLNB כיום הוא עלות נמוכה, במיוחד למי שיודע להתקין, לכן במקום לזפזפ ולחכות עקרונית שהצלחת תזוז, הכי נוח והכי מהיר לעבוד עם קבועות.
עקרונית האופציה של ממונעת הוא לא רלוונטי כיום, כמו שאמר יא, רוב הלווינים נקלטים יפה ב מטר עד 1.2 מטר בלי בעיה. לכן הלווין היחידי כיום שאני רואה שצריך צלחת 1.8 ומעלה ללוין כגון 28.2 ואז לקבע את הצלחת ללויין הזה או כמו שאמרו, שלוב בין ממונעת לבין קבוע.
לגבי הקביעה שבימי גשם לא רואים ערוץ 2, מי שלא רואה ערוץ 2 ביום גשם, אז גם מי שיש לו YES לא רואה.
בכל מקרה אני חושב שממונעת כלל לא רלוונטי למי שמחבר יותר מ2 ממירים.
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish

3X1 meter dish

-
Kobi B
- תותח על

ערוצי סרטים באנגלית בניילסאט FTA יש לי,ערוצים "חינוכים" בסיריוס יש לי,ערוצי ספורט בכל הלויינים יש,ערוצי מוסיקה ופולקלור יש לי,ערוצי דת "מיסיונרים
יש לי,ערוצי אופנה יש לי,ערוצי ילדים יש לי,ערוצי חדשות יש לי,150 ערוצים בטורקים שפה שאני מבין יש לי,אז מה אני צריך עוד תגידו לי ??????? מה זה לא מספיק?
בזמנו רציתי להוסיף עוד עיניות מעבר ל8 שיש לי אז בדקתי בלינגסאט מה הערוצים שיש בלויינים האחרים שאין לי ותאמינו לי לא מצאתי שום דבר רלוונטי באסטרא ובהיספאסאט שהם לויינים שווים יש מעט ערוצי FTA ובכל שאר הלווינים אין כלום ועברתי לויין לויין ובדקתי איזה תחנות יש בו ופשוט נאדה גורנישט הכל מוצפן וצריך שיתוף.
בזמנו רציתי להוסיף עוד עיניות מעבר ל8 שיש לי אז בדקתי בלינגסאט מה הערוצים שיש בלויינים האחרים שאין לי ותאמינו לי לא מצאתי שום דבר רלוונטי באסטרא ובהיספאסאט שהם לויינים שווים יש מעט ערוצי FTA ובכל שאר הלווינים אין כלום ועברתי לויין לויין ובדקתי איזה תחנות יש בו ופשוט נאדה גורנישט הכל מוצפן וצריך שיתוף.
VISONET 9510
- yossid
- תותח על

לדעתי לירן צודקלירן לדנשטיין @ 1/4/2010, 13:26 כתב: השילוב של צלחות קבועות וממונעות הוא הכי נכון ומומלץ לכול חובב לווינים כמובן בהתאם למצב הכספי
אצלי יש 2 צלחות ממונעות 1.80
שמחוברים ל 2 מכשירים
ועוד 6 קבועות
לא נתקלתי בבעיות עם הממונעות שקיימות אצלי מעל לחמש שנים
אגב
מה עושים אלה שיש להם קבועות עם עינות נוספות על הצלחת
ורוצים לשנות לווין שלא בזוית של הקבועות או רוצה לבדוק לווינים אחרים ?
שזה חשוב במיוחד לאנשים שמחוברים לשיתוף ורוצים לדעת אים הם ניפתחים
בממונעת לא יהיה בעיה
בברכה
יוסי
מספר הפקס מחלקת ניתוקים של חברת YES הוא 09-7616450
- mola10
- תותח על

לי יש ממונעת H-H ואני ממליץ על ממונעת
מנוע כזה בארץ עולה פי 2 מאשר בחו"ל והיום ניתן ליבא בקלות
שכחתם כמה פעמים לבעלי מרובי LNB לא נקלטים תדרים ב 9E או סיריוס שנכון יכולים להיות חשובים פחות או יותר
-מה עושה מי שרוצה לצפות בערוצים הרוסיים ב 75-80-53-42-40-39-5צריך כבר 3 צלחות
המנועים אמינים ולא דורשים תחזוקה
אבל מי שצופה בלווינים 19-7W בהחלט יכול להסתפק בקבועה
מנוע כזה בארץ עולה פי 2 מאשר בחו"ל והיום ניתן ליבא בקלות
שכחתם כמה פעמים לבעלי מרובי LNB לא נקלטים תדרים ב 9E או סיריוס שנכון יכולים להיות חשובים פחות או יותר
-מה עושה מי שרוצה לצפות בערוצים הרוסיים ב 75-80-53-42-40-39-5צריך כבר 3 צלחות
המנועים אמינים ולא דורשים תחזוקה
אבל מי שצופה בלווינים 19-7W בהחלט יכול להסתפק בקבועה
-
MAYDASSA
- מתקין

-
ycontender
- חבר ותיק

יש לי 3 צלחות חשבתי על ממונעת אולם - במה שאני צופה מספיק לי 8 לווינים מעל הראש .
נכון שצלחת ממונעת ,תופסת מעט מקום וממרכזת כל לווין -אולם הטכנולוגיה של הHD תגרום לנו להסתפק
בדברים איכותיים ברזולוצייה גבוהה.מה שאומר צלחת קבועה הפיתרון האולטימטיבי.
הדבר הכי חשוב מי שגר כמוני ,בגולן וסובל מרוחות של 50 קשר בחורף -לא מומלצת צלחת מעל 1.20 היא פשוט
תגיע לדשא של השכן - אפילו אם תסובב אותה בכוון הנכון לרוח.
מסקנה שלי צלחת קבועה.
נכון שצלחת ממונעת ,תופסת מעט מקום וממרכזת כל לווין -אולם הטכנולוגיה של הHD תגרום לנו להסתפק
בדברים איכותיים ברזולוצייה גבוהה.מה שאומר צלחת קבועה הפיתרון האולטימטיבי.
הדבר הכי חשוב מי שגר כמוני ,בגולן וסובל מרוחות של 50 קשר בחורף -לא מומלצת צלחת מעל 1.20 היא פשוט
תגיע לדשא של השכן - אפילו אם תסובב אותה בכוון הנכון לרוח.
מסקנה שלי צלחת קבועה.
Life be in it
-
prince_amir
- תותח על

אולי הפתרן שהציע רמי מדייסה הוא הכי טוב שיש, רק שצריך להשקיע בציוד יותר יקר ואיכותי כמו שעשה ידידנו ישראלN, שהתקין צלחת 1.2 מטר איכותית ויקרה עם LNB יקר ועליה מנוע HH איכותי, אני חושב שזה באמת שיא באלגנטיוצת והאיכות
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
3X1 meter dish

3X1 meter dish

-
dpklain
- תותח על

- vipersvcd
- תותח על

קודם כל אין דבר כזה אופטימלי לכולם - לכל אחד האופטימלי הוא משהוא אחר .
אין ספק שביחס של כמות לווינים למחיר - היחס הכי טוב זאת ממונעת H-H מטר \ 1.20
או ממונעת 1.80 אם ניתן למתוח את התקציב עוד .
אבל אם צריכים כמה טלויזיות צופות בו זמנית אז חייבים צלחות קבועות ,
ופה זה כבר נהיה יותר מורכב .
השאלה היא כמה קבועות להתקין והאם יש צורך אישי בכלל לשלב שם גם צלחת ממונעת .
לדעתי האופטימלי שמספיק לכמעט כל האנשים :
הוא 2 צלחות קבועות אחת למערב אחת למיזרח ( לציבור הרוסי שרוצה את הערוצים ב 75E אולי
צריך 3 צלחות כדי להגיע ל 75E - או לוותר על הצלחת המערבית ולכוון 2 צלחות מיזרחית ) .
כאשר המזרחית עדיפה להיות 1.20 בגלל הכמות לווינים הזמינה שם ,המערבית יכולה להיות מטר .
ע"י 2 \ 3 צלחות קבועות - כמו שיש בחתימה שלי מכסים כמעט את הלווינים הניקלטים באזור בצלחות קטנות בקליטה יחסית טובה מאוד .
ולגבי שילוב צלחת ממונעת נוספת עם ה-2 צלחות הקבועות
צריך לקחת בחשבון כמה דברים: מקום \ דרישה \ מחיר .
תחילה מקום - אם יש אפשרות בכלל לחבר צלחת שלישית ממונעת גדולה במחינה פיזית ,
מכיוון שאתם כבר מכסים כמעט את הלווינים הניקלטים באזור בצלחות קטנות
בקליטה יחסית טובה מאוד .
אז מה כבר תעשו עם הממונעת אם היא לא תהיה גדולה (1.80) ?
דרישה+מחיר - לדעתי ההבדל במחיר הצלחות בין 1.20 טובה ל 1.80 טובה
הוא זניח ולא סתם רוב אנשים שהתקינו ממונעת התקינות צלחת 1.80 -
וזאת בעיקר בשביל להגיע לאלומות וללווינים שלא משדרים בדיוק לאזור שלנו לדוגמא :
28.2E \ 23E \ 19.2E \ 30W-1C \ 9E (HelloHD)D
(לא ציינתי אילו אלומות ותדרים בדיוק אבל זה העיקריים ).
מה שגם כל הזמן לווינים חדשים עולים ומיקומים לפעמים משתנים
וככה ללא כל עלות נוספת ניתן לכוון לכל מיקום לווין חדש ולקלוט גם אותו ללא הגבלה .
אם זה מה שאתם רוצים ודרוש לכם בנוסף לצלחות הקבועות זה פלוס ענקי .
רוב האנשים התחילו עם 1 או 2 צלחות קבועות -
ואם האוכל בא התאבון ואז התקינו צלחת שלישית ממונעת בנוסף -
וזה לדעתי מה שרוב האנשים צריכים לעשות ביחוד אם הם חדשים בתחום .
אין ספק שביחס של כמות לווינים למחיר - היחס הכי טוב זאת ממונעת H-H מטר \ 1.20
או ממונעת 1.80 אם ניתן למתוח את התקציב עוד .
אבל אם צריכים כמה טלויזיות צופות בו זמנית אז חייבים צלחות קבועות ,
ופה זה כבר נהיה יותר מורכב .
השאלה היא כמה קבועות להתקין והאם יש צורך אישי בכלל לשלב שם גם צלחת ממונעת .
לדעתי האופטימלי שמספיק לכמעט כל האנשים :
הוא 2 צלחות קבועות אחת למערב אחת למיזרח ( לציבור הרוסי שרוצה את הערוצים ב 75E אולי
צריך 3 צלחות כדי להגיע ל 75E - או לוותר על הצלחת המערבית ולכוון 2 צלחות מיזרחית ) .
כאשר המזרחית עדיפה להיות 1.20 בגלל הכמות לווינים הזמינה שם ,המערבית יכולה להיות מטר .
ע"י 2 \ 3 צלחות קבועות - כמו שיש בחתימה שלי מכסים כמעט את הלווינים הניקלטים באזור בצלחות קטנות בקליטה יחסית טובה מאוד .
ולגבי שילוב צלחת ממונעת נוספת עם ה-2 צלחות הקבועות
צריך לקחת בחשבון כמה דברים: מקום \ דרישה \ מחיר .
תחילה מקום - אם יש אפשרות בכלל לחבר צלחת שלישית ממונעת גדולה במחינה פיזית ,
מכיוון שאתם כבר מכסים כמעט את הלווינים הניקלטים באזור בצלחות קטנות
בקליטה יחסית טובה מאוד .
אז מה כבר תעשו עם הממונעת אם היא לא תהיה גדולה (1.80) ?
דרישה+מחיר - לדעתי ההבדל במחיר הצלחות בין 1.20 טובה ל 1.80 טובה
הוא זניח ולא סתם רוב אנשים שהתקינו ממונעת התקינות צלחת 1.80 -
וזאת בעיקר בשביל להגיע לאלומות וללווינים שלא משדרים בדיוק לאזור שלנו לדוגמא :
28.2E \ 23E \ 19.2E \ 30W-1C \ 9E (HelloHD)D
(לא ציינתי אילו אלומות ותדרים בדיוק אבל זה העיקריים ).
מה שגם כל הזמן לווינים חדשים עולים ומיקומים לפעמים משתנים
וככה ללא כל עלות נוספת ניתן לכוון לכל מיקום לווין חדש ולקלוט גם אותו ללא הגבלה .
אם זה מה שאתם רוצים ודרוש לכם בנוסף לצלחות הקבועות זה פלוס ענקי .
רוב האנשים התחילו עם 1 או 2 צלחות קבועות -
ואם האוכל בא התאבון ואז התקינו צלחת שלישית ממונעת בנוסף -
וזה לדעתי מה שרוב האנשים צריכים לעשות ביחוד אם הם חדשים בתחום .